Веганството - да споделим опит - 10

• 53 854
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Тук съм! Вярно, че от седмица не е писано тук  Simple Smile.
Видях морето - за два дни засега, по-нататък за повече. Ама наистина е много горещо ... Аз съм от хората, които издържат на жега, но в следобедните часове и на мен ми става много топло  sweating На работа няма климатик /не съм привърженик, но щях да го пускам от време на време/, ни вентилатор, изложението на стаята е югозападно и въпреки дърветата, следобед вече е доста горещо. Вея си с едно ветрило  Grinning.

# 121
Темичката наистина позамря, обаче донякъде ми харесва - значи всички са поизоставили виртуалното пространство и странстват нейде из планините, моретата...
Ние вече бяхме на море, и на планина също, и на палатки и въобще:))) Но от всичките места най ми се повтарят палатките, бяхме до Рибарица, страхотно място! Ако пък не успеем някъде извън София - отиваме към Симеоновските езера, там също е прохлада в горещите дни.

Хайде момичета, кажете вие къде ходите:)

Храната ни е почти изцяло сурова, моята и без това е, но на Митко от два месеца някъде също. До обяд яде много плодове, каквото се сетя - диня, пъпеш, череши, праскови, кайсии, малини, фурми, банани, след това обикновено зеленчуци - домат, краставица, морков, някаква филийка с пастетче /най-удобно е за навън, защото сме предимно навън през целия ден, филийката е или от пълнозърнесто пшеничено, или от ръжено брашно, а пастетчето - от ядки или бобови - нахут, леща/, после ядки, пак плодове, пак зеленчуци:)

Аз щях да ви питам - позволявате ли си да взимате и давате царевица?
Аз не, пък толкова обичаме - и аз и детето.  Sad

В темата във ФБ споменах, но тук не съм - направих веганските палачинки на Лили - от блога й, и детето си облиза пръстите, цял ден искаше това да яде!!! Много ми харесаха!

Топли дни и прохладни нощи на всички:)  Hug Hug Hug

# 122
  • София
И ние печем директно на котлона тиквички (за малко Simple Smile )
Премахвам черните участъци и с лимон, зехтин, сол и чесън...... преяждам.

Щастливата, никаква царевица до доказване на произхода й !
Аз бях пълен идиот миналата година, носех на плажа в буркан царевица на Бондюел, с малко зехтин, с лъжица ... Тази година викачът на царевицата е прегракнал може би или са ги забранили тези гнусни казани по плажа... но видях рахат - нямаше нито едно : Мамо, може ли царевица?
Съответно и бондюелска царевица не сме купували.

Щастливата, ще ни поканиш ли с вас на палатка? (нямаме, но ще си намерим назаем)
Все от някъде трябва да почне човек... да става човек.

# 123
  • София (Възраждане)
Какво й е на Бондюелската царевица, ЗаСлон?

# 124
  • София
Нищо особено, само това, че не е на кочан и не ръфаме вкусна и прясна и ухаеща, а я ядем с лъжица от консерва (в двата варианта - в стъклен буркан или тенеке с бисфенол). И сме в нелепо положение.

Бондюел изцяло се обявяват, че са без ГМО, затова само за тях си говорим на българския пазар, нали?

# 125
Бондюел изцяло се обявяват, че са без ГМО, затова само за тях си говорим на българския пазар, нали?
Което ще рече????

# 126
Което ще рече????

Май всмисъл, че само за тях говорим като вариант /алтернатива/ за царевица, тъй като само те са заявили, че не са ГМО, а за другите не се знае. Hug

Аз взимам и една био царевица в буркан, около 4 и нещо струва, пише съдържание - царевица, вода, сол. Харесва ни много. Би трябвало да не е ГМО.

ЗаСлон, казвай кога сте свободни:)

# 127
  • София
Да, Щастливата, точно това исках да кажа за царевицата Simple Smile

# 128
  • на острова на мечтите
Ейла, размърдала се е темичката Hug
Аз се повъртях из готварските сайтове, че  не ми иде на ум какво да дам на моето мъж да яде?
 Днес бях направила две малки тиквички, че се бяха скрили под доматите и за малко да ги изпусна да се развалят, та вчера ги нарязах като картофки за пържене, оставих ги да се изцедят, днес ги овалях в малко елдово брашно и ги захлупих в един незалепващ тиган да се пообърнат малко, ама на силен огън  и се позачервиха,добавих чесън, забравих копър, после залях с малко мляни домати и той, дето, както знаете вече, не ги уважава много тиквите(имам предвид всякакви Mr. Green), рече: Уау, много вкусно newsm78 Абе, рекох, нали знаеш, че със зеленчуците правя магиии
Гушкиииииииииииии и приятна почивка, на който заминава , а на останалите

# 129
Записвам се да ви следя, че постоянно ви изпускам Simple Smile

# 130
Ама верно много слаба активност в темата...дано на всички им е хубаво и весело лятото тук и там за това да не пишат.

# 131
  • София
и аз се надявам, че всеки се наслаждава на лятото, както му харесва! Simple Smile мен ме завъртя работа след като се върнах от отпуска и сега трябва да наваксвам и нямам много време за писане

иначе откакто захванаха горещините и ние караме основно на сурови плодове и зеленчуци, без никакъв хляб, от време на време си взимам от арабските питки, понеже не ми се пуска фурната и готвеното ми се изразява главно в приготвянето на ориз, започнах и по-активно да спортувам - чувствам се много добре, и явно ме хваща спорт-дрогата Simple Smile - ако един ден пропусна планираното занимание и ми е гадно

ЗаСлон, аз попрегледах назад постовете - на няколко пъти споменаваш сбирка - не знам дали ще се съберем много и всички, но можем да се видим дори и да сме само двете и твоите хлапета примерно и да се разходим из някой парк:) само трябва да стиковаме свободното време

# 132
Откак станах суровоядец, кожата ми много се изсуши, чак започна да се лющи...Направих експеримент, два дни ядох готвено- ориз, варени картофи и печени тиквички и кожата ми пак се оправи...Не знам дали питането ми е за тук и дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем. Не използвам хидратантни кремове, само масло от ангелика за почистване на лицето, а и не искам да ползвам...Да си призная първите дни откак спрях всички животински продукти имах зверско главоболие и чат пат хапвах яйца...Дано занапред нямам такива проблеми.

# 133
  • София
Лейди, аз пък като отидох на море и бях почти веган и суровоядец  2 седмици и за пръв път КОЖАТА МИ НЕ СЕ ИЗСУШИ И ЗА 2 СЕДМИЦИ НЕ СЕ НАМАЗАХ С НИЩО НИТО ВЕДНЪЖ ! Това беше за мен изумително! (имам предвид мазане със сусамово олио и зехтин, мазила от трапезата Simple Smile )
А колко време беше суровоядец преди проблема с кожата?
Другото, за главоболието.... не съм чувала и чела за проблем в тази посока. Отделно, скоро в темата почти всички се изредиха да описват как е изчезнало точно главоболието им с вегетарианство и веганство.

# 134
Ако си спряла отведнъж всичко , нормално е първите дни да имаш главоболие. Тялото се чисти. Ако гладуваш на плодове или правиш някаква друга диета., първите дни винаги има главоболие. След това не изчезна ли?
За сухата кожа според мен е възможно, защото се поемат по-малко мазнини. Пробвай да ядеш повече авокадо, мазни храни, ядки, студенопресовани масла и виж дали ще има подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт