Днес оценките видяхме, много скоро ще извикаме УСПЯХМЕ!!! СЕДМОКЛАСНИЦИ, напред!

• 57 850
  • 812
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Sanrella, а дали има вероятност за преоценяване на работата в такъв случай?? И на какво прилича това НЕ ЗНАМ ЗАЩО??? Нали за това са там, като имаш въпроси да дават ясни отговори  #Cussing out

# 616
  • На остров
Здравейте мами,

Бих искала да попитам, ако някой е наясно при изкарана 2 по един от изпитите какво следва. На моя близка прияктелка детето и не се е справило добре и сега не знаят какво да правят. Може ли да се запише някъде или не? В момента до 7 или 8 клас е задължителното образование.

Какво е най добре да предприемат според Вас? Има ли все още училища където се кандидаства след 8кл?

Благодаря

# 617
  • Пловдив
Здравейте мами,

Бих искала да попитам, ако някой е наясно при изкарана 2 по един от изпитите какво следва. На моя близка прияктелка детето и не се е справило добре и сега не знаят какво да правят. Може ли да се запише някъде или не? В момента до 7 или 8 клас е задължителното образование.

Какво е най добре да предприемат според Вас? Има ли все още училища където се кандидаства след 8кл?

Благодаря

Тази 2-ка и на външното оценяване ли е или само оценката за кандидатстване? Доколкото знам, след трето класиране и при останали незапълнени места, може да се запише в някое училище - предполагам, че в професионалните гимназии все ще се намери място.
Образованието е задължително до навършване на 16 годишна възраст.
Има и професионални гимназии с кандидатстване след 8 клас, а и в обикновените СОУ също има такива паралелки. Не е задължително всички да бъдат в специалицзирани паралелки. Само да има желание да завърши средно образование.

# 618
  • София
Sanrella, а дали има вероятност за преоценяване на работата в такъв случай?? И на какво прилича това НЕ ЗНАМ ЗАЩО??? Нали за това са там, като имаш въпроси да дават ясни отговори  #Cussing out
За съжаление нямаш право да оспорваш. Проверителката там нямала обяснение защо е подчертавано и за какво са взети точките. Казала, че ако работата можеше да се преразгледа, колежката и е за уволнение.

# 619
  • гр. София
А въпросната статистика къде я чакаме да излезе? На сайта на РИО София ли?

# 620
Здравейте мами,

Благодаря

Има 8-ми клас, но има и др. възможности - зависи от кой град е детето - аз мога да кажа за Варна!

# 621
Пловдивски мами, и аз гледах статистиките...лошо .Моето дете е със сбор от двете оценки 10.7 . В този диапазон миналата година е имало почти два пъти по-малко деца. Едва ли значима част от преките конкуренти, при тези резултатаи, ще отпаднат с по-нисък бал от по-ниски  дипломни оценки, все пак това са умни и учили деца....остава да чакаме и да бърборим тука, колкото да не се психираме сами. Успех на дечицата!

# 622
  • София
smile3501, Велина!

Най-накрая някаква яснота. А, тоя помощник-директор вместо да се нервира, да вземе да си оправи сайта. Ние не сме му виновни...и искат да идем при тях после...тъпаци.

Работата е там, че и да се изхвърлят справочници и наръчници, както са посъветвали по тел, офицалната информация си остава тази  на  сайта на РИО. В утвърдения план-прием за 2012-2013 1 АЕГ е с една позиция, досущ като 91 НЕГ.Нашенска му работа Sad Ако паралелките са  както досега, то позициите трябва да са няколко, както е в 164 ГПИЕ, в 9 ФЕГ, в 73 СОУ и т.н. Списъците в гнездата са точно тези на РИО.Какви кодове според втория език ще ви впишат тогава?

# 623
  • София
[Аз нещо не мога да я разбера тази класация или я променят постоянно? В момента дори ги няма средните оценки по БЕЛ и МАТ. Не знам какво значи и "среден успех за училище по 1,2,3..."  newsm78 Ако се гледа само по критерий "среден успех" показва, че Антон Страшимиров е на първо място, на второ Руското, трето - Васил Друмев, четвърто - спортното училище. Което не е май реално. При "среден успех за училище по 1" класацията е както я казах в предния пост, макар че в момента виждам разместване в сравнение с преди половин час.
[/quote]
Аз изобщо не виждам средните оценки по БЕЛ и Математика, също и подреждането не работи, не разбирам, явно нещо не правя както трябва?

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 13:49 от Jord

# 624
  • Пловдив
Пловдивски мами, и аз гледах статистиките...лошо .Моето дете е със сбор от двете оценки 10.7 . В този диапазон миналата година е имало почти два пъти по-малко деца. Едва ли значима част от преките конкуренти, при тези резултатаи, ще отпаднат с по-нисък бал от по-ниски  дипломни оценки, все пак това са умни и учили деца....остава да чакаме и да бърборим тука, колкото да не се психираме сами. Успех на дечицата!

Къде са тези статистики за мин год?

# 625
  • На остров
Благодаря Ви за бързите отговори.
Доколкото знам на тези изпити за които са излезнали оценките в понеделник. Става върпос за София. Има желание да завърши средно образование но не са много ориентирани къде и как. Самото дете е спортист с добри класирания, но явно не е учил достатъчно.
Аз също я успокоих, че не може да остане без да се запише някъде..

По нагоре някой беше питал за учители в Междучасие - аз имам впечатления от Е. Никова, ако се интересува някой мога да споделя.

# 626
  • Пловдив
Дайте им шанс да попълнят всички данни в тази класация. Там влизат и оценките от другите матури, не само по БЕЛ и МАТ, а мисля, че тези резултати се нанасят от всяко училище по отделно. За 4 клас тази класация беше завършена може би една седмица след излизането на резултатите от всички изпити.

# 627
  • София
За съжаление нямаш право да оспорваш. Проверителката там нямала обяснение защо е подчертавано и за какво са взети точките. Казала, че ако работата можеше да се преразгледа, колежката и е за уволнение.

Е, добре  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Какъв е смисилът тогава от това преразглеждане???  smile3514 А,и в случай, че наистина са ощетили детето??? Накак не е реално това!!! Аз след малко отивам да гледам на моята математиката... та да видим и там!

# 628

sandrella, и ние сме подобен случай по БЕЛ, само че с неизвестно защо взети 8 точки на първия модул, при условие, че има една правописна грешка и нищо друго отбелязано по работата. Иначе преразказът ни е оценен с максимален брой точки. Поисках да видя протокола, за да се ориентирам откъде са взети точките, но ми казаха, че е засекретен и не може. Мистерия някаква, заради което дъщеря ми трети ден не може да се успокои, защото очакваше много висока оценка по БЕЛ (не че сега не е висока, но не е доволна).  На мен ми остава да предполагам, че някоя госпожа не е била на кеф и не е харесала тезата, иначе нямам обяснение.

# 629
  • Пловдив

Е, добре  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Какъв е смисилът тогава от това преразглеждане???  smile3514 А,и в случай, че наистина са ощетили детето??? Накак не е реално това!!! Аз след малко отивам да гледам на моята математиката... та да видим и там!

Няма никакво преразглеждане. Каквото са ти писали, това остава. Реално, нереално, това е. За съжаление правилата са такива. Не знам какво би станало, ако пуснеш жалба. Може би поне този проверяващ на следващата година няма да е в комисията.

Общи условия

Активация на акаунт