Токуда болница - София - 15 тема

• 65 465
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Явно това за присъствието на таткото при тоалет на бебето е нещо ново, защото и на нас ни отказаха второ влизане (първото беше на раждането).

Но и ние си го къпахме бебето без проблеми в къщи.

Другото е че д-ра е казал за Епидуралната упойка че е напълно безвредна  Naughty

Хм, прекалено категорично изказване и то от страна на медик. Не съществува медикамент или медицинска процедура, която да е напълно безвредна... Но да не навлизаме в тази тема, че е доста широка и спорна. Всеки сам си преценява!

# 31
  • Sydney
Благодаря за новата тема Simple Smile
За тоалет не са викали мъжа ми, мен не ме викаха докато беше в кувиоза също...

# 32
  • София
Записвам се да не изпусна нещо.  Mr. Green

# 33
Момичета - да попитам нещо. Ако се обадя на регистратурата дали знаят кои лекари кога ще са в отпуск. Може да ми се наложи да си сменя лекарят в Токуда и съответно... търся алтернатива. Късно ли е сега да си записвам вече при някой друг часове? Предродилната консултация как се записва - като час за преглед или... Дали ако се обърна към друг лекар ще ме поеме ако знае, че съм ходила при негов колега на консултации до сега? newsm78

# 34
  • Sydney
тази информация по-скоро от лекаря може да получиш, защото от регистратура и да знаят, едва ли ще кажат... няма смисъл да се записваш при друг... ако твоя док. е в отпуска, неговите пациенти са прехвърлени към друг  Peace предродилната си е обикновена консултация, преглед, като другите до сега  Peace

# 35
Момичета, аз имам един малко отнесен в бъдещето въпрос  Embarassed, Но...нужно ли е да идва педиатър у дома след изписването и всъщност нужно ли е да сме записали педиатър преди раждането, защото бебето ще е щателно прегледано в болницата, а и имаме и един безплатен преглед и все пак може да се вземе и пакетът за новородени към болницата Thinking

# 36
Момичета, аз имам един малко отнесен в бъдещето въпрос  Embarassed, Но...нужно ли е да идва педиатър у дома след изписването и всъщност нужно ли е да сме записали педиатър преди раждането, защото бебето ще е щателно прегледано в болницата, а и имаме и един безплатен преглед и все пак може да се вземе и пакетът за новородени към болницата Thinking
По ЗК е нужно бебето да се преглежда всеки месец от първия си ден вкъщи (първия преглед е у дома,до 72 часа след пристигането на бебето,а след това в кабинета на лекаря),след първата година прегледите са на 3 месеца. Така,че е нужно бебето да има личен лекар,който е желателно преди да е станал G.P. да е бил педиатър,за да може адектватно да се отнасям към евентуалните лечения.
Трябва да сте се уговорили предварително като ориентировъчно си посочила термин или ако си секцио си казала датата на секциото,за да знае лекаря да очаква в следващите дни,че ще ви изпишат и ще ви посети.
В деня на изписването се обаждате и ако не може още същия ден,то на следващия най-вероятно ще ви посети.Преглежда общото състояние на детето и дава съвети за отглеждане (доколко тези съвети са адектватни зависи от лекаря,който сте си избрали,защото някой живеят още в миналия век)
Тук да помагат мамите,които практикуват така,но до колкото аз съм запозната, дори и да избереш да си следиш бебето платено в Токуда (т.е. пакета за новородено),то все пак трябва да има ЛЛ по ЗК,както аз,ти и всеки (с малки изключения) има.

# 37
  • Sydney
_KIARA_ все пак педиатърът издава един от твоите болнични, така че трябва... а и после за разни други документи по институции се иска бележка от Педиатър, за ДК също...
ние водим Ема и в Токуда, може по каса, но нашата педиатърка ми отказа направление, понеже тя е само педиатър... може ако желаеш там да слагат ваксините - безплатно е  Peace

# 38
  • София
... може ако желаеш там да слагат ваксините - безплатно е  Peace

Това за Токуда ли? Ако е за Токуда ... личната лекарка ли ти дава ваксините?

# 39
  • в 1001-та нощ
в Токуда също има ваксини, не ги носиш сама, слагат ги на мямсто в кабинета  Peace

# 40
Искам да попитам - за записа на тонове в Токуда - трябва ли да имам записан предварително час по телефона?

# 41
Искам да попитам - за записа на тонове в Токуда - трябва ли да имам записан предварително час по телефона?

Не, на мен ми казваа да ходя без час.

Ох и за това с каква носталгия си спомням  Blush

# 42
Супер, благодаря ти Jane Simple Smile Понеже не ми вдигат телефона от Токуда, а и не мога да намеря в интернет точно за това информация Simple Smile

# 43
  • Sydney
... може ако желаеш там да слагат ваксините - безплатно е  Peace

Това за Токуда ли? Ако е за Токуда ... личната лекарка ли ти дава ваксините?
м даааа... на Емче там й сложиха за Хепатит B втория прием  Peace

за тоновете - отиваш или когато ти е удобно или ако искаш твоя лекар да ги чете, отиваш когато е на кабинет долу Wink

# 44
  • София
mimimi_k в следобедните часове е по-спокойно! Ако отидеш до обяд има повече бременни и се чака. А иначе повечето лекари са до 4 в болницата и ако държиш на твоя да ги разчете все ще го извикат. При мен беше точно така. Като ходех към 5 нямаше и чакащи, но ми ги разчитаха лекарите на смяна. А за малката аз я записах към фонд и нея и с ваксините се чудя трябва ли да се откажа от личната лекарка? Просто ми беше интересно как стои въпроса с ваксините..... Бени на личен лекар водиш ли я или само в Токуда? Аз мислех, че задължително личния лекар ги бие, а в Токуда си ходим за собствено успокоение ....

Общи условия

Активация на акаунт