Парфюмни размисли и страсти - 156

• 51 667
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Здравейте уханни,
След многомесечно ароматно спокойствие се събудих в готовност за нови парфюмни подвизи.
Липсвахте ми!  Hug

Добре си се завърнала  Hug
Сигурно съм ти уловила помислите за завръщане, защото тези дни се сетих за теб  Simple Smile Само дето не можах да си спомня кой беше никът, който замести звучното Дезидерата  Simple Smile

# 661
Някой спомена Галиано едт, харесвам го и го искам, някой ден ще си го взема. За мен е чиста роза с утринна роса.
Три-четири дни съм с Нинфео/ вече не помня колко/,развалена кола, предшествана от погребение, 40-градусова жега, влакове по принуда, ставане в 5ч сутринта, а бе кошмар ви казвам. Предаде ме Нинфео, не издържа и все пак подновяването му ми носеше хладинка.
Вече съм си вкъщи и ми е по-спокойно, утре ще си припомня някой добре забравен аромат за релакс.

# 662
Годесче  Hug Понякога се струпват наведнъж неприятни емоции, но всичко минава... и се прибираме вкъщи...
Така, както описваш Галианото, аз усещам Мадам на Готие - "чиста роза с утринна роса" - което ме подсеща да я пробвам в жегите  Peace

# 663
Така е, Фокси, но аз съм мъжко момиче Wink
Галиано едт имах и го отпратих, но винаги се сещам с удоволствие за него.
Мадам на Готие Thinking така и не съм му обърнала подобаващо внимание, някой ден ще го тествам, както си му е реда.
Сега отивам да се остържа в банята, но не от парфюм и се мятам в леглото.
Утре ще мисля дали да си поръчам Ванилията на Артисан или да изчакам зимното намаление. Rolling Eyes

# 664
Mims, благодаря  Hug
Време беше да си завърна и стария ник.
Да ви се похваля с новите си големи любови, но коя ли любов е малка... Grinning
Безвъзвратно се влюбих в Alien Sunessence Or d'Ambre и Angel Aqua Chic. А това е бранд който просто никога не е бил мой! Никога не казвай никога!
В момента съм обилно полята със златисто-кехлибареното извънземно и съм в екстаз! Много ми харесва променливостта му. Четох ревютата във Фрагрантика и за сетен път се убедих колко са различни идивидуалните олфактивни възприятия. Извънземното е безпогрешно познаваемо в началото, но жасминът не е пронизителен като соло пиколо, амбрата му додава дълбочина. Меката орхидея в средата е божествена, а ванилията в драйдауна много ми напомня SL Un Bois Vanille, много интересна опушена, дървесна ванилия. Много съм щастлива че реших да се запозная с лимитките на Mugler.
The taste of Fragrance ме покоси от упор, но аз съм упорита и твърдокожа парфюмна фея и не се отказвам.  Grinning
Angel Aqua Chic е прекрасен шоколад, нищо водно не усещам в него. Отдавна не бях грабвана от аромат така. Ако някой ми беше казал, че в една седмица ще си купя не един, а два аромата на Mugler, щях да го пратя да си премери температурата!
И двата ще ги нося на море, интересно ми е как ще се развият. Планирам и SPI L'eau за юлска покупка...
Почти пробвах Мадона днес, но синът ми се развика пред Дъглас и отминах бързо бързо...Утре отивам на лов сама.

Бих искала да номинирам Жаки за парфюмен лАфоризъм на годината, цитирам по памет, но мога да го изровя от темата. "Момичета, парфюмите ви на същото място ли са след земетресението?"
Честно, от това изречение ме побиват тръпки докато се смея със сълзи...Мащабите на нашата мания са неописуеми.
Жаки,  Hug  bouquet

# 665
В момента съм обилно полята със златисто-кехлибареното ...
Я да се явя за малко с една размисъл-страст! Heart Eyes:

Знаем, че от Pretty shop по-харен извор за Шанел няма.
Може ли да се каже, че Sephora са леекинко по-несигурни?

# 666
Леле, сварвам да пиша, че ще ви изпусна! По темата - аз май си го казах още в предишната, че обожавам мускус и че открих и се сдобих с една стара любов - I Love Musk by Satinine.
И май доста хора се сдобих с Херба Фреска (и смокинята на Марк Джейкъбс, и Woman Not For Man! - Sonia Rykiel, но друг път ще пиша за тях) - аз също съм в кюпа и дори вчера и онзиден се поливах с нея, докато пътувах за Германия.
Е, вече съм на немска земя и днес ходихме до Хайделберг и намерих няколко бутика с нишови парфюми.
Пробвах три на кожа и не се изкуших да душкам каквито и да било други, макар че имаше някои, които за пръв път виждам (на живо) - напр. Profumi di Pantelleria.
Knize - Ten - хвръкват шапки от първо пръсване! Прилича на Бандит и Руската кожа, но е с мноооооого дим. Като влязох след това в една от катедралите, се сливаше перфектно с атмосферата. Тамян, кожа, пудра - кррррррррасотаааааа, но мъжът ми и другите ми двама спътника бяха силно възмутени и потресени...
L'Eau Serge Lutens - много фин ментов мускус. Изтънчена свежест!
Nuit Etoilee - Annick Goutal - хубавичък, но не е нещо впечатляващо. Очаквах да прилича повече на Elixir des Merveilles, но борово-смолистата нишка ми убягва. Прилича ми на леко подсладен и тънко напудрен портокалов цвят.

А днес освен всичко друго посетих и музеят на аптеката в замъка на Хайделберг, както и няколко магазинчета за подправки и направо ми се завъртя главата от аромати. Видях някои парфюмни съставки в суров изчистен вид и на мноооооооого години - преди IFRA въобще да е замислена като организация...Вярвам, че всяка от нас щеше да оцени различните видове мускус, амбра, че и цибетката в музея, както и невероятното многообразие от пипер и ванилия, а и някакви неподозирани суровини в една epicerie, която ми се изпречи на пътя. Побърках се, вярвате ли ми?! А това е само началото... Хич и не говоря за останалите ми впечатления...

# 667
Знаем, че от Pretty shop по-харен извор за Шанел няма.
Може ли да се каже, че Sephora са леекинко по-несигурни?
Моят единствен Шанел е от Sephora и си е перфектен!
Влюбвам се дълбоко и безвъзвратно в Sensuous EL! Heart Eyes 30-те милилитра ми се виждат просто нищожни...

# 668
  • София
Бульовче - лек път и нататък, завиждам ти за пиперите! Hug

Аз съм напълно разочарована от ментата на Florascent. Както пише mims - една проба е по-подлъгваща от на сляпо. Мирише на вода за плакнене на уста и трае точно едно помирисване - поемаш дъх и край. Ясно че трябваше да го предположа, но защо ми се стори толкова очарователна преди 2 седмици?

# 669
  • Варна
Лю, това е то стегнат репортаж и по същество!
Приятен път и още по-вълнуващи впечатления!

# 670
  • София
Сега и аз ще заприказвам за Дивите моталски круши - днес ги пръснах на ръка.
В началото круши, от компот, може и да са диви, но повечко ги разпознах като инфантилни. Слава Богу останаха за кратко. Обичам го този плод, и уханието му обичам, но не ща да мириша на него.
Последва най-приятната част, един монталски лукс, който откривам в Слънцето на Капри. Сега съм в драйдауна/ признавам си, че не знам превода на тази дума/, който на кожата ми е една Лейди Венджънс, във вариант чернова, ама такава, че дори създателят й не би си я запазил.

Бейби дол си го обичам. Веднъж бях прекалила с количеството и грейпфрута му цял ден ме държа за гърлото. Разминах се само с предупреждение, без да бъда удушена. Имам и една от лимитките му. Не е по-сполучлива от първообраза, обаче. За мен Бейби дол е много добър парфюм и е първата ми успешна покупка насляпо.

Ето тази смокиня ми е любопитна и при възможност бих тествала:
http://www.fragrantica.com/perfume/James-Heeley/Figuier-7849.html

# 671
  • Варна

Ето тази смокиня ми е любопитна и при възможност бих тествала:
http://www.fragrantica.com/perfume/James-Heeley/Figuier-7849.html

За мен е смокиня и кокос. В началото е доста зелен и горчив, но бързо утихва и застива на една свежа зеленина, а в самия край си е само кокос. Не е натрапчив, приятен е и при мен поне беше доста нетраен.

# 672
  • Чукарландия
Момичета, да ми предложите нещо свежо за млади мъже, да не казвам юноши (бледи Grinning). Нещо леко, свежо и лятно. И не скъпо. Hug
Мимс, ти т.к. го познаваш вече, да те питам Amazonia for Him става ли за младежи?  bouquet

# 673
BBeLLa, синовете ми много харесват тази тоалетна вода. Много свежа, лятна, без да е спортен ароматът, а елегантен. Аз също я харесвам.

# 674
Приятелка ползва дамския вариант - Пинк на Бенетон, изненадващо добър е, а никога не бих му обърнала внимание в тази розова бутилка. Ако и мъжкия са "изпипали" така  Peace

Общи условия

Активация на акаунт