Веганството - да споделим опит - 10

• 53 891
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София (Възраждане)
Според мен проблемът е по-скоро в недостатъчния прием на протеини.

# 136
  • София
LadyLady от колко време суровоядстваш?

# 137
Откак станах суровоядец, кожата ми много се изсуши, чак започна да се лющи...Направих експеримент, два дни ядох готвено- ориз, варени картофи и печени тиквички и кожата ми пак се оправи...Не знам дали питането ми е за тук и дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем. Не използвам хидратантни кремове, само масло от ангелика за почистване на лицето, а и не искам да ползвам...Да си призная първите дни откак спрях всички животински продукти имах зверско главоболие и чат пат хапвах яйца...Дано занапред нямам такива проблеми.

Струва ми се доста повърхностно да се прави такова заключение. Peace
По-скоро съм съгласна със Солей. Ако кажеш какво ти е менюто, може би по-ясно ще стане.
Има ли в менюто ти ленено семе, например? Или авокадо?

Момичета, за среща и аз съм навита:)

# 138
Вече трети месец. За главоболието може би ще мине, така казват и други мои познати, сменили хранителния режим, но сухата кожа  newsm78. Може би при мен е индивидуално. Иначе ям основно плодове, зеленчуци, сурови ядки, пия сокове от червено цвекло и боровинки, авокадо, сурови гъби, какаови зърна, овкусявам си с келп, има едни био млекца немски и от тях си хапвам...Всъщност нямам намерение да се връщам към предишния си начин на хранене. Така отслабнах много, чувствам се добре и изглеждам много по-свежа, но не знам какво ще правя със сухата кожа. За главоболието ако не минава, ще си хапвам от време на време яйца, помагат ми. В началото докато свикна без месо, ядях доста сьомга, тогава нямах проблеми, но вече я спрях...
Ще съм благодарна на всеки съвет какво да включа в менюто си, защото както написах не искам да се връщам към предишния си начин на хранене и няма да се върна!

# 139
  • София
аз затова питах - три месеца са нищо във времето, според мен си правиш прибързани изводи - нещата не се случват така бързо, т.е. не е на принципа ям нещо - след седмица имам проблем, ям друго - и на следвашия ден се оправя; подобно на Щастливата мисля, че заключението е малко несериозно; а за главоболията - точно веганстването помага най-много - според мен можеш да пробваш да си мериш кръвното за дълъг период от време на равни интервали през деня и в случаите, когато имаш главоболие - да видиш дали оттам нещо ще излезе; да не говорим, че и споменаваш какво ядеш, но не и в какви количества, има един момент, в който човек се кефи, че отслабва, което го стимулира да намалява количеството храна - внимавай по тази линия

# 140
Не разбирам защо решавате, че съм влезнала тук, за да обобщавам  Naughty. Писах за да попитам дали някой има моя проблем и да ми помогне да го разреша. Все пак заглавието на темата е: Да споделим опит. Аз споделям моя, до момента...
Dao наблягам на количествата и въпреки това отслабвам. В това е смисъла на здравословното хранене, поне за мен - да не съм трътлеста, да се чувствам добре, да имам тонус и да се храня според принципите си и възприятията ми за света...Да кефя се, че отслабвам, но и спортувам редовно, и ми трябват калории и мисля, че няма опасност да залитна в някоя крайност...Благодаря за напътствията, ще се радвам ако някой сподели конкретни храни с които да си обогатя менюто за да си разреша проблемите. Hug

# 141
LadyLady, само на лицето ли ти е суха кожата?
От малко повече от година не ям месо и консумирам много рядко млечни храни. При мен кожата на лицето ми също беше много суха. Чудех се защо, уж се храня по-здравословно и не ползвам кремове, само масла - от жожоба, от гроздови семки. И въпреки това лицето ми се изсушаваше. Реших да направя един опит и спрях да ползвам масла, купих си крем за лице - почти три години не бях ползвала такова нещо  Simple Smile. Факт е, че лицето ми спря да се лющи. Може би е заради маслата /не ползвах такива био, а на Икаров/, може би е заради сезона /топло е, има много пресни плодове и зеленчуци/ - не знам. Ще ми е интересно как ще е зимата и затова засега ще продължавам с крема за лице.
Не знам дали ти помогнах, защото питането ти е за конкретни храни, но споделих моя опит  Hug

# 142
На лицето ми е най-видимо и при мен се лющи. Но аз не искам да ползвам крем, за мен е=на химия. По тялото така ми се изсушава, че почва да сърби чак, все едно е дерматит. Случва ми се за първи път и съвпадна с времето когато минах към суровоядство. Липсват ми някакви неща май, но и аз не знам какви. Познати ми казват да пия Спирулина, даже са ми дали масло от Пореч и разни добавки, но аз се притеснявам да ги взимам, за мен са=на химия...

# 143
  • София
LadyLady, никой не говори за обощаване, просто ми се струва, че изводите са прибързани, НО проблемите, които описваш са ИЛИ недостиг на хранителни вещества ИЛИ алергична реакция (чела съм за доста случаи с подобно изсушаване на кожаа без обрив и т.н.) - тук във форума не сме лекари - посети дерматолог, може храненето да е най-малко намесено в случая; за главоболието вече писах, макар че и там темата е обемна - тип главоболие, симптоми преди появяването му, време от деня, в което се появява, продължителност и т.н.

# 144
Мдаа, при мен беше само на лицето сухотата и лющенето. По тялото никога не съм имала. Затова си направих извода, че може да е от маслата.
Защо спирулината и маслото от пореч да са химия - съществуват си в природата, просто са по-концентрирани под формата на таблетки. Peace Ако има показания за прием на добавки, не виждам проблем да се приемат за определен период от време, но всеки решава за себе си или, както Dao пише е добре да се направи консултация с лекар.

# 145
Ходих при дерматолог, но тя каза, щом няма обрив, няма алергия. Пусна ми и кръвни изследвания и те са ок...Както и да де. Ще се спасявам somehow.
Palia за мен са химия, всякакви извлеци и екстракти, нещо което не мога да консумирам в естествен вид отива в кошчето за боклук. Силно съм предубедена, по-отношение на таблетките, защото си изпатих много солидно от едни такива уж безобидни, че и полезни. Вече съм крайна в това отношение  Naughty. Ще си хапвам сурово пушена сьомга пак, не че пушеното е много полезно, но като я ядях нямах проблеми. Ще си върна и сушито в менюто, не виждам как ще стане иначе конкретно при мен.

# 146
Липса на омега 3 виждам най-малкото аз, щом "ще си хапвам сурово пушена сьомга пак, не че пушеното е много полезно, но като я ядях нямах проблеми. Ще си върна и сушито в менюто."

сокове от червено цвекло и боровинки; био млекца немски - това също за извлеци.

Няма подробно меню; мисля, че липсва и зеленото. Също така малки количества храна в сурово състояние, затова е имало подобрение като се е включило готвено...

Много кратък период от време е минал, тялото се нагажда...а и предполагам, че се е минало рязко към цялостно суровоядстване...

# 147
Здравейте! Отскоро се замислям за смяна на хранителния режим, сега тепърва правя първи крачки към веганството. Темата е пълна с идеи и с интерес ще я следя. Извинявайте за глупавия въпрос, но как цедите моркови например и листни зеленчуци? С обикновена сокоизтисквачка нищо не става. Разглеждах по-специални сокоизтисквачки, но те са твърде скъпи...

# 148
аз съм позагубила темата  Blush

правили ли сте компот със стевия?

# 149
paq4e, добре дошла  Simple Smile

Ползвам тази сокоизтисквачка Браун и съм доволна. Има и по-мощни, разбира се. Какво имаш предвид под обикновена сокоизтисквачка?

Общи условия

Активация на акаунт