Веганството - да споделим опит - 10

  • 53 963
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 5 348
Палиа, Щастливата, напишете цени на продуктите които вие купувате на санифар.

Дао, пробвала ли си био зехтина на Карфур? Аз точно сега го използвам, но децата не го искат. Ако сложат малко повече и го усещат колко много е горчив....

# 451
  • София
  • Мнения: 1 417
ЗаСлон, не съмго пробвала, аз съм си харесала един гръцки - ако правилно го чета се казва артемис - има екстра върджин и само върджин - много ми харесва, не е био; има такива леко нагарчащи зехтини и не мога да определя от какво е, имат и силен аромат, който уж е на маслина, но е неприятен, проверявала съм киселинността - на всички е в норма; знам, че ако не я пише на етикета - значи киселинността е над 1%, което е извън норма, ако е под 1% би трябвало да я пише

на карфур съм пробвала различни крекери, сухарчета, брашна и паста (всякакви видове) взимам редовно - чайовете са им невероятни (мента, лайка), царевица в бурканче - все консервирани и пакетирани храни, които траят по-дълго; имам био оцет, но той е някакъв немски, не съм се оглеждала за такъв в карфур

и аз съм взимала от крекерите на санифар, има ги на различни места, дори и в "нездравословни" магазинчета, определено сладките със сушените плодове ми харесват повече; солените нещо не ме впечатлиха, а съм солен човек:) т.е сладко не обичам и не търся чак толкова

# 452
  • Мнения: 1 267
Момичета, да не оспамвам ( макар, че го правя), но ми се обадете. зад масата съм със салфетки. доведете дечицата да им покажем, че и на вас, как да променят нещата бързо и лесно с декупаж.
дано не вали, хубав уикенд! Simple Smile

# 453
  • София
  • Мнения: 925
щастливата благодаря.
ще го погледна.
нене това което взимам аз.
аз взимам ето това:
http://www.balevbiomarket.com/bio-krem-s-maslini.html

# 454
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Само да надникна тук, че нещо ми се скапа настроенето. Преди малко надникнах в една от подтемите, ей така, от любопитсво и чета следната фраза #Crazy:"От вегетарианството се хващат болести...." Sick
Сега отивам да прочета последните постове! Hug

# 455
  • Мнения: 1 725
Палиа, Щастливата, напишете цени на продуктите които вие купувате на санифар.

По спомени крекерите с риган са около 1.40 лв., а медените вафли - 3.60 лв. Ако не е късно утре, мога да проверя на място.

# 456
  • София
  • Мнения: 5 348
Днес бяхме при Ане на щанда за декупаж на Детския празник пред Народния театър.
Децата ми поработиха и даже успяха да се влюбят в техниката Simple Smile

Техният щанд е нов за това издание на празника, както и още един, точно отстрани на СГХГ - биоградинките - там си изкарахме райски, правиха композиции от глина и семена и втори вид- от цели зеленчуци и др.

Ако ходите, непременно посетете и двата щанда!

Отправям една покана за утре, ще трябва да избирате Simple Smile - София и или на село ....

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 22:38 от ЗаСлон

# 457
  • София
  • Мнения: 5 348
Покана към хора, за които селската среда не е чужда, а грижата за природата е грижа за близък


ДЕТСКИ ПРАЗНИК ВЪВ ФЕРМА "ТРИТЕ БОРА"

Заповядайте в неделя, 23-ти септември 2012г , от 10 до 17ч,  във ферма до с.Непразненци, Пернишко

Цел 1 - спасяване на градските деца от градския живот за един ден
Цел 2 - помагане с труд на едно еко стопанство

Занимания за децата:

1. Ще направим и изядем огромна торта  Simple Smile
Домакинята осигурява кисело мляко, мед, орехи и плодове от еко-фермата.
Гостите носят домашни блатове / обикновени бисквити (без маргарин и тн) .
Децата с наша помощ изграждат тортата и след кратък престой всички я изяждаме Simple Smile
Колкото гости дойдат, толкова блатове ще има и толкова "огромна" ще е тортата...

2. Фотосесия с теленцата (има осигурен един любител фотограф, добре дошли са и останалите Simple Smile )

3. Лично децата на Цветелина ще развеждат във фермата децата - гостенчета.

4. Всякакви други дейности свързани с хартия, рисуване, дърво... ако има желаещи родители и по-големи деца в ролята на аниматори.

Занимания за родителите:

1. Изграждане на истинска дървена къщичка за децата - материали и инструменти осигурени от Цветелина (но ако някой има любими чук и трион, да си ги носи Simple Smile )

2. Товарене на угнила оборска тор върху трактор, торене на пасище и градина. За всички желаещи ще има подарък от това съкровище за софийските ни саксии, лехички ...

3. Евентуално други идеи свързани със сено, вода,  пейки и тн...

Храна: освен тортата Simple Smile ще има боб чорба и кисело мляко. Моля, носете останалото, което ще консумирате:)
 

Нека се съберем и запознаем с жена, която живее на място, наследила от родителите си, в природата като свой дом и с децата си - целият неин свят!
Тя е готова да сподели всичко с нас!

Тел. Цветелина- домакин на събитието 0894 420929

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 22:36 от ЗаСлон

# 458
  • Мнения: 444
Нова съм във веганството и ви моля да ми кажете- какъв е вкуса на соевите кълнове. Направих си кълнове и сега салатка с тях, но ми нагарчат и не знам нормално ли е това или не. Сякаш никъде не пише да горчат, пише, че имат свеж вкус. Моля, споделете опит. Възможно ли е да не са станали още и затова да са горчиви. Дълги са около 1.5-2см.

# 459
  • Мнения: 1 732
Момичета, наминавам да чета тук, но някак си съвсем ми се уби искрата да пиша.
Много много се радвам, че такива хубави и все интересни неща споделяте. Simple Smile Hug
Ех, как ми се искаше да се присъединим с детето на двете мероприятия : Детския и селския празници.  Hug Grinning
labello , не знам за соевите кълнове, мунго съм си правила само. Те не горчат. По принцип е добре бобовите кълнове да се бланшират.
Поздрави на всички Simple Smile

# 460
  • София
  • Мнения: 5 348
Селският празник беше невероятен, събрахме се няколко семейства. Децата ловиха кокошки из двора и изкараха кравите на паша, на около един км. Това бяха двете най-върховни неща.
Такова щастие аз не съм видяла. и най-големия дисниленд не може да даде толкова пълнокръвен блясък в очите на дете!
Иначе някакво си правене на торта и на дървена къщичка, товарене на угнила тор.... доста познати неща Simple Smile

# 461
  • Мнения: 1 267
ЗаСлон, изключително се радвам, че се запознахме и донякъде съжалявам, че не живея около София Sad Благодаря, че ми обърна внимание, не успях да си взема тофу, но пък имам координатите. Нямахме технологичното време.

Щастливата, радвам се, че те видях/ мернах, наистина беше за секунди Sad

Както обикновено нищо не видях от панаира, освен гостите на нашия щанд.

http://www.dnevnik.bg/photos/2012/09/23/1911604_fotogaleriia_det … ia/?pic=1#picture

Усмихни се, защо така без желание Sad

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 20:42 от Анe

# 462
  • София
  • Мнения: 1 417
Здравейте, момичета! Хубави събития сте спретнали, за съжаление не бях в София. В петък имаше концерт на Фиш със симфоничния в Пловдив и бях там, в събота друг концерт и се прибрах вчера  Embarassed Надявам се, че друг път ще ни съвпаднат графиците!

# 463
  • Мнения: 234
ех как съжалявам че не съм надникнала в темичката преди 2 дни Cry изпуснахме забавата

аз рядко пиша но ви следя редовно, почнах пътя си с правилното хранене и вегетарианството преди повече от година, а вече мога да се похваля с месеци без месо Simple Smile чувствам се идеално, нахранена и щастлива Simple Smile

кърмя бебче на 10 м  и намалих месото и при децата както и при мъжа, т.е вкъщи месо вече не се яде, само Риба приготвям за сина ми които много я обича  Tired

осмелявам се да пиша за кълновете по поста на labello, соевите кълнове или кълнове от боб мунг, трябва да ги потопиш за 2-3 мин в гореща вода, и след това веднага в студена, за да запазиш въпреки бланширането свежеста им .
Кълня доста често и винаги така си ги напвам, а за големината си ги пробвай всеки ден и когато усетиш, че са ти най вкусни ги консумирай , разбира се не ги дръж 10 дни  Laughing Joy все пак ядем кълнове, а не филизи  Peace  Успех   bouquet

# 464
  • Мнения: 5 714
осмелявам се да пиша за кълновете по поста на labello, соевите кълнове или кълнове от боб мунг, трябва да ги потопиш за 2-3 мин в гореща вода, и след това веднага в студена, за да запазиш въпреки бланширането свежеста им .
Аз не го правя.
Както и с други бобови. Може би въпрос на вкус и навици.
Т.е. бих казала: опитай да ги бланшираш.

Общи условия

Активация на акаунт