Токуда болница - София - 15 тема

• 65 479
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • в 1001-та нощ
на моето бебе това изследване (за тазобедрените стави) беше направено докато беше в интензивен сектор... и всеки път като ходех съм питала всичко ли е наред и лично д-р Масларска ми каза да не се притеснявам няма нужда от такива гащи... а моето дете имаше нужда от масажи заради други неща... така, че едва ли е от презастраховане... Peace

Peace и ние бяхме за масажи, дори лекарката даде контакт с професионалист извън Токуда, който да дойде у дома, да ми покаже коя как се прави, дори каза, че Калоян е в отлично състояние, но масажите са важни и деца без никакви проблеми - подробно обясни защо ....

та .... аз не съм усетила - все още - отношение тип :"Оставяйте си парите тук"  Peace

визирам този случай и други, където сме се консултирали по други теми на други места  Peace но може политиката вече да се е променила  newsm78

# 736
Много сте ми странни,ако ви изпишат нещо и го намерите долу - лъжат ви.
Ако не го намерите - какви са тея неща дето не мога да ги открия.
 Tired

# 737
Мда... това би бил първият в историята случай, когато лекар е предписал ненужно лечение, понеже има финансова изгода от него... нечувано... Laughing

# 738
  • София
Момичета,първо много ви благоадря за винаги навременната информация,която давате HugИ честита радост Никола на мама ейнджъл  bouquet

Имам два въпроса към вас:

1.Ако родилката е в стая с 4 легла(обикновена) пише,че не се доплаща нищо.Обаче ме интересува бебето пак ли стои при майката или това важи само за ВИП стаи Thinking
2.Ако правя секцио по желание,без медицински показания,това вдига ли ми цената от 1500лв за раждане?

Благодаря предварително!

# 739
Здравей!

1. Не, не се доплаща за обикновена стая. Бебето е при теб през целия ден. Ако ти се наложи да отидеш някъде (до кафето, на свиждане, до тоалетна) може и да се разберете с другата мама/другите мами в стаята да го наглеждат за кратко или да го оставиш в "аквариума" при сестрите. Обикновено вечер между 23 и 01 часа се оставя в "аквариума" за през нощта, но ако се разберете със сестрите и другите в стаята може и да си спи при теб.

2. Цената за вагинално раждане и секцио (без значение дали по желание или медицински причини) е еднаква.

# 740
  • София
Джиема,в нашата стая на нито едно бебе не са изписвали гащи.
За специалист извън Токуда - аз съм ходила с баткото при д-р Алексиев.Много мнения бях чела тогава и той се водеше от най-добрите.Не работи с касата обаче,поне в частният му кабинет.
Ето линк http://www.einet.bg/~alexiev/.

# 741
И аз да попитам нещо на тема детски ортопед. Преди време се дискутираше в темите (но не мога да се върна сега назад да видя къде точно беше), че при прегледа на тазобедрените стави на новородените се прекалява малко с препоръката да се носят ортопедични гащи. На беба също изписаха такива, казаха ми: нищо тревожно, слаби стави, след месец - контролен преглед. Гащите ги носи още от 1ия ден, но много се чудя дали контролния преглед да е пак при техния д-р Иванов от ортопедията. Някоя мама, минала вече по този път да даде препоръки?
На контролния преглед в неонатологията също ми казаха, че нищо тревожно няма, гащите всъщност били по принцип много полезни.

Аз минах, носихме гащите първите няколко седмици ,след което отидохме на преглед в ортопедията в Горна Баня и казаха,че са напълно излишни и в Токуда малко се презастраховат. Сега сме в 5ти месец и всичко е наред. Имаше в стаята с мен и друга майка, на която също препоръчаха гащите, но не ги купи. И двете бебета са ОК сега, но ако се чувстваш по-спокойна ги слагай, докато не потърсиш второ мнение.

# 742
  • в 1001-та нощ
Колко струват тези гащи  newsm78

# 743
  • София
Здравей!

1. Не, не се доплаща за обикновена стая. Бебето е при теб през целия ден. Ако ти се наложи да отидеш някъде (до кафето, на свиждане, до тоалетна) може и да се разберете с другата мама/другите мами в стаята да го наглеждат за кратко или да го оставиш в "аквариума" при сестрите. Обикновено вечер между 23 и 01 часа се оставя в "аквариума" за през нощта, но ако се разберете със сестрите и другите в стаята може и да си спи при теб.

2. Цената за вагинално раждане и секцио (без значение дали по желание или медицински причини) е еднаква.

Много ти благоадря за изчерпателния отговор HugТочно това очаквах да чуя и съм доволна Wink

# 744
Доколкото си спомням бяха двадесет и няколко лева. А това, което ме издразни беше, че не искаха да ми ги дадат на деветия етаж(магазина) без рецепта Simple Smile. Та ако някой нарочно ги препоръчва ми се струва малко неадекватно поведението на продавача.

# 745
  • в 1001-та нощ
 Peace благодаря, аз очаквах цифра от порядъка - няколко стотин лева  Blush

# 746
Здравейте,

Предстои ми раждане и ще следя темата с интерес. Все още се колебая между Токуда и Св. София.

# 747
  • София
И на мен не са ми споменавали нищо за подобни гащи. Май имаше една мама, която се чудеше дали няма да предпишат на бебето, защото било седалищно разположено през цялата бременност, но до гащи не се стигна и при тях.

Май ни е време за нова тема. Предлагам в новата да се впише списъкът с необходимите неща и допълнителните изследвания за бебето. Може и една анкетка: при кой лекар раждахте?

Аз,като една бъдеща мама,живот и здраве,много бих се радвала в новата тема наистина първа страница да са заковани тези важни неща,защото забелязвам,че ибщо взето едни и същи въпроси се задават през няколко страници.Анкета  при кой е раждала вскяка една мама също би била страшно полезна Peace

# 748
  • в 1001-та нощ
Момичета, някой няма ли да се заеме с новата тема, хубаво е и да се прегледат линковете в 1 пост - дали работят  Peace

За анкетата - предлагам да е АГ лекар, на когото има доверие, защото - може да се следи при един лекар и инцидентно да роди при друг .... по тази причина и може анкетата да е с 2 опции за гласуване  Peace

# 749
  • София - град

Неонатолозите пък много подкрепят кърменето и вместо да ти бутат АМ,те поощряват да кърмиш.Храната и тя е много хубава.

Не съм никак съгласна... Неонатолозите бутат АМ като луди! Не знам кой подкрепя кърменето,но според мен това са акушерките , а не неонатолозите.....аз поне това видях!

За гащите..20лв чак такъв проблем ли са?! По-добре с гащи отколкото с проблем. По-добре че обръщат внимание и се презастраховат отколкото да не се реагира на време. Rolling Eyes

А храната.... болнична несъобразена с отделението в което я дават..... родилките имат нужда от едно,болните от друго. Най-простия пример- дават бял хляб на хора имащи нужда от фибри за регулиране на изхождането,знаем че е проблемно.... Naughty

Общи условия

Активация на акаунт