Токуда болница - София - 15 тема

• 65 465
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета,аз имам питане,ако може да отговорите,защото не намерих инфо в сайта на болницата.какво точно включва въпросния пакет Неонатологични грижи на новороденото Rolling Eyesискам да знам точно какви изследвания и грижи се включват в тази цена Peaceще се радвам,ако ми помогнете Hug
Ще пиша по спомени, ако нещо греша някой да ме поправи.
Изследванията, които се правят са: трансфонтанелна ехография, преглед на тазобедрените стави също с ехограф, определяне на кръвна група, очен преглед, ехография на вътрешни органи (за това не съм съвсем сигурна). Правят и кръвни изследвания, за да следят за евентуални инфекции, а също преди изписването определят нивата на билирубина, за да са сигурни, че жълтеницата е в нормални граници. Също на всеки преглед преслушват сърцето и мерят теглото на новороденото. Слагат и първите ваксини за Хепатит и БЦЖ.

# 706
  • София
Момичета,аз имам питане,ако може да отговорите,защото не намерих инфо в сайта на болницата.какво точно включва въпросния пакет Неонатологични грижи на новороденото Rolling Eyesискам да знам точно какви изследвания и грижи се включват в тази цена Peaceще се радвам,ако ми помогнете Hug
Ще пиша по спомени, ако нещо греша някой да ме поправи.
Изследванията, които се правят са: трансфонтанелна ехография, преглед на тазобедрените стави също с ехограф, определяне на кръвна група, очен преглед, ехография на вътрешни органи (за това не съм съвсем сигурна). Правят и кръвни изследвания, за да следят за евентуални инфекции, а също преди изписването определят нивата на билирубина, за да са сигурни, че жълтеницата е в нормални граници. Също на всеки преглед преслушват сърцето и мерят теглото на новороденото. Слагат и първите ваксини за Хепатит и БЦЖ.
Правят и аудиометрия (май така се казваше изследването за проблеми със слуха)

# 707
  • София
Много благодаря,момичета Hugпредполагам,че в цената влиза и самият престой на новороденото в болницата Rolling Eyes

# 708
  • в 1001-та нощ
Да, освен, ако не се налага много дълъг престой, ако е над платеното по каса се доплащаше, може и вече по каса да има и нови пътеки  Peace

# 709
  • София
минавам да се похваля с нашето второ щастие Никола. GrinningРоди се на 29.10 .Благодаря на д-р Колева и на всички в болницата,за пореден път съм изключително доволна.

# 710
angels_zg честито малко слънчице! Нека е много щастлив, здрав и обичан!
Моля да споделиш, ако е възможно за раждането и престоят изобщо, на мен ми предстои съвсем скоро и съм нормално притеснена  ooooh!

# 711
минавам да се похваля с нашето второ щастие Никола. GrinningРоди се на 29.10 .Благодаря на д-р Колева и на всички в болницата,за пореден път съм изключително доволна.

Честитоооооо !!! Да расте много здрав и само да ви радва !!
Разкажи как мина, как е д-р Колева, не се и съмнявам ,че си доволна.

# 712
  • в 1001-та нощ

Честита радост   bouquet  bouquet Heart Eyes

# 713
Момичета, има ли сред вас такива, които са родили естествено в Токуда и какви са ви впечатленията от конкретни лекари за отношението им към естественото раждане, имат ли практики да го подпомагат, акушерките прилагат ли масажи и компреси или по-скоро екипът предпочита да включи една система за по-бързо?....

# 714
  • Sydney
angels_zg Честитооо Simple Smile Бъдете много здрави Simple Smile

# 715
angels_zg честито бебче!   bouquet

Момичета, има ли сред вас такива, които са родили естествено в Токуда и какви са ви впечатленията от конкретни лекари за отношението им към естественото раждане, имат ли практики да го подпомагат, акушерките прилагат ли масажи и компреси или по-скоро екипът предпочита да включи една система за по-бързо?....

маниша, една приятелка роди наскоро в Токуда естествено. не мисля, че някой лекар там ще те навива за секцио, но има няколко, които са откровено за естественото раждане. моята приятелка беше доволна, но тя раждаше и с дула, така че не знам сестрите дали помагат с компреси и масажи. раждането й е продължило 17 часа ако си спомням правилно и е искала без никакви интервенции да ражда. това е било така повечето време, но накрая са й сложили окситоцин, че уж продължило дълго. не съм специалист, не съм и раждала още, та трудно мога да дам мнение дали е наистина прекалено дълго или са могли да изчакат още, но е факт, че са сложили система след като са разговаряли и са решили, че така е най-добре да подходят. никой не я е насилил за нищо. дано това помогне  Peace

# 716
  • София

Благодаря ви! Hug
за нормалното не знам как е точно,но имам приятелки родили там нормално и бяха доволни,но подробности не зная.
Аз родих секцио и се чувствах много добре по време на операцията.Сестрата и анестезиолога разговаряха с мен,питаха ме постоянно как съм и т.н. След това ме преместиха в стаята,пуснаха таткото да види мен и бебето.Там отново идваха постоянно да ме питат имам ли нужда от обезболяване или нещо друго.Д-р Колева също няколко пъти идва да види как съм.Изобщо съм много доволна от всички.Неонатолозите пък много подкрепят кърменето и вместо да ти бутат АМ,те поощряват да кърмиш.Храната и тя е много хубава.

# 717
  • София
Момичета, да попитам дали има добър пулмолог в Токуда? За детенце?

# 718
Аз бях при акушерката Снежка Стойчева и д-р Колева, бях с дула, която искаше да ми прави компреси, но акушерката не даде. Иначе ме питаха и изчакаха за епизиотомията. Дулата ми прави масажи по време на контракциите, акушерките предполагам не правят.

# 719
  • София
Момичета, да попитам дали има добър пулмолог в Токуда? За детенце?

Дъщеря ми е с бронхиална астма и беше диспансеризирана при д-р Кристина Петрова, но от края на лятото се наложи да търсим друг лекар и попаднахме на д-р Рада Маркова. Препоръчвам я с две ръце. Тя беше тази, която прие Ния в детската пулмология при първият и пристъп, после и изгубих следите и случайно се свързах пак с нея, когато д-р Петрова не можеше вече да се грижи за здравето на детето.

Общи условия

Активация на акаунт