Веганството - да споделим опит - 10

• 53 928
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • на острова на мечтите
При мен соята покълва за половин ден! Имам предвид тази зелената соя! Преди да я сложа към салатата, или да си я хапна с нарязан плод обаче я изплаквам. Досега не ми е била неприятна на вкус. Понякога я покълвам заедно с киноа и амаранто.
Наскоро четох някъде, че ако се пасира с олио(зехтин) става много приятна разядка. Вкусно. Само дето следващият път, ще я пасирам самостоятелно, защото амарантото ми влиза между зъбите Mr. Green

# 466
  • София
Ще се запознаете на живо с една от нас Simple Smile
Все едно аз съм го направила това училище, ееех!

http://organichno.com/index.php?option=com_content&view=arti … ol&Itemid=127
 ...
Менюто съдържа чиста храна от местни и биологични производители без месо и яйца.
...
3) Приготвяне на вкусен, здравословен и красив сандвич за училищното междучасие с идея да мотивираме децата да си носят домашно приготвена храна в училище. Никога не е рано да започнем с тази нагласа!

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 06:35 от ЗаСлон

# 467
ЗаСлон, интересна е идеята. Само дето моето дете попада извън тази възрастова група  Laughing

# 468
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
незнам дали въпросът ми е точно за тук, ама моля който има опит да споделя.

отново имам молци в шкафа със зърнени. почти всичките ми пакети са отгоре с щипка, която си мислех, че ме спасява от гадините, но уви, дори в плътно затворени пакети има гадини #Cussing out
явно са някакви мутирали, защото сложих в шкафа лепка с феромон - един молец няма залепен, но си летят насам-натам и са огромни и тлъсти Sick

как да си съхранявам продуктите, че не влизат молци?!
буркани отпадат - нямам толкова място, пластмасови кутии не желая да купувам
идеи Thinking

# 469
Ами, може би всеки пакет да го слагаш допълнително и в найлонова торбичка с цип отгоре, тези, дето са за храна....

# 470
Ася,
то опциите не са толкова много.  Sad
Аз също избягвам пластмасови кутии.
Щипки слагаш ли на пакетите? От онези, дето ги затварят плътно /не знам как се казват, тук в ИКЕА съм виждала/
С букрани иначе според мене е най-добре.  Peace

Защо не провериш в Зелената тема, мисля че имаше доста съвети за екологични начини за премахване на разни гадинки - има за мравки, хлебарки, молци... Thinking

ЗаСлон, и аз го гледах това училище:) Но се замотах, сигурно вече няма места...

# 471
Щастлива, написала съм, че всички пакети са с такива щипки и въпреки всичко са нападнати!!! Shocked

ще погледна в зелената тема...

# 472
Ася, извини ме, не съм видяла. Embarassed
Нашите молци изчезнаха, когато сложих всичко в бу,кани.
Затова не знам какво да кажа...за малки бу,кани няма ли да имаш място?

# 473
Аз пък останах изненадана като намерих молец в плътно затворен буркан с оризово брашно. Това ми е втори случай на такава находка. Обяснявам си го само с това, че брашното е било вече заразено като съм го купувала.
Ася, нямам опит с молците, но намерих това: Естествено и безвредно да се разделим с мравките, хлебарките, комарите и молците, Молци

Скрит текст:
От всичко това се сетих и за един виц  Simple Smile
Дете молец и майка му стоят в гардероба.
- Мамо, да полетим!
- Не, ще стоим тука и ще гризем това кожено палто.
- Жалко – отвърнал малкият молец... - А вчера, като си летях, толкова много ми ръкопляскаха…

# 474
хахах, Палиа  Hug
И аз имам случай на молец в буркан с необелено конопено семе. Наистина и аз предполагам, че просто си е бил там:)

Аз като че ли помня нещо за чесън, скилидка чесън, че се слага, ама за молци ли беше... newsm78

Момичета, забравих да Ви кажа - имам пшеница от моето село, който иска - да ми пише:)

# 475
  • София
http://dnes.dir.bg/news/zdravoslovno-hranene-vredni-hrani-detski … li-12091906?nt=13
сега е момента
можем да пишем писма, да заливаме с телефонни обаждания, да напишем петиция/да възбудитм старите (две са)
и да им ги треснем

иначе:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РИБА 2 ПЪТИ СЕДМИЧНО

щото сега, при 1 път седмично валдорфската едва се крепи, какво остава за 2 !

# 476

мисля, че има разлика между молците по храните и тези по дрехите. тези по храните не бягат от билки, ами ги ядат  Whistling
аз съм купила една лепка с феромони, уж да се прехласват по нея и да се залепват, но уви явно феромоните си действат и си се чифтосват, ама не се лепкат  #Cussing out

# 477
asyalein ,
Имам само една изпитана рецепта и тя се отнася само за насекомите в зрелия фасул, не знам как точно се казват. Върши отлична работа. Зрелият фасул се смесва с голяма шепа морска сол и се съхранява в затворен съд с нея.
В последните 5 години на 2 пъти ми се заразяваха в Германия продуктите с хр. молци. В Бг / и в други страни/ не съм имала такива набези. Тук се изчистих с масирано изхвърляне на пакетите и преследване на хвъркатите.  Така и не пробвах със солта в тези случаи, понеже всичко сякаш отведнъж беше заразено- зърнени, ядки, грис.....Въпреки, че в Мюлер има всякакви видове средства срещу хр. молци, така и не купих нищо.  За феромоните бях чела, че само пъдят/отблъскват.
Дано намериш добра идея и се справиш бързо с проблема. Ако искаш, сподели после опит. Успех!

# 478
Влизам да ви честитя празника Simple Smile Честити ден на вегетарианството, много плодове и зеленчуци да хрупат  зъбките ви  Hug

# 479
  • София
Един въпрос към веганките - какво закусвате? Thinking Защото аз сега ям сандвич с кашкавал, мюсли със сирене, филия с хайвер и т.н. и честно не се сещам какво бих могла да закусвам, ако реша да премахна и млечните.  Rolling Eyes

И един въпрос към всички : Кой е този зеленчук, който на английски се казва kale? Продава ли се в БГ? И ако да, как го консумирате?

Мерси! Hug

Общи условия

Активация на акаунт