Токуда болница - София - 15 тема

• 65 492
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря ти много, кукундрелка Simple Smile Спестяваш ми ходенето до Люлин   bouquet, тъй като само за тонове щях чак до там да ходя тая седмица Simple Smile Може би ще ида до Токуда, а  и не държа точно определен лекар да ми ги гледа - очаквам да няма някакви особености или проблеми с тонове и контракции.  Hug Hug Hug Hug

# 46
  • Sydney
kukundrelka водя я (има си Педиатър) - по-горе обясних защо е задължително да има детето такъв... иначе няма вариант в Токуда някой да ти стане ЛЛ/Личен Педиатър, за съжаление... не е задължително ЛЛ да ги бие... нашата ме пита, дали при нея ще ги бием или в Токуда... иначе и Масларска направи имунизационен паспорт на Ема, ЛЛ от там приписва номера на ваксината, че са под номера  Peace

# 47
  • София
Бениии много благодаря Simple Smile То аз сега го смених във Варна докато се приберем,но после ще се възползвам от лекарите в токуда, а знам, че е задълже да има личен лекар - просто не знаех как става да ги бият в токуда. Може и да си писала ама на частно ли хпдите или пакет за новородено или фонд?
mimimi_k само да знаеш, че в токуда записите на тонове се заплащат по 15 лева Simple Smile Може и да знаеш ма аз да ти кажа за всеки случай Simple Smile

# 48
Знам, аз и в Люлинмед ги плащам по толкова Simple Smile

# 49
  • Sydney
kukundrelka предния преглед беше по каса, но педиатърката не ни даде направление, понеже тя е само педиатър и нямало как, дрън-дрън и в крайна сметка си платихме (35 лв.)... другия месец ще видим как ще е, Масларска каза без час, да й звъня на нея  Peace

# 50
Да, за ваксини не се записва час. Ние си се водих при нея от раждането. тя ни би всички ваксини,прави ни всички прегледи, даже ни е давала и направления за лекари в Токуда.

Ние сега имаме да бием една ваксина и ще ходим при нея. Само дето се чака, с или бе зчас по 2-3 часа си чакаме ние.

# 51
Здравейте, момичета! Предстои ми раждане в края на август (22-ри ми е термина). На 21-ви този месец за първи път ще ида в Токуда, прегледа ми е при д-р Илиев. Въпросът ми към вас е следният: имате ли информация какво се случва с избор на екип в Токуда за тези, които имат допълнителна здравна осигуровка? Не мога да открия информация за това на сайта им. Изборът на екип при тях е 1500 лв + 500/600/ лв изследвания на новороденото или тези пари за допълнителните изследвания влизат в 1500-те лева?

# 52
  • Sydney
heruvimche за допълнително здравно, фонд ли имаш пред вид? ако е така - трябва да говориш с координаторите предполагам, не знам как стоят нещата с това... относно парите - 1500 лв. ти е избор на екип за раждането, не зависимо дали е секцио или нормално (тук не влизат допълнителни екстри като епидурална упойка и самостоятелна стая)... 500/600 (нормално/секцио) - са за бебето - пак задължително се плащат... ако раждаш нормално, ще те питат искаш ли да платиш 500 лв., в които влизат и изследванията изброени на сайта им или без изследвания да платиш само 400 лв. - това е...

# 53
benitabeni, благодаря ти за бързия отговор, но в мен възниква друг един въпрос - 900 лв е таванът за избор на екип, тогава останалите 600 за какво са, след като допълнително се доплаща за детето?
Иначе аз имам допълнително здравно осигуряване към фонд, ще чакам да видим какво ще решат от Министерството по този въпрос ( http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/izbort-na-ekip-mozhe-da-se … avni-fondove.html ).

# 54
Ние си правим ваксините в Токуда,а ЛЛ само ги вписва.Безплатни са ,но се плаща 10 лв. за поставянето на регистратурата на АГ.Казаха ,че по този начин доказват ,че поставят ваксините,а не ги продават,тъй като те са безплатни и се поемат от държавата.

# 55
  • Sydney
heruvimche не знам как го до формулират във фактурата като текст - остатъка  Rolling Eyes но със сигурност е толкова, все пак раждах там края на Март  Peace
lizi_beti не са ни вземали пари за слагане на ваксина  Rolling Eyes

# 56
  • в 1001-та нощ
преди време 900 лв се фактурираха, а 600 бяха дарение, за да не се облагат с ДДС

ситуацията - фондовете правят всевъзможни мръсотийки - за да не платят и се възползват от състоянието на майката

болницата предпочита да получи парите веднага при изписването то семейството, а не след месец-два от фонда .... затова предпочитат да си платиш и да се разправяш с фонда ти

най-добре внимателно прочети договора, който сте сключили, консултирай се с лицата от формата Ви, които са договаряли, говори с колежки - вече родили и минали по пътя

аз не познавам лично човек, при който да е минало без проблеми от страна на фонда - разбира се - измислени пречки, не нещо реално  Peace

# 57
  • София
benitabeni, благодаря ти за бързия отговор, но в мен възниква друг един въпрос - 900 лв е таванът за избор на екип, тогава останалите 600 за какво са, след като допълнително се доплаща за детето?
Иначе аз имам допълнително здравно осигуряване към фонд, ще чакам да видим какво ще решат от Министерството по този въпрос ( http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/izbort-na-ekip-mozhe-da-se … avni-fondove.html ).
a.l.e.n.a добре те е посъветвала, а аз само ще допълня, че почти 100% съм сигурна, че фонда няма да ти покрие пакета за бебето (тези 500/600лв.), защото се отнасят до него, а застраховката ти е индивидуална. При мен беше така 2008 г. Бях допълнително осигурена в Дженерали. Тогава ме накараха да си платя на каса и после ходих да се разправям с фонда.

# 58
  • в 1001-та нощ
Пакетът за бебето - основателно не се покрива, бебето не се осигурява във фонда.

Аз записах Калоян - в месеца след раждането, защото - за да се добави към договора - трябва да има поне ЕГН, а актът за раждане излиза около 20 дни след самото раждане; след това може да се подадат документи и за бебето и от следващия месец да се осигурява по фонд и да ползва услугите  Peace

# 59
  • София
Момичета - да попитам нещо. Ако се обадя на регистратурата дали знаят кои лекари кога ще са в отпуск. Може да ми се наложи да си сменя лекарят в Токуда и съответно... търся алтернатива. Късно ли е сега да си записвам вече при някой друг часове? Предродилната консултация как се записва - като час за преглед или... Дали ако се обърна към друг лекар ще ме поеме ако знае, че съм ходила при негов колега на консултации до сега? newsm78
Защо се налага да смениш лекаря си? Сигурна си, че ще е в отпуск тогава или просто нещо не си доволна? Ако е удобно сподели тук, ако не на ЛС. Аз в сряда ще ходя при общият ни лекар и инфото ще ми е от полза   bouquet пък може директно да се преориентирам към друг лекар Peace

Общи условия

Активация на акаунт