Холандска тема - 40

• 46 500
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Мопси, благодаря! Спрях се на варианта с капки, по- лесно е наистина. И за гердани ще се огледам, като кученце да си гризка, явно му харесва, защото в последно време основното ми занимание е да вадя покъщнината от устата му.

Patrisia, тук всичко е така устроено, че бавно, протяжно и унило да се размотава към съответната цел.  Grinning Но пък 2-3 месеца за доставка на стока ми се струват множко, освен ако не я изработват при наличие на съответна поръчка. В края на лятото и аз купувах мебели, но доставката беше още в същия ден с транспорт от магазина, от който ги купих (с допълнително заплащане, разбира се). Но пък интернет ми доставяха на нов адрес за повече от месец време...

Toni_NL, за концертите: ако не съм в България по това време и ако позволите да се присъединя- идвам с вас в Маастрихт! Това е удоволствие за сетивата, което искам да си причиня!

Пожелавам на всички тук хубав уикенд!

# 646
Еее, Тони, ние на 6 заминаваме за БГ. Аз нали от рано все нагласям нещата, понеже си съгласувам почивките с приятелите в Бг и да ходим заедно на море и насам-натам.Ооо кой ще ходи на Коледния?  Wink
И мен много ме кефи лимбурхския и покрай гледането на концертите на Андре-то в Маастрихт вече го разбирам. А ги гледам  често понеже децата обичат да танцуват точно на тях. Наскоро по вехмисбраукърс имаше субтитри на разговор между двама лимбурхци. Но освен, че говореха диалект, говореха и ужасно бързо.  Mr. Green Направо ми скриха шапката.  Mr. Green
И аз с удоволствие бих живяла в Маастрихт. Laughing
Шанел, ´´kinderfeestje in Oost Souburg´´обаче нищо не мога да намеря на закрито. Може да питаш някой от родителите, поне ще имат опит във вашия край.
Вчера ни беше рапортенхеспрека за Софи. Направо не мога да повярвам, че се справя толкова добре. Все си мислех, че ще изостане прескачането на клас.  Много я похавалиха, а и рапорта изглеждаше много добре.Обаче кога ги дават на децата, преди Коледа ли?
Горчива луна, много рано отпочна почна уикенда.  Laughing

# 647
Добро утро  Wink
Мопси,и нашя хеспрек вчера Peace.И аз съм много доволна от нещата които са казали.Мъжо (понеже това е негово задължение)каза,че рапортите щели в петъка да ги вземат децата.
Ей не съм ходила в този Мастрихт,това ще е следващата дестинация тук в Нл.Много го хвалите  newsm78
На доста места има детски менюта с палачинки,ама нашите понеже доста палачинки ядат в къщи се радват на пържените картофи и кипнъгетса Sick.Както един познат казва,навън се яде това,което в къщи се яде по-рядко Wink.Ето сега въртя домашни "вафелс"...Емка понякога закусва зърнени закуски..,но елисе мYсли не можеш да я накараш да пъхне в устата си  ooooh!

# 648
Нашите рапорти са януари/февруари.
Сега текат някакви разговори, междинни, ама само за проблемни деца май.

Браво на децата ви! Hug

В Маастрихт само веднъж съм ходила. И ние трябва да си направим една събота до там.

Мопси, рано ли ви почва лятната др.година?
Нашата много късно бе, пфу. Не стига, че кратка, ами и целия юли ще пропуснем.
Така ме е яд....

# 649
Моите девойки са на занималня и в обедната почивка, и след училище, щото нали съм една работна булка, няма как да ги вземам по-рано. Та на няколко пъти ми се жалваха, че г-жите в занималнята не им давали да си ядат приготвените закуски (например солен кейк беше последното, или някакво друго домашно печиво), а вместо това им мажели филии. Та вчера имах и без това други неща за обсъждане, викам си, така и така ще си приказваме с тия госпожи, ами дай да изясня и въпроса за храната.

Питам ги, има ли някакви забрани или ограничения по отношение на храната, носена от къщи. Нямало никакви. Питам тогава, що децата са с впечатление, че не им дават да си ядат домашната храна. Лек смут. Накрая едната ми обясни, че се сеща за какво става дума. Работата била там, че децата трябвало да са добре нахранени. Което значело или 1 сандвич. Или "фритс". И понеже аз не съм осигурила така нужната пълноценна храна, та се наложило те да се погрижат.

Броих до 10 и им обясних, че сандвичите не са обичайният обяд за тия деца, но оценяйки традициите им, в 9/10 случая децата обядват именно сандвичи. А отвреме навреме, рядко все пак, ще се случва да си носят и нещо различно. Щом не е забранено от правилника, очаквам занапред да не им се месят какво ядат. А що се отнася до фритс и всякакви подобни неща, това за обяд на децата не се дава и толкова. (айде чат-пат, ама редовно!)

Та така, де. Сефте някой ми казва в очите, че не мога да си изхранвам децата като хората. То бива бива културни различия, ама тия хора нямат и понятие от храна, да му се невиди.

# 650
Мегън, и вашия рапортхеспрек ли е сега? Странно, че за всички е по едно и също време. Нашата ваканция беше най- късно и мислех, че и разговорите са по-късно. Браво на Елисе. Синтъра трябва да и донесе хубва подарък  Whistling .
Моите и в клубче не ядат такива неща. Ноо, изяждат с 2 пържени картофа майонезата за цяла порция ако ги изпушнеш от око.  Laughing
Аз имам хронична непоносимост към майонеза от бременностите, а мъжа ми би ял и на закуска, Поне да му се лепеше, а то всичко на моя г.з отива.  Mr. Green
Ти ли забъркваш тестото за вафлите или купуваш от готовите миксове. Ако имаш рецепта, давай.  Laughing
Мила, да почва на 5 юли Laughing .Аз лично предпочитам да е по-късно, иначе средата на август да се тръгва на училище ми се струва ужасно. Освен това тази година майската ваканция е доста дълга.
Sladka hapka, да не са имали предвид ''фрис'' нещо за пиене. Голямата ми дъщеря ходи на занималня, но никога не са им давали фритс (пържени картофи ли имаш предвид? ). Иначе да, мажат филии на поразия, но им дават и плодов, прясно мляко,  разредения сок няма да коментирам. Често готвят  и си приготвят сами някакво ядене, киш, палачинки, пофърчета,вафли. При нас не даваха храна отвън, понеже групата беше от 4 до 8 години. В училище за обяд си ядат домашно приготвена храна.

# 651
Мопси, направо за пържени картофи си говореха.
При нас храната отвън не е проблем, защото моите са над 8, само в сряда ми казаха да не носят, защото там ги хранели  (филии естествено, ама аз това съм го приела и не го коментирам).

# 652
При нас абсурд те да им намажат филии, нали за оверблейф става въпрос?
Там всеки си носи от вкъщи и яде каквото са му сложили.

Хапка, филията е традиционният обяд тук.
И в дет.градини това се яде. Аз се примирих и слагам две филии - една солена и една със сладко.
Та да не станем като в оня филм, хаха - дето гърчето хапваше мусака, а те му се смееха отстрани.

# 653
Milla Elaine, нали и аз това казвам, съгласна съм с традициите им, затова обичайно слагам филии. Но ако в правилата няма забрана да се яде нещо различно от това, не е тяхна работа дали имат сандвичи или шкембе-чорба, примерно. Те  мойте "гърчета" слабо се впечатляват от коментарите на околните, когато нещата опират до манджата им.  Grinning

Дадох си зора да се запозная с доволно дългия списък на правилата и го спазвам. От там насетне очаквам да не си измислят правила ad hoc, щото видиш ли, така им се вижда по-редно. Това е едно от нещата, които харесвам на Холандия като цяло - правилата са ясни и са еднакви за всички. Което значи, че очаквам същото и към мен и семейството ми (нищо, че фамилията ми завърша на -ова  Mr. Green)

# 654
Мопси,понякога купувам кутиите за вафела,но най често приготвям домашна уж по здравословна смес-като за палачинки,но по гъсто с пълнозърнесто брашно,трици,пшеничен зародиш,ванилия,мляко,яйце  Peace..понякога слагам и бакпуловер..минава номера  Joy
Моите дивеят на Гангамстайла  Joy hahaha
След малко сме на плуване.Елисе вече в бадче 3,плуват без поясите..скоро очаквам изпита...
На овербляйва при нас държат на филиите,че всички деца да имат що годе еднакъв обяд. PeaceЗа пърж картофи и аз не съм чувала.. newsm78

# 655
  • La casa de Mickey Mouse
и аз имах вчера среща с учителките на малкия, доволни са за сега, справял се добре, чакат го да напредне още малко с езика и окончателно го местят в трета група, бях доста притеснена в началото, но на него му харесва и се чувства добре
днес получихме и рапорта, сега ще го превеждам, че ми е тъмна индия
миналата седмица се прибира дребен от трета група, застава пред огледалото, оглежда се и ме пита: "мамо аз хубав ли съм?"  #Crazy, отговорих му, че е много хубав, и ми заявява, искам утре да ми намокриш косата и да ми сложиш от това лепнещото, за да съм още по хубав, защото има едно момиченце с руса дълга коса (не че всички не са руси) и искам да ме хареса, а после ще я поканим в къщи на гости
та така купих гел и сега правим косата
много е малък още, но му харесва момиченцето и само за него говори  ooooh!

# 656
Брей, Мегън, много апатитно звучи. Ще купувам значи преса.  Mr. Green Аз не искам да употребявам готови смеси, но инцидентно ще го преживявам.
Сладка хапва, а от вън някъде ли им носят пържените картофи, щото не ги виждам в БСО-то да пържят за 20-30 деца. А като не е за обяд, кога ги ядът тия пържени картофи?  Crazy При нас следобед само плод и крекер дават, ако хептем приритат кашкавал. Но можеи би защото бяха по малки и подлежаха на контрол.  Mr. Green

# 657
  • Nederland
Горчива луна, разбира се, че можеш да се присъединиш! Hug
Само не знам кога ще се организираме, предвид летните ваканции. Но ако не следващата година, може и след това! Grinning

Мопси, ще разказвам след концерта непременно! Wink
Вчера се бях сетила за теб - понеже ми беше пак воден ден  и си мисля къде е Мопси сега с баклавите и толумбичките! Joy Joy Joy

Мини Маус, браво на твоя малък мъж! Grinning

# 658
Хапка, не си го слагай. Едва ли е зради фамилията.
Според мен, е недоразумение. Някоя от тях е решила, че това кексче, няма да ги нахрани
и им е намазала филия. Фритес абсурд да им дават, не съм и аз чувала за такова нещо.
След като си им казала, едва ли ще направят пак проблем.  Peace

Мини, ти прибра ли се от Испания? Напече ли се или и там студено?

# 659
Тони, все ще се организираме някой път. Браво за диетата. Аз реших януари вече, а и нали идва края на света да не пукна гладна и дебела.  hahaha Ох, за оная баклава мммм.....Аз открих в нашия град баклаваджийница като свършиш диетата ела да хапнем.  Mr. Green Аз от тогава не съм яла.
Може да ни честитите първото въшлясване.  Crazy Изпрала съм половината къща от снощи, макар че вече е отречено като неефективно. Сега сме се омацали яко и чакаме да мрат гадините, утре е ред на кокосово масло, чаено масло и оцет. Уж било много ефетивно, но първо съседката ме спаси с някакаво от аптеката, че Софи се чешеше като луда снощи, аз бях супер неподготвена за такова нашествие  Crazy . Софи ми каза, че момиченцето, което седи до нея също имало, но ми каза снощи.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт