Веганството - да споделим опит - 10

• 53 944
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
аз съм позагубила темата  Blush

правили ли сте компот със стевия?

Ане, стевия пробвах няколко пъти да ползвам за едно или друго, но не ми харесва - променя вкуса на нещата, а в някои случаи и аромата - затова и до компот със стевия не съм стигала. Баща ми е с диабет и за него мамчето прави компотчета без захар - идеално стават, особено ако плодовете са от по-сладките. Дори и аз ги предпочитам пред нормалните със захар, но у нас така или иначе не консумираме много компоти. Общо взето не даваме шанс на плодовете да оцелеят още в сурово състояние Simple Smile

# 151
  • София
  Подкрепям избора на тази сокоизтисквачкаhttp://shopping.bg/braun-mp-80. За децата я тормозя вече три години и работи безотказно. Много съм доволна от нея. Купих я от "Метро", беше на промоция, към 80-ина лева.
   Аз бях в пустошта две седмици, без компютър, и установих за себе си колко време ми краде той от ежедневието и общуването с децата. Но днес като се прибирах от Калотина останах толкова шокирана.... Доскоро софийският смог достигаше малко преди Сливница, а днес беше почти до Драгоман?! Какво е това замърсяване умът ми не го побира Cry

# 152
  • на острова на мечтите
Лейди, аз имах суха кожа, когато ядях месо. Сега не се налага да се плескам с кремчета, макр че не съм ги изхвърлила от употреба, защото не ми се плеска всеки ден с обелки от краставица, още повече, че не съм я отгледала аз и не знам как са я отгледали. Скоро в земяназаем или в дриймленд открих нещо интересно за кожата( в дриймленд, да сбъднем мечтите си заедно беше) открих нещо споделно, което  пробвах и има страхотем ефект- мед с бикарбонат, леко побелява, мие се лицето с него. Аз го оставям малко да постои и ефектът е
Моята сокоизстисквачка е тази Имам я от около 5 години. Купих я за 20 еури Mr. Green и с нея правя най вече сок от моркови.
Момичета в Бг е станало мн скъпо smile3511 Тук поне на промоция има наистина ниски цени Thinking

# 153
Lady, и аз не ползвах кремове много дълго време. Обаче установих, че кожата ми се влоши от маслата. Започнах отново кремове и определено имам подобрение. Може да си вземаш органик с много малко съставки и да проверяваш всяка една от съставките в the cosmetic database.
Така може да се сдобиеш с крем с вредност 0 или 1.
Сега се сещам, че аз също ядях сьомга като спрях месото. Само тя ми се ядеше.
Щом от 3 месеца те боли глава, не ми се струва нормално. Аз говорех за първите 1-2 седмици.

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз имам много суха кожа, особено когато се захлади.
толкова е суха, че като хвана чаша и ми се изплъзва от ръцете.
зимата мога да карам колата, само ако съм си намазала ръцете с крем, защото иначе ми се изплъзва волана Rolling Eyes
бебето също е със суха кожа. като го масажирам и всичко попива веднага.

не мога да установя още какво ми липсва, че ми е толкова суха кожата Confused

danilu, и аз установих, че е скъпо в Бг.
влезнах в един магазин за здравословни храни и се уплаших от цените Tired
исках да си купя ядки, но бяха нападнати от буболечки, та много предпазливо купих само сусамов тахан, който въобще не ми хареса Whistling

# 155
Благодаря ви момичета  за препоръчаните сокоизтисквачки. Още днес ще се сдобия с някои от тези. Моята е на Moulinex, беше около 90лв., за плодове става, но моркови например изкарва в абсолютно същия вид, в който съм ги вкарала. Сега се чудя какъв зеленчуков микс да спретна с новата сокоизтисквачка Simple Smile Ще се поровя в рецептите Simple Smile

# 156
  • на острова на мечтите
Сега се чудя какъв зеленчуков микс да спретна с новата сокоизтисквачка Simple Smile Ще се поровя в рецептите Simple Smile
Я се довери на въображението си  love001
Аз изстисквам почти всичко, без банани(пробвах, ама не се изстискват Mr. Green) ,например моркови, ябълки, диня,предполагам че не може пъпеш newsm78, праскови, сливи, краставици, абе рецептата ми е опразни хладилника Grinning

# 157
Как се изстискват диня и праскова? Става на нектар по-скоро, както и домата.
Никой не сподели дали въпросните машинки се справят със зеленолистни, а момичето това също питаше...

# 158
Аз съм слагала спанак, магданоз, листа от глухарче и зелена салата в моята сокоизтисквачка. Писах, че съм доволна, но не съм пила сок от зеленолистни направен с по-мощна машинка и нямам база за сравнение. Факт е, че от зелениите не получавам сок с по-течна консистенция, винаги има нещо като пюре /не знам дали обясних добре/  Simple Smile .

# 159
По принцип при сокотата не е въпрос на мощност, а на механизъм.

Щом има нещо като пюре, значи при желание може да се прекара през цедка. Зависи кой какво цели.

# 160
  • на острова на мечтите
Как се изстискват диня и праскова? Става на нектар по-скоро, както и домата.
Никой не сподели дали въпросните машинки се справят със зеленолистни, а момичето това също питаше...
Ами на прасковите им махам костилката, а динята леко изчиствам семките, но тя сокоизстисквачката си ги изхвърля сама.
Зелени не съм изстисквала newsm78 Дори не ми е минавало през ум да изстисквам маруля newsm78

# 161
  • на острова на мечтите
Ladi ladi,и аз като теб, добра душа, преди време реших да си направя харакири и понеже преди много време бях на режима Дюкан, реших да им дам информация за доктора Mr. Green Изядоха ме! а и те са умни, четат всичко,или май правят разследване, за този, който се осмелява да им пипне Дюканчев Crazy Преди много време един познат ми беше казал: "Не давай съвет на никого!",защото обикновенно никой не слуша,или ако те послуша и после нещо се огелпи, ти си на топа:2gunfire: Оттогава минаха 30 години и се придържам към това правило,искам да кажа, когато не ми изпие чавка акъла Joy

# 162
Щом има нещо като пюре, значи при желание може да се прекара през цедка. Зависи кой какво цели.

Да, така правя - прецеждам, но пропуснах да го спомена  Peace

# 163
  • София
  Момичета, дайте мнение за тази машинка за спагетиhttp://www.lapni.bg/offer/3960. Искам да правя от домашно, пълнозърнесто био брашно, защото купеното ми идва скъпо.

# 164
Преди време, ако не се лъжа ЗаСлон пусна оферта за Вита Морес на Св. Влас и доста писахме по темата....
Дали някой от вас е ходил там все пак? Някакви отзиви?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт