Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 029
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Аз лично не съм го правила, но и не съм виждала "развяти цици". Хайде моля ви се! Една кърмеща жена не е нещо нито грозно, нито срамно.  Peace

# 166
  • Плевен
На мен ми става мило и готино като видя мама да кърми детето си...Дано повече майки да се престрашат и да кърмят децата си на вън.

# 167
Малко тегаво нещо станало тука. Ще пробвам да ви разслея малко. На площадкна зад блока сме с малчо, има още едпа майка с по-голямо момиченце. Моят искаше да суче, после пак подхвана играта, а другата майка предложи на децата ябълка. Обаче момиченцето нещо се разстрои, не искаше да си дава парченцата. На мен ми стана чак неудоцно и с оменавам, че ние нищо не носим за компенсация. А моят предлага да й дадем цокане в чашка... Много смешно ми стана.

А по темата. Кърмя там, където поиска малкият. За пореден път се убедих обаче, че тук са по-предубедени, отколкото в чужбина. И да с омена, че всеки път гледам минимално да се виждат "разни работи".

Епона  Joy синът ти е голям сладур.Браво на момчето!
И аз да споделя нещо смешно,в едно препълнено заведение на центъра на Русе той възмутено се развика:"Айде бе мамо,давай и цица да цока не виждаш ли,че сестра ми е гладна".Хората така се ококориха,а аз прихнах да се смея (така се справям с неудобните ситуации).Само да споделя,че сестра му е на годинка почти.

# 168
А моят предлага да й дадем цокане в чашка... Много смешно ми стана.

Ти пък в чашка - я вземи я накърми. Може и някой татко да е гладен.

# 169
още по-тегаво ще ми стане, ако чуя от дете "цица да цока". Колкото и да прихва майката, все си звучи грубо.

# 170
още по-тегаво ще ми стане, ако чуя от дете "цица да цока". Колкото и да прихва майката, все си звучи грубо.

И на мен ми става тегаво,когато чуя дете да каже "Виж мамо как пуша цигари"
Свят шарен,lets agree to disagree  Peace

# 171

Не може всички да са ти угодни, не може да угодиш на всички.

# 172
Оох,с това кърмене бях забравила какво е .
Баткото го кърмих близо 2 години където ми падне ,не съм се притеснявала.Сега ,след 3 години отново се завърнах на кърмаческата сцена с надеждата ,че няма да ме гледат като извънземно ,като храня бебето си на пейка примерно.
Да,ама не ...Все едно време не е минало ,не могат някак си да приемат тези хора ,че това е нормалният начин да се хранят бебетата и ,че на мен също не ми е удобно.Но бебето врещи и го кърмя,какво да правя....ДОлавям и съжалителни погледи ,което е жалко.
МОя далечна позната ме пита толлкова ли сме зле ,че не го храня с АМ ooooh!

# 173
  • ул. "Мечтание"
ДОлавям и съжалителни погледи ,което е жалко.
МОя далечна позната ме пита толлкова ли сме зле ,че не го храня с АМ ooooh!

Много тъжно!  Confused

# 174
  • Плевен
Досега аз съжалявах некърмещите.Сега разбрах всъщност,че нас трябва да съжаляват  ooooh!Тъжно е ДА!Това не е нормално за мен,ценностите се обърнаха...Срещам се днес с един колега с когото работихме в Гърция.Дойде в Плевен за операция на майка си.Каза ми че една негова съученичка му се оплаква,че гледането на малко бебе струва МНОГО пари-от порядъка на 450 лева на месец.И той ме пита вярно ли е това.Аз гледам ей така  #Crazy.Викам му само пампреси на малкия съм купувала всеки месец до 6 месец.Само 50 лева са това.Казвам ако жената кърми,толкова струва отглеждането на бебе до 6 месец.А той каза,че тя не кърми понеже давала само 250 за храна а другите за лекарства,мокри кърпи,козметика...И той  #Crazy."Ми що не кърмят тия жени бееееее,мъжете от къде ще вземат тези пари да хранят дете?То това е най-естественото нещо на света,бях на море,една жена беше с бебето си там,като ревна жената извади гърдата и му даде да яде,и то млъкна.Никой не я гледаше с погнуса,даже и се радваха,понеже бебето я галеше с едната ръчичка" Peace

# 175
От цялата история не разбрах - защо трябва да ви съжаляват?

# 176
  • София
От цялата история не разбрах - защо трябва да ви съжаляват?
А де...или що трябва да се съжаляват тези дето хранят с АМ?

# 177
tani80s , а как решихте , че тази жена не кърми по желание. Може да няма кърма.

# 178
  • Плевен
Не сте ли забелязали,че в България 90% от жените нямат кърма,по наследство се предавало...А защо "нямат"-защото си мислят първите дни,че бебето не се наяжда с техните 20-50 мл кърма,а не знаят,че толкова е вместимостта на стомахчето му.Според мен просто понякога е по-добре да се доверим на природата,тя си знае работата.Защото слушат умните съветчета на педиатрите-хранене под час и нито минута по-рано,ЗАДЪЛЖИТЕЛНА НОЩНА пауза,като се събуди вода до откат,дори и да означава цяла нощ да му насипваш водата в гърлото и да разнасяш пищящо от глад бебе 6 часа,докато дойде заветният час за хранене,по 5 минути на гърда,не повече,щото рагадите не ти мърдат  Naughty,общо 10 минути за двете.Сокчетата с които детето си пълни стомахчето,и няма място за така нужната кърма,РАМКИТЕ при наддаването,ако не си наддал точно килограм значи майка ти няма достатъчно кърма  Naughty,идва контролното мерене,и се оказва за лош късмет,че точно тогава детето ти е изсукало с 10 грама по-малко от нормата за съответния месец.И така започва отбиването....И най накрая жените нямали достатъчно кърма,това реват всички.
А колко по-лесно щеше да бъде ако педиатрите имаха до тях визитка с телефона на местния консултант по кърмене.И като не им е ясно как се увеличава кърма,препращат към човек който знае как става това.Защото обикновено педиатрите не са кърмили и те,моята имаше кърмачески стаж общо 3 дена.Е как кажете ми мога да очаквам адекватен съвет  от нея?Общо взето това са прчините за "нямането"на кърма.И като правихме световната седмица на кърменето в Плевен,се появи жена за която всички кърмачки са извратени,понеже според нея всички си развращаваме децата ако кърмим след 4-ти месец,и сме от тия фанатички дето ги кърмим до 7 години.Горното+ това изказване говори доста за мнението на обществото за кърменето изобщо..Нещо толкова нормално и естествено преди и изобщо сега е неморално,неестествено,грозно...НО САМО В БЪЛГАРИЯ!!!
В Гърция всички са ЗА дългото кърмене,бабите са кърмили децата си до 3 години.В Англия,Кейт Мидълтън според журналистите трябва да дава пример на младите великобританки като кърми детето си.Само ние сме наобратно...

# 179
много сте се нагълтали с клишета. Личният ми опит с три кърмени бебета показва, че е възможно жената да не произвежда достатъчно кърма. Някои се отказват при първите трудности и кърмата наистина спира. Други не се отказват. Тримата ми сина са кърмени, при втория се заинатих да е изключително кърмен и за три месеца качи 600 грама....при третия кърмата слезе на шестия ден, съветите бяха от "дръж го постоянно на гърда" до "не го дръж постоянно на гърда", но в крайна сметка се кърмихме година и половина - съвсем не изключително, с 2-3 добавки дневно....
имах достатъчно бебета и време да си правя опити с кърменето, но нито кърмата ми се увеличи, нито спря.

по света и се кърми, и не се кърми. Познавам вече доста жени, азиатки - където традиционно се кърми по 2-3 години - които казват същото - нямах кърма. Може да имат предвид "нямах достатъчно кърма", но изобщо не е бг явление. На тез, дето са могли да отхранят по три бебета едновременно, браво ще кажа, но и тяхното не  е правило. Тъй че по-леко го давайте.

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 09:49 от тити

Общи условия

Активация на акаунт