Токуда болница - София - 15 тема

• 65 503
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Миналата седмица разговарях с АГ регистратурата точно по въпросът за фактурирането и как се описват там нещата, защото от моя фонд (Далл Богг) казаха, че ще ми покрият само 900 лв за избор на екип (таванът който е приет). Момичето от регистратурата ми каза при постъпване в болницата да предупредя, че съм с фонд за да може акушерката да започне да води адекватно документацията като във фактурата ще бъде описано: 900 лв - Избор на екип и 600 лв - Допълнителни медицински разходи.
Така, че предупредете при постъпване, че сте с фонд.
Успех на всички! И нашият час наближава Simple Smile

# 676
  • София
Да помогна и аз! Simple Smile Аз бях към фонд Токуда и не ми се наложи да платя нито лев за самото раждане. Пакета за бебето е ясен, че не се покрива от фондовете, но за раждането не съм дала нито стотинка. В него беше и 300 лв за упойка и цялата сума без пакет бебе си беше 1800 лв. - само картата представих и не съм се оправяла повече. Акушерките ми написаха каквото трябва с фонда и не съм плащала на ръка. Бяха ми объркали документите и главната сестра ме беше писала платено, но като ме изписваха беше на връх Великден и нямаше кой да оправи документацията, че съм по фонд и мъжа ми ходи в първият работен ден. Таааааа на Велик ден платих с карта неонатологията и не са ми искали плащане на ръка - та инфото ми е преди 6 месеца и не знам на кой се е случило това плащане на ръка. Проверете си фондовете хубаво и може да не се разправяте с никакви плащания. На всякъде има координатори, но ви съветвам да отидете повече от веднъж и да си прочетете хубаво условията на договорите. За всичко ходихме няколко пъти до фонда и след това бях спокойна по време на раждането. Като попадахме на различни координатори информацията им беше различна - едни казваха до 900 лв. , а други без упойката. На края прочетох договора буква по буква и се оказа, че всичко ми влиза. Дори имаше ограничение за тоновете, че ми се полагаха да речем три, но аз лежах в болницата и ме изписаха за една седмица и ходих всеки ден на тонове - на регистратурата ми казаха, че тоновете са ми еди колко си на брой, а от фонда казаха, че са безброй пъти тааааааа ходете и се разправяйте до последно! Дано съм помогнала на някой!

# 677
  • София

Една приятелка ми препоръча да си нося и превръзки, за всеки случай, на нея й било по-удобно от лигнина, който давали там.

В болницата казаха изрично да не ползваме превръзки, поне в началото, защото запарват и увеличават риска от инфекции  Peace за това давали лигнин. Иначе е вярно, че превръзките са къде , къде по-удобни  Peace

# 678

Една приятелка ми препоръча да си нося и превръзки, за всеки случай, на нея й било по-удобно от лигнина, който давали там.

В болницата казаха изрично да не ползваме превръзки, поне в началото, защото запарват и увеличават риска от инфекции  Peace за това давали лигнин. Иначе е вярно, че превръзките са къде , къде по-удобни  Peace

Абсолютно! В началото слагайте лигнин - после превръзка като намалее течението

# 679
  • София
Само първият ден бях с лигнин - след това си ползвах превръзки. Това с лигнина не е за мен, а и не можех да преценя каква му е попивателната способност - никой не ми е правил забележка за превръзките, а и така аз се чувствах много по-добре!Носех си нощтни превръзки и ми свършиха прекрасна работа!

# 680
На нас на втория-третия ден ни казаха да сме си ползвали вече превръзките, лигнин било само в началото.

# 681
  • София
и аз съм приготвила превръзки,от тези специално за родилка дето се водят и са памучни,та се надявам да не запарват.
Нощница видях ,че не искат.Аз обаче имам за кърмене специално- има ли смисъл да я я нося,дали ще ми позволят да сложа не тяхна.
И за еднократните гащи се чудя ,каква марка.С баткото не помня ,какви взех,но много ме сърбеше от тях и накрая мама ми донесе едни памучни обикновени бабешки килотки и ми беше екстра. Laughing

# 682
Ангелс-ЗГ, Д-р Илиев препоръчва през целия престой да се ползва техния лигнин от съображения за стерилност.
Но както ти е удобно.
А за нощници - няма забрана, даже е удобно да си имаш и твои за всеки случай. Не винаги има към кого да се обърнеш за нова, а пък нощниците там са два модела  - едните са широки халати тип кимоно, другите с копчета отпред - по-"нашенски"  Simple Smile. Може да се окаже, че не са ти удобни. И примерно, ако си се изпотила и отиваш да си вземеш душ, а наоколо няма акушерка, защото води раждане - няма да е удобно да облечеш пак обличаната нощница. Затова и твои да си имаш е хубаво. Гащите - ами почти на никого от нашата стая не му бяха удобни, на практика бяха тесни/малки...Така че пак си носи резервни варианти.
И стискам палци  Simple Smile

# 683
  • София - град
Още на 2я час бях с превръзка, като станах и тоя лингин като потече... та моята акушерка каза да слагам превръзките.

# 684
  • София
и аз съм приготвила превръзки,от тези специално за родилка дето се водят и са памучни,та се надявам да не запарват.
Нощница видях ,че не искат.Аз обаче имам за кърмене специално- има ли смисъл да я я нося,дали ще ми позволят да сложа не тяхна.
И за еднократните гащи се чудя ,каква марка.С баткото не помня ,какви взех,но много ме сърбеше от тях и накрая мама ми донесе едни памучни обикновени бабешки килотки и ми беше екстра. Laughing

За превръзките и лигнина, ще си прецениш на място според мен. Засега като 1ви ден всички сме само с лигнин, ама и не ставаме още (с изкл. на 5 крачки в стаята).

Нощница разрешават и твоя, но по-добре я пази за след раздвижването. До тогава риска за изцапване е голям. Иначе дотук за ден и полвина престой съм с 3та нощница - може би сме имали късмет с всички смени  Simple Smile

За гащите - мин. път бях с на Calpol, не съм имала дразнения, но ми трябваше размер L, въпреки че по принцип нося дрехи S/M. Сега пак такива съм взела.
Ще се радвам да се видим в неделя  Hug

И понеже Алена се интересуваше преди време и обещах да споделя - и сегашния трети разрез ми е хоризонтален. Предполагам 1 белег ще имам, но не е това най-важното. С бебката сме добре и вече се гушкахме на два пъти.  Heart Eyes Преди 3 години не ги даваха първия ден.

# 685
  • в 1001-та нощ
Благодаря много  Hug

Да сте живи и здрави - цялото семейство и много радост да Ви съпровожда  Heart Eyes

# 686
За гащите - мин. път бях с на Calpol, не съм имала дразнения, но ми трябваше размер L, въпреки че по принцип нося дрехи S/M. Сега пак такива съм взела.

Jiema, един бърз въпрос за бельото - какво количество трябва да си носим? Ако на нощниците си вече на третата, то за бельото май със сигурност няма само 1-2 пакетa (всеки с по 4-5 броя гащи, общо 8-10 гащи) да ни стигат  newsm78

# 687
  • София
Hug Джиема,радвам се че си добре и споделяш опит. Grinning
Аз вчера купих същите гащи,но не намерих ХЛ и взех Л -сигурно ще са ми малки,а като ги отворих хич не изглеждаха така.Ще карам явно родата да издирва друг размер.

# 688
  • Пловдив
Jiema, честито бебче   bouquet Да сте живи и здрави цялото семейство и да се слушкате взаимно  Simple Smile
Да питам и аз хавлия трябва ли ни там?

# 689
  • София

Да питам и аз хавлия трябва ли ни там?

За теб да. Нали като си вземеш душ трябва с нещо да се избършеш Peace

Общи условия

Активация на акаунт