Новият слънцезащитен крем на Мустела е с парабени

• 15 189
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ето тема по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646648.0

# 121
  • София
Грешката е моя. Слънцезащитно мляко е. Да, има Benzophenone-3. Прочетох и за въздействията, които оказва. Thinking

Темата е за Мустела и не бих искала да я разводнявам, но ще съм благодарна ако някой пусне линк към подобна със съвети и препоръчителни продукти.
Изобщо не я разводняваш, напротив, полезно е да се види какво изобщо има смисъл да се купува като слънцезащитен крем. За Мустела не виждам какво повече може да се каже, работата е напълно ясна вече.

# 122
Днес поръчах този продукт - http://apteka.framar.bg/30025419/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … -50-%D0%BC%D0%BB-

След щателно прочитане на темата която постна milenaka, за което й благодаря.

Трябва да предупредя, че и продуктите на Биодерма трябва да се четат. Лекарката на дъщеря ми изписа хидратиращо мляко след баня. Когато се прибрах прочетох, че съдържа  парабени.

# 123
  • София
Xylometazolin Биодерма са много добра марка, за жалост и те у нас продават доста продукти, които по света са подобрени и много по- евтини. Твоят крем специално също е много добър, но и те на пазара имат детски кремове с парабени, трябва сериозно да им се четат етикетите, както и на всички останали. Свободно време за четене на смислени неща не остана. Laughing

Аз купих това http://www.essentialslondon.com/product/2195.aspx

# 124
Бояна, копвам този линк от другата тема - http://www.skinacea.com/sunscreen/physical-vs-chemical-sunscreen.html
 За мен беше много полезен.
Доколкото разбрах, този, който си взела е с химични филтри, който не е препоръчителен за деца до три години.
Вече съвсем се обърках, но както казваше един професор: "Колкото повече залепени едно за друго аромантни ядра под формата на свързани циклични и затворени въглеводородни вериги има едно съединение, толкова повече то е канцерогенно".

# 125
  • София
Бояна, копвам този линк от другата тема - http://www.skinacea.com/sunscreen/physical-vs-chemical-sunscreen.html
 За мен беше много полезен.
Доколкото разбрах, този, който си взела е с химични филтри, който не е препоръчителен за деца до три години.
Вече съвсем се обърках, но както казваше един професор: "Колкото повече залепени едно за друго аромантни ядра под формата на свързани циклични и затворени въглеводородни вериги има едно съединение, толкова повече то е канцерогенно".
Благодаря, знам, че е с химичен филтър, но е минимален. Няма парабени, аромати и не е комедоно генен, като останалите с химичен филтър и е без октокрилен. Когато купих Мустела преди две седмици също не търсех минерален филтър, детето е почти на 5 и тубички от 50 грама, които освен всичко и се нанасят адски трудно не ми вършат никаква работа, за жалост.
В момента гледам и срока на годност, защото кремове печени на витрина и запарвани в склад една- две години ако ще да са тотално органични нито предпазват от слънце, нито знаеш какви реакции са протекли в тях.

Но може и да бъркам в разсъжденията си, затова споделих.

# 126
  • Пловдив
Аз се вбесих на Биодерма. Значи малката туба без парабени, погледнах голямата туба 400мл ПАК детски пише, на пръв поглед трябва да е същото като малката. Нъцки! Има парабени. ooooh! #Cussing out

На мен пък тубички от 50-75 гр съвсем не ми вършат работа. Този Бочко, който го взех миналата седмица свърши точно за два дни на плаж. Основно съм мазала двамата големи, Томи не обича пясък и сме се редували с баща му да го разхождаме на сянка.

# 127
  • София
Аз се вбесих на Биодерма. Значи малката туба без парабени, погледнах голямата туба 400мл ПАК детски пише, на пръв поглед трябва да е същото като малката. Нъцки! Има парабени. ooooh! #Cussing out

На мен пък тубички от 50-75 гр съвсем не ми вършат работа. Този Бочко, който го взех миналата седмица свърши точно за два дни на плаж. Основно съм мазала двамата големи, Томи не обича пясък и сме се редували с баща му да го разхождаме на сянка.
Биодерма  и за възрастни и за деца са си парабени и всичко останало с редки изключения. Без парабени съм купувала от Франция, но да не забравяме, че тук сме идиоти. Twisted Evil

# 128
  • Пловдив
Мнеее, и тук са внесли от тия без парабените, ама малките тубички, аз си купих. Обаче бях хвърлила око на 400мл на пръв поглед от същия крем като в малката тубичка. Обаче не е същия Mr. Green

# 129
  • n/a
Руснаците имат един израз, който много ми харесва и ми се види подходящ за случая:
"Дело ясное, что дело темное". В крайна сметка отговорът е така обтекаем и така не
ни променя статуквото (все сме в графа "идиоти"), че искрено се надявам не само да
не угасне, но и да се разшири проучването и осветляването на търговските практики.
Ей го, вижда се, че и други мастити фирми го практикуват.

Остава да помисля, аз лично с какво бих могла да се включа в кампанията.

# 130
  • София
Руснаците имат един израз, който много ми харесва и ми се види подходящ за случая:
"Дело ясное, что дело темное". В крайна сметка отговорът е така обтекаем и така не
ни променя статуквото (все сме в графа "идиоти"), че искрено се надявам не само да
не угасне, но и да се разшири проучването и осветляването на търговските практики.
Ей го, вижда се, че и други мастити фирми го практикуват.
Практикуват го и още как. Биодерма не купувам в България от години, едно, че ми идва твърде скъпо като знам другаде на какви цени се продава и второ, че по мои лични впечатления продуктите тук нямат нищо общо с тези във Франция.

А какво можем още да направим освен да продължаваме да мрънкаме и да не купуваме боклуци. Но последното повдига въпроса какво изобщо бихме могли да си купим, особено ако не сме завършили магистратура по химия?

# 131
  • Пловдив
Не знам. Наистина не знам. Честно, опитвам се да бъда информиран родител, да не си тровя децата. Е в чудо се виждам! Сега съвсем се побърках. Искам да купя за децата крем/мляко/лосион за предпазване от слънце, фактор 50, защита от увА и увБ лъчи, водоустойчив, без парабени, без бензофенон- 3(оксибензен), да е с предимно минерални филтри (малко процентно количество химически бих преглътнала) и ако може да не е в тубичка от 50-75мл, от 200 нагоре приемам. Е хайде, кое отговаря на условията?!!?!?!?!

# 132
  • n/a
О, в десятката си, Янтра.
Трябва да се издаде наръчник за информирания родител.
По азбучен ред описани какво НЕ трябва да се съдържа в един продукт от определена
категория. С всичките наименования на нещото, щото ... нали, като не искаме да купуваме
продукти с Е-та, чисто и просто не се пише Е ххх, а се пише наименованието му, което няма
как да фиксираш, пробягвайки с поглед етикета. Евентуално да се сложи и списък на продуктите,
които НЕ съдържат подобни гадости. В първата си част ще е яко обемен, а във втората - постен.

Другият начин е ... да не купуваме нищо. Тази година практикувам точно това.
Засега съм доволна, а и излиза по-евтино.

# 133
  • Пловдив
Не мога, най-големия е изключително бледолик и изгаря за 15-20минути на слънце. Та заради него купувам с висок фактор, по съвместителство мажа и доста мургавия Юлиан, а на малкия мажа само крачетата, отгоре е с дълъг ръкав. Уикенда бяхме на плаж двата дни - една 75 мл тубичка свърши. За всеки ден НЕ ги мажа, опитвам се да балансирам вредността от слънцето с вредността от слънцезащитната козметика, обаче на плажа няма как - мажа.

# 134
Не знам. Наистина не знам. Честно, опитвам се да бъда информиран родител, да не си тровя децата. Е в чудо се виждам! Сега съвсем се побърках. Искам да купя за децата крем/мляко/лосион за предпазване от слънце, фактор 50, защита от увА и увБ лъчи, водоустойчив, без парабени, без бензофенон- 3(оксибензен), да е с предимно минерални филтри (малко процентно количество химически бих преглътнала) и ако може да не е в тубичка от 50-75мл, от 200 нагоре приемам. Е хайде, кое отговаря на условията?!!?!?!?!
И аз много пъти съм си задавала този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт