Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 18 971
  • 305
  •   1
Отговори
# 15
Utro 77, сериозно ли? Ако имаш конкретен опит/случка, разкажи. Мойто бебонче ще е - живот и здраве - на 5-6мес. и незахранено като се приберем в БГ. А върви и по-едричко.

Значи да подготвям сериозно репликите за контра!

# 16
  • UK
Е, стига де, чак пък! Само някои много дърти бабки може да те изгледат критично, повечето хора си минават и тактично гледат встрани. Никой никога нищо не ми е казвал досега, кърмила съм по градинки, пейки, паркове. Има доста агресивни кърмачки, които пляскат гръд на масата в ресторанта в час пик и само някой им направил забележка, започват едни сръдни, едни речи за правата на човека. Малко повече съобразителност все пак и никой нищо няма да ти каже. И виждам кърмещи навсякъде, не е както едно време, наистина.

# 17
Има доста агресивни кърмачки, които пляскат гръд на масата в ресторанта в час пик и само някой им направил забележка, започват едни сръдни, едни речи за правата на човека.
О, да, виждала съм и такива ... вади ц....а и след 10 мин. взима бебето от количката ...  Naughty

# 18
 Rolling Eyes оффф, има ги всякакви  Rolling Eyes

няма да демонстрирам гръд аз,но нямам намерение да се крия *под дърво и камък* ,зарад някой,който не си гледа работата  Crazy Crazy Crazy

и ще си взема нещо шал/есто, не да се крия,а за да не се *бия* за сенчесто място  Peace

# 19
Ида, такива са ми наблюденията от темите на дългокърмещите майки в продължение на дъълги години - 3,5.  Crazy. Иначе мойто кърмаче, Слава Богу, никога не е било особено настоятелно извън къщи. Но в интерес на истината нещата много зависят и от държанието на самата майка. Наистина има супер фанатични кърмачки, които  парадират с кърменето си и го навират под носа на всеки срещнат. А и възрастта на детето малко или много си оказва влияние по отношение възприемането от околните. Аз лично си давам сметка, че не всеки е склонен да преглътне гледката на 3,5 годишната ми дъщеря как суче.  Crazy

Бъдете по-дискретни и вярвам, че няма да имате проблем!  Peace Пейка в парка е идеален избор!

# 20
  • София
Кърмя си навсякъде - в парка, на улицата, в заведение. Кърмила съм и в супермаркет докато си пазарувах (бебето беше в слинг) и после на опашката на касата. Хич и не ми пука кой какво ще си помисли, не бих си държала детето гладно заради нечии помисли. Досега отрицателно отношение не съм срещала, дори напротив - много пъти ми се е случвало да ми се усмихнат с умилена физиономия - и жени, и мъже, и млади, и стари. Днес едно момиченце (на ок. 5 годинки) стоя да ме гледа в парка, много ѝ беше интересно и не пропусна да ме осведоми, че и тя така е папкала от мама  Heart Eyes

А, с шалове не съм се замятала. А и според мен така повече се привлича внимание - хората се вглеждат, за да видят защо така си се увила. А иначе може дори и да не разберат какво точно правиш. Поне такива са моите наблюдения, а и личния ми опит - като видя жена, гушнала бебе, често не мога да кажа дали го кърми или просто си го гушка, но видя ли я заметната с шал и отдолу едни крачета стърчат - веднага ми става ясно какво прави. Не че има нещо лошо, но според мен ако се търси дискретност, шалът по-скоро би предизвикал обратен ефект.

# 21
  • в Надежда-та
Където ме задърпа там вдигам блузата и хич не ми дреме от коментари!
Никой не карам на сила да гледа, а спокойствието на детето ми е по-важно от мнението на хората Laughing

# 22
*Адинка*, със сигурност август повечето родители ще са на сенчестите пейки....и като трябва да я кърмя не смятам да моля за място...така поне на нея ще и осигуря сянка  Peace ,а и понякога може да се случи да сме навън след 1130...нали все пак идваме за малко....а и зоопарка ни е задължителна спирка, а там е достааааа слънчево  Peace та затова си мислех за шал/естото....дали ще ме гледат или не много малко ме касае  Crazy

# 23
  • На топло...
Kaлaкс, вместо да се чудиш на табутата просто се прави на чук. На мен никой нищо не ми е казвал като съм си била в България, напротив, много са били мили хората. Единствено малко се шашкаха като кърмех бременна и собствената ми баба питаше "Ми то може ли тъй" Laughing, казваш "може, вече тъй е правилно, не като по ваше време", намилаш набързо инфо за ползите и се почва цъкането с език и поклащането на глава в стил "невероятно, но факт" Mr. Green.
Иначе където и да съм си кърмя дискретно и хорското мнение не може да ме спре да отговоря на нуждите на детето си. Пък на който не му понася, да се засрами и да си гледа в собствената пазва Peace.

# 24
  • София
Кърмех навсякъде и във всякакви пози Mr. Green
А сега - ехе-е-е-е-е-е, на още повече места може....

# 25
Зависи от манталитета ,може да кърмиш навсякъде.

# 26
Кърмя си щерката където дойде - паркове , заведения ... на места където има голямо текучество на хора ... Все ми е едно за хорското мнение - давам най-доброто на детето си .Не търся закътани места определено.До сега не съм чувала негативни реплики нито пък съм усетила някой да се вторачва в мен .Сякаш не правя впечатление или просто не обръщам внимание ...

# 27
  • ул. "Мечтание"
Отношението на хората може да варира много разнообразно!  Wink Ако за теб е ОК да кърмиш на обществени места, прави си го без да се притесняваш.

Кърмила съм на най-разнообразни обществени места без да се налага да се прикривам.
Имаме даже една много комична случка с малкия син от миналата зима. Моя милост има ужасно спешна нужда от обувки, а имах много малко време за пазаруване нещо от рода на десетина минути. И разбира се, за да не бъда улеснена, дребен писва от глад. Аз залягам на един стол за пробване на обувки да кърмя, а приятелката ми, която беше с мен, обикаля магазина и ми носи различни модели обувки да ги пробвам и оглеждам.  Joy Joy Joy Joy Бяхме забавна гледка. Даже една жена от персонала в магазина дойде да ме пита дали може да ми помогне с нещо и дали ми е удобно.  Simple Smile

# 28
Кое ще кърмиш - малкото или голямото. В моловете има места, не знам доколко са уютни. Но ако кърмиш дискретно, а не пляскаш цицата на масата, няма да има никакви коментари. 

# 29
Дискретност му е майката  Mr. Green  ,но ще е интересно изживяване  Mr. Green

Нощни очи,  Joy Joy Joy

Трещерица, малкото  Peace  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт