Веганството - да споделим опит - 10

• 54 075
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
kashmir, има ги в диетичните.
Поне в този на Патриарха съм ги виждала. А междудругото и в нашия Фантастико ги има.

# 346
  • София
kashmir, по принцип ги има навсякъде - така си мисля, защото ги има и в нашия квартален магазин; имам ужасен опит с тези продукти и съвсем добронамерено те сътветвам да внимаваш; разбира се ако и друг път си ползвала и си имаш определена марка е ок, не искам да си налагам мнението; но опитът ми е горчив - отрази ми се ужасно на стомах, черва и т.н. - ако тези места са ти чувствителни, по-добре ги избегни тези храни

# 347
  • София
 Hug Мерси, момичета! Ще потърся във Фантастико. Преди ги имаше и в кварталния супер, но сега не. Иначе имам спомен, че много ми харесва, ама само аз ги ядях вкъщи.  Laughing

# 348
  • София
Ех..палачинки, палачинки- все не мога да смогна да ги направя и тях EmbarassedБраво, момичета, че ги правите.
Палиа- моето кръвно от дете също е ниско- 60/90 , но много често е 50/85 или подобно...пулсът ми не си спомням да е бил някога над 60 удара. Наистина има значение и топлината- това лято често ми глъхнеха ушите и ми причерняваше, което означава,че е падало още.
Кашмир- смело напред във вегетарианството. Нямаш основание за тревоги.

# 349
  • София
  Пророчеството на "Гардиън": свят пълен с вегетарианци http://regal.bg/show.php?storyid=1895604.  Обърнете внимание на цифрите  Cry

# 350
Цитат
Над 18 милиона души вече са изправени пред сериозни проблеми с недостига на храни в района на Сахел в Африка.

Според "Оксфам" недостигът на храна и покачването на цените на хранителните продукти ще има опустошаващо влияние върху развиващите се страни, които разчитат много на внос на храна, в това число и в части на Латинска Америка, Северна Африка и Близкия изток. Недостигът на храни през 2008 г. стана повод за бунтове в 28 държави по света, припомня в. "Гардиън".

Четейки подобни небивалици, винаги си задавам въпроса, какво точно са яли и как са се изхранвали тези африканци преди 150-200 години, когато е нямало повсеместна хранителна промишленост , и международна доставка на храна?!   
Чак пък десетки и стотици пъти да е нараснало населението африканско, че да не може чак да се изхрани?!

А тези от разните му там международни институти по водата , храната и прочие, вместо да се чудят кви глупости да измислят, може да помислят малко как храната, изхвърляна всеки ден в развитите страни , да отива при гладните.
Не може да изхвърляш едва ли не милиони тонове храна всеки ден, а в същото време да се чудиш как да произведеш още.

# 351
Мен ме дразни как се спекулира с нарастващия брой на населението. Изобщо не е там проблемът. Бях писала много хубав коментар по този повод едно време в групата на БВО ( чак и аз се учудих на себе си Simple Smile)))))) ), но сега не ми се умува отново.

Краси, съгласна съм с теб. Simple Smile
Да вземат да обърнат внимание на ужасяващото консуматорство, което се вихри. Страшно е!

# 352
  • София
На мен пък ми е интересно дали сте попадали на някаква статистика колко човека/процента от населението са вегани/вегетарианци? Защото според баща ми били максимум 5000  hahaha

Интересно ми е как, като заговоря на някои от приятелите ми (невегетарианци) за това, че нямаме право да избиваме животните и как те страдат, веднага ми се изтъква фактът, че то аз ако съм спряла да ям месо нищо нямало да се промени, щото винаги щяло да има кланици и подобни...  newsm78 то така ако разсъждаваме за всичко... Особено любим ми аргументът - защо не съм мислела за хората, изхранвайки се, като гледат животни! С какво щели да си изхранват прехраната!  Mr. Green Ами примерно - да гледат зеленчуци и зърнени храни?! Интересно как, като на човек не му изнася една истина винаги успява да я извърти и да намери аргументи, с които да убеди сам себе си!

# 353
Кашмир, номерът е да си намерите други теми за разговор с приятелите ти. Wink
Личният пример е достатъчен. Който иска, ще види, ще се позаинтересува, ще си потърси информация (може и от теб вече да я почерпи) и ще си направи промените.  Simple Smile

# 354
  • София
Абсолютно! Просто им е интересно защо съм решила да стана вегетарианка и като се опитам да им обясня доводите ми, се чувстват задължени да ме оборят.  Grinning

# 355
Ааааа, пустият интерес. Ще им мине и при нас беше така.  Laughing Ама се научихме да отбиваме темата, защото знаехме, че в повечето случаи няма смисъл.

# 356
  • София
Ама кой ги пише тези материали-направо цирк някакъв. Всичко казано там ме дразни и не е коректно. Освен това е смешно как звучи- "човечеството може да бъде принудено да мине почти изцяло на вегетарианска диета"все едно е заплаха някаква. ooooh!
Кашмир- знаеш ли за тези вече повече от 20 години мое вегетаринство толкова пъти са недоумялвали как така не ям месо, че вече нищо не ми прави впечатление. При мен някак от първия ден беше толкова силно, осмислено решение, бях стигнала до момент, в който просто това беше единственото ми възможно състояние за съществуване- че никакви нито доводи, нито реплики рязменях с някого, нито пък се интересувах от реакции, някак бях бетон - никога не съм имала момент, в който да ми е дискомфортно от моя избор, момент в който да съм почуствала някакъв дефицит или промяна на мисленето си.

# 357
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за тези вече повече от 20 години мое вегетаринство толкова пъти са недоумялвали как така не ям месо

ооо при мен не само недоумяват, ами и ми повтарят: незнам как само със зърна и зелении изхрани това бебе, че е и дебело!  ooooh!
най-тъпото е, че подобни коментари идват от най-близките среди Tired

# 358
  • София
наскоро точно в някакъв новинарски сайт попаднах на статистика за огромното количество храна, което само американците изхвърлят; като значителен принос към това имат и заведенията за хранене, които сервират огромни порции, които дори човек с ящни възможности не може да изяде (не говоря за фюжън кухня Simple Smile дисбалансът е повече от очевиден, но реално институциите имат интерес той да продължава да съществува и да ползват фактите като всяват страх с подобни статии; и наистина човечеството щяло да бъде "принудено" да мине на вегетарианска диета.... убедила съм се, че нашите "журналистчета" по новинарсите сайтове са в повечето случаи срам за професията: не могат да превеждат, не могат да пишат, дори не могат да препишат както трябва, а като се опре до авторство... тогава става парад на клишетата и изтърканите методи за привличане на внимание...

# 359
То хубаво да мине към вегетарианство, но това не изключва хвърлянето на храна. Аз четох наскоро, че в България сме били към първите места по хвърляне на храна. Много се учудих. Уж сме бедни, пък средно се хвърляло по 30-40%. Това за мен зависи от възпитанието на човека и как е израстнал. Виждам мъжа  ми например не яде хляб, който е по-стар от два дена. Кисело мляко с големи усилия успях да го накарам да изяжда за 3-4 дена и чак тогава да отваря нова кофичка. Общо взето хвърля все продукти, които не са месни. Той месо много рядко яде. А аз така да мразя да се хвърля храна и затова съм като някакъв детектив в хладилника, който следи кое е за доизяждане Crazy

Аз в началото бях много ентусиазирана да споделям за храненето. Обаче получавах само шеги и подмятания и сега мълча като риба. Даже да виждам с какви глупости  си хранят децата, само плахо намеквам, че еди кое си също е хубаво и ако не видя интерес, спирам.

Общи условия

Активация на акаунт