Токуда болница - София - 15 тема

• 65 489
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Niandre, благодаря  Hug

# 721
И аз препоръчвам д-р Маркова, тук ѝ е частният кабинет.

# 722
  • София
И аз препоръчвам д-р Маркова, тук ѝ е частният кабинет.

Вече не е там, но в линка, който съм дала  го има новият адрес Peace

# 723
Да, кабинетът е до Зоопарка.

# 724
  • София
И аз да попитам нещо на тема детски ортопед. Преди време се дискутираше в темите (но не мога да се върна сега назад да видя къде точно беше), че при прегледа на тазобедрените стави на новородените се прекалява малко с препоръката да се носят ортопедични гащи. На беба също изписаха такива, казаха ми: нищо тревожно, слаби стави, след месец - контролен преглед. Гащите ги носи още от 1ия ден, но много се чудя дали контролния преглед да е пак при техния д-р Иванов от ортопедията. Някоя мама, минала вече по този път да даде препоръки?
На контролния преглед в неонатологията също ми казаха, че нищо тревожно няма, гащите всъщност били по принцип много полезни.

# 725
Аз не мога да ти помогна с опит, защото не сме ползвали. И точно това ме кара да мисля, че не ги изписват "за добър ден" дето се казва.  По-добре си отиди при този, който ти ги е назначил, той знае защо и какво да гледа. Поне аз така бих постъпила.

# 726
  • Sydney
и на нас не са ни казвали да й слагам такива  Peace

# 727
  • в 1001-та нощ
Аз не мога да ти помогна с опит, защото не сме ползвали. И точно това ме кара да мисля, че не ги изписват "за добър ден" дето се казва.  По-добре си отиди при този, който ти ги е назначил, той знае защо и какво да гледа. Поне аз така бих постъпила.

и аз съм на същото мнение  Peace Калоян се роди под 2 кг, но никога не е ставало въпрос - за подобни проблеми, както и не съм чула на друг да изписват  Peace

# 728
angels_zg, честито!

На нас също ни казаха за гащички. Аз подходих малко несериозно, но слава богу на края на първи месец д-р Иванов даде становище, че всичко ни е наред.
Сега като се замисля другите мами в моята стая не си купиха такива. Явно както казвате, не ги дават на всички.

# 729

Jiema, и ние бяхме така с гащичките. Носихме ги, но признавам не редовно, че аз родих в най-големите жеги и адски запарваха и пречеха. Чудих се доста и накрая и аз отидох другаде за профилактичен. Оказа се, че всичко и е абсолютно наред и едва ли не, е било излишно да ги носи. Само като чу къде съм раждала, доктора каза.."Оо, с това трябваше да започнеш"... та разбира се, че не ги предписват на всички бебета, но може би наистина д-р Иванов доста се презастрахова.  Peace

# 730
  • София
Благодаря на всички за мненията  Hug
Разбира се, че не ги изписват на всички - аз може би не се изказах много точно. В нашата стая на 2 от бебетата бяха дали. Просто и самите сестри от неонатологията, макар и неофициално помежду си коментираха нещата малко в насока, че си е презастраховане. Силно се надявам да се окаже след месец, че няма нужда да ги носи повече. Иначе засега сме редовни - точно с другата мама си говорехме, че поне не е жега и няма да запарват допълнително.
Може би за собствено успокоение ще я заведа на преглед и при втори специалист за независимо мнение. Още веднъж - благодаря за споделенето.   bouquet

# 731
Предполагам, че тези гащи не са безплатни? Та сигурно там някъде е отговорът...  Wink

# 732
Предполагам, че тези гащи не са безплатни? Та сигурно там някъде е отговорът...  Wink
smile3521...кой знае... но и другия ортопед предположи така, пък и в толкоз аптеки ги търсехме - все ги няма, но в аптеката на Токуда - разбира се!  Peace

# 733
  • Sydney
на моето бебе това изследване (за тазобедрените стави) беше направено докато беше в интензивен сектор... и всеки път като ходех съм питала всичко ли е наред и лично д-р Масларска ми каза да не се притеснявам няма нужда от такива гащи... а моето дете имаше нужда от масажи заради други неща... така, че едва ли е от презастраховане... Peace

# 734
И на мен не са ми споменавали нищо за подобни гащи. Май имаше една мама, която се чудеше дали няма да предпишат на бебето, защото било седалищно разположено през цялата бременност, но до гащи не се стигна и при тях.

Май ни е време за нова тема. Предлагам в новата да се впише списъкът с необходимите неща и допълнителните изследвания за бебето. Може и една анкетка: при кой лекар раждахте?

Общи условия

Активация на акаунт