Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 18 995
  • 305
  •   1
Отговори
Моля ви разяснете ми,защото си идваме август и смятам да се кърмим почти, където ни падне  Mr. Green

Да си купя шал ли?Места за кърмене едва ли има в Моловете?!Все още ли се смята,че кърменето на обществено място е *като циганките*  Rolling Eyes

Разкажете ми,за да не съм караща се с разни коментиращи  Twisted Evil  много съм мила по принцип,но мога да съм и ужасно зла  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 1
Миналото лято в Южния парк видях много майки-кърмачки, кърмещи по пейките до алеите (не скрити в храста).

На твое място бих си носила шал или нещо за замятане, за да е по-дискретно. И бих се запасила с реплики от типа на “ми, до първи клас“... и така.

За пръв път чувам за такъв коментар: *като циганките*  Confused.

# 2
  • UK
Оо, като малка единствените кърмещи "по улиците", които виждах бяха циганките. Още си спомням като ученичка във влака една с едно "огромно" ходещо и говорещо кърмаче, бях потресена  #Crazy  Joy

# 3
Кърмя нявсякъде - ама където ми попадне  Grinning. Абсурд е да се замятам с шалове по жегите - малкия ще се свари. До сега никой не ме е гледал "лошо" (синът ми е на десет месеца), пък и да ме погледне, само ще си го преместя в другия крачол  Mr. Green (ако имах нужното оборудване)  Mr. Green. Държа да отбележа, че поради огромният бюст, дискретно кърмене хич не ми се получава, но в крайна сметка няма да го държа гладен, докато тичам да търся скрити пейки...

# 4
  • София
Кърмя нявсякъде - ама където ми попадне  Grinning. Абсурд е да се замятам с шалове по жегите - малкия ще се свари. До сега никой не ме е гледал "лошо" (синът ми е на десет месеца), пък и да ме погледне, само ще си го преместя в другия крачол  Mr. Green (ако имах нужното оборудване)  Mr. Green. Държа да отбележа, че поради огромният бюст, дискретно кърмене хич не ми се получава, но в крайна сметка няма да го държа гладен, докато тичам да търся скрити пейки...

smile3501

И аз кърмя там където бебка огладнее, гледам да съм максимално дискретна, но не си държа детето гладно. Не ми пука кой е възмутен , не се събличам гола я, имам подкрепата и на мъжа ми. С каката докато се отпусна много време ми костваше , но след много изхабени нерви за търсене на "подходящото" място и ревящо бебе през това време, вече си научих  урока. Единствено след годинката  гледах да не я кърмя много навън, но ако се наложеше много го правех, кърмих я 2г. и 3м. . Сега ще видим с бебка как ще е, но съм много по-спокоина. Преди седмица ми се наложи да я кърмя на една пейка в Общината в коридор пълен с хора, не се впечатлих особено и резулатат беше спокойно бебе Simple Smile , хората също не реагираха отрицателно Simple Smile.

# 5
 Joy Joy Joy

радвам се,че има напредък  Peace

А заведения/кафенета?

# 6
Ама разбира се, навсякъде, особено сега със забраната за пушене. 

# 7
  • София
Joy Joy Joy

радвам се,че има напредък  Peace

А заведения/кафенета?

Досега заведения и кафенета не посещавахме именно заради цигарите, но сега след забраната ще си я кърмя и в кафе.
Малко извън темата, но много се радвам че забраниха пушенето на обществени места, бивш пушач съм - т.е. спрях ги когато разбрах че съм бременна и сега когато кърмя, така беше и с първото ми дете, но дори когато съм пушила след бременност и периода на кърмене не съм си позволявала да пуша на закрито ако присъстват деца  или на детски площадки там където са люлките и пързалките Simple Smile. А сега след забраната, искрено си пожелавам предвид ограниченията да не ги почвам пак след кърменето, че те цигарите са си зависимост, но като знам че е ограничено, дори когато няма деца наоколо, нищо не ми пречи да НЕ се връщам към тази ЗАВИСИМОСТ.

# 8
Нели, напълно съм съгласна за пушенето  Peace и аз съм същата пушачка ...също силно се надявам да не се върна към навика....а и продължаватда вдигат цените и вече 5 евро за кутия бяло Малборо ми се свидят  Rolling Eyes

Благодаря ви   bouquet  bouquet  bouquet и все пак ще си имам нещо шал-есто в бебешката чанта  Crazy Crazy Crazy

# 9
  • Пловдив
И аз си кърмя навсякъде Mr. Green
Опитвам се, да отбия атаките на дребния, когато сме навън, но приспи ли му се или ако се удари нещо, това си е мисия невъзможна hahaha
И вместо дребен, мрънкащ нервак, предпочитам да му дам да посуче 10-15 минути и след това да си имам ангелче Heart Eyes
С малкия избягвах да сядам по закрити кафенета, именно заради цигарения дим, но на масите отвън не се свеня, да му дам, ако си поиска Peace

Последно време ми прави впечатление, че все по-често забелязвам кърмещи майки Heart Eyes

# 10

Последно време ми прави впечатление, че все по-често забелязвам кърмещи майки Heart Eyes[/color]

Peace това е повече от чудесно  Peace особено на обществени места  Peace да се *рекламира* навсякъде  Peace ,а и да се разбие като тема табу Wink

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 10:04 от °×Кала×°

# 11
  • Германия
°×Кала×°, споки,  всяка майка може да кърми където и е удобно на нея и както и е удобно. Дали ще се покрие с пеленка или просто ще е облякла кърмаческа тениска/ потник...Коментарите на минувачи и зяпачи са последното, което биха притеснили майка, решила да утоли глада на детето си. Предполагам, че повечето кърмещи навън гледат повече в детето си, отколкото по минувачите. Peace 

# 12
Да, абсолютно си права,но понеже в Италия няма проблем с отрицателно отношение към кърмещите майки,където и да се намират,а даже точно обратното...ми се ще да съм информирана... за мен и личното спокойствие на децата ми  Peace нямам много ясен спомен от преди 5 години,но кърмейки 1год дете в парка беше странно  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes , а и не съм виждала други такива  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes ,което ме навежда на мисълта,че все още не е прието като поведение на обществено място   Thinking Thinking Thinking

# 13
Аз съм дискретна със слинг - всички пейки в парка са мои Simple Smile Кърмя навсякъде - МОЛ, център, даже веднъж права на улицата Simple Smile никой не разбра - бебето си беше в слинга. Не съм срещала отрицателно отношение до сега

# 14
°×Кала×°, кърменето на обществени места в Бг си е истинско табу! Бебенцето е още мъничко и това донякъде ти смекчава положението. Във всички случаи обаче гледай да си по-дискретна!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт