Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 031
  • 305
  •   1
Отговори
# 30
Кърмя навсякъде, вече значително по-рядко ни се случва да е на публични места,но до скоро нямаше място,където не съм кърмила. Никога не съм се притеснявала от естествената нужда на детето си. Да, в молове и ресторанти използвам шал, но вчера на плажа нямаше как да се увиваме в хавлията Laughing

# 31
Не виждам нищо лошо в това да си кърмиш детето когато и където и да ти се наложи,за мен не е нито срамно нито осмо чудо на света ,така че действай смело и без притеснения.

# 32
Кърмя навсякъде, вече значително по-рядко ни се случва да е на публични места,но до скоро нямаше място,където не съм кърмила. Никога не съм се притеснявала от естествената нужда на детето си. Да, в молове и ресторанти използвам шал, но вчера на плажа нямаше как да се увиваме в хавлията Laughing

Защо, на плажа забранени ли са шаловете? Възхити ме една мама, като Мадона беше - бяла рокля, много красив и много тънък бял шал.

# 33
I az sam ot svobodno kyrmeshtite mami  Grinning.Jiveq v Stara Zagora i za syjalenie staqta,koqto e prigodena ot ob6tinata za kyrmeshti maiki e mn neudobna,namira se v sgrada v koqto se vliza po stylbi i nqma kak s kolichki.Zatova sqdam v parka i taka se hranim s gladnika Simple Smile Nqma nishto sramno v tova da si kyrmish deteto,az dori se gordeq che moga da pravq nesho,koeto e polezno za malkiq chovek.

# 34
  • Luxemburg
Много интересна и актуална за мен тема. Дори и тук се притеснявам малко, но не заради това че ще ме видят да кърмя, колкото от "разсъбличането". Понеже до момента температурите рядко надхвърлят 16-17С и съм все с фланелки тип "polo" или тънки половери и за да сложа бебо удобно дрехата се вдига повече от колкото би ми се искало. Надявам се в София да не събирам много погледите тъй като ще съм повече с рокли с презрамки и потници където е далеч по-удобно.

# 35
  • ул. "Мечтание"
ronicat, има различни варианти за дрешки, така че да ти е удобно да кърмиш.
Дрехите с призрамки са удобни за кърмене в повечето случаи. Има и различни подходящи за лятото дрехи за кърмачки.
А при блузи тип поло би могла отдолу да обличаш някакъв потник, който е по-разтегателен и да го дръпваш надолу, а отгоре да надигаш блузата и така не се вижда нищо. Не знам дали ти обясних добре. Ако желаеш, бих могла да ти покажа нагледно с картинки различни варианти.

# 36
  • Luxemburg
Така правя и сега. Но като вдигна блузата от едната страна се вдига и от другата, и кръста и корема на практика ми се оголват. С презрамки ще ми е студено тук, а с блузка с остро деколте  не става, че трябва да е или по-дълбоко деколтето или по-широка da e блузата, а моите всички са от преди раждането и са все тип "по тялото".

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 18:08 от ronicat

# 37
  • ул. "Мечтание"
Може би този вариант на кърмаческа блуза ще ти е удобен в такъв случай:

----
нещо се публикува без да ме пита! Simple Smile
----
Горната платка се прихлупва върху деколтето, което е доста дълбоко изрязано. Така надигаш колкото само да стигнеш до гърдите, а надолу си облечена.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 17:15 от Нощни очи

# 38
Според мен шалът е по-добрият вариант  Peace многофункционално дали да покриеш количката,или бебето като завивка,или за кърмене(не,за да се криеш,а след една определена възраст и да не се разсейва напр)....аз силно препоръчвам шал/естото  Crazy Crazy Crazy ....аз обаче нямаааааам памучен шал  Crazy  сега мъжа ми като чуееее....аз все нямам  Blush Blush Blush Joy Joy Joy

# 39
Според мен шалът е по-добрият вариант  Peace многофункционално дали да покриеш количката,или бебето като завивка,или за кърмене(не,за да се криеш,а след една определена възраст и да не се разсейва напр)....аз силно препоръчвам шал/естото  Crazy Crazy Crazy ....аз обаче нямаааааам памучен шал  Crazy  сега мъжа ми като чуееее....аз все нямам  Blush Blush Blush Joy Joy Joy

Препоръчвам няколко в тон с тоалета.  Laughing

# 40
Нощни очи, много много яка блуза!!! Жалко, че аз - като се обзавеждах с кърмачески неща - не попаднах на нещо такова.

Щаловете наистина са многофункционални - за сянка в/у количката, одеалце, прикритие при кърмене...

# 41
Най-доброто и естествено хранене за детето е кърменето. Възхищавам се на всички, които кърмят на вън. За жалост ние се кърмим само вкъщи и то с 300 зора, понеже много се разсейва. Ако нещо скръцне или има някой в стаята пуска и започва да се озърта Simple Smile Пробвах да го кърмя в парка - изобщо не ме отрази. Пробвах и вкъщи на двора - засмуква, но като духне вятър започва да върти глава и да гледа какво става  Rolling Eyes

# 42
И аз кърмех навсякъде, миналата година дори с на мама кърмачето отидох на тимбилдинг - част от колегите с които седяхме на една маса дори не разбраха че съм била кърмила, а не съм се крила.
Като беше по малък навън ни беше наистина по-трудно, щото диването иска всичко да види и се върти като шугаво.
Спрях да кърмя навън като мина 2 години, едно заради обясненията, второ и по-важно защото той вече разбираше и исках полека лека да се отбиваме. Но ако е било на зор положението съм го кърмила пак.
Полека лека взеха да приемат кърмещите майки, но кърменето на големи деца все още предизвиква коментари.

# 43
Полека лека взеха да приемат кърмещите майки, но кърменето на големи деца все още предизвиква коментари.
И това ще отмине - сигурна съм .Нацията ни е с много предразсъдъци , но когато има хора които да ги отричат упорито , ще отпаднат .Естествено , ще стане бавно , но си заслужава.

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 10:25 от Qn-Bibiqn

# 44
  • На топло...
Не е само нашата нация... Всички "развити" общества имат проблем с дългото кърмене Peace.
Онзи ден четох потресаващи коментари относно продължителното кърмене, толкова отвратителни, че страницата във ФБ e премахната. Ставаше въпрос за едно предаване, излъчено за втори път в рамките на една година, по обществената телевизия ARD (Германия) на 14.06. "Да кърмиш докато дойде училищният автобус" (Stillen bis der Schulbus kommt). То не беше оплюване на майките, на бащите и семействата като цяло...

Eдинственият начин да се справи човек с тези отрицателни нагласи е да не допусне да го засегнат!
Игнор до дупка и то с усмивка, с увереност, че знаеш какво правиш!

Общи условия

Активация на акаунт