Веганството - да споделим опит - 10

• 53 929
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Ася, тук по магазините в квартала има много от бялата лупина покрай италианците.
Яла съм, харесва ми.
Пробвала съм и жълта лупина. Характерна за Латинска Америка.
http://agronet.bg/agro/otglejdane/3322-sladka-byala-lupina-lupin … -saccharatus.html

# 631
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Яла съм, харесва ми.

kak?
тук повече говореха за брашно от лупина, че било алтернатива на соевите продукти...

# 632
  • София
Снощи ядохме чудесни вегански супи на ул Шишман, между 7-мо СОУ и ул Гурко, в заведението  Farmer`s  http://www.facebook.com/farmers.bg
След 18 ч две супи са на цената на една, като супите са доста големи, да не кажа огромни. Освен това аз ги разредих с ледена вода , за да може да се хапнат веднага, бяха горещи. Стандартно супата е 3.60лв.
На един постер прочетох че използват само рафиниран италиански зехтин Simple Smile

Нашите супи бяха от тиква+праз пасирани и 1/3 от обема червен боб. На масите има зехтин.

Перфектно се чувствахме, въпреки че наред с вегетарианските и вегански храни имаше и други неща, въпреки , че ръжените хлебчета бяха поне 90% с бяло брашно и с мая (а ние свикнахме от Хранкооп да са ни 100% дива ръж и с квас Simple Smile )

# 633
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620593.135 докато разглеждах номинациите за Човек на годината си направих труда да извадя в пост предпочетените от мен, за да ги покажа и на приятели

моля, вижте ги и гласувайте и вие!

# 634
Simple Smile Много е приятно че има все повече места къдете можем да се храним Simple Smile  Hug

ние възрастните в семейството започнахме пречистване на слузта, но имам молба може ли да кажете, дали ако не се сдъвче сместа от хрян и лимон добре, действието ще бъде пак добро - тъй като не съм сигурна мъж ми колко я дъвче, въпреки че сподели днес, че сутринта се е справил - мъжете са много  Crazy големи бебета Simple Smile

Успешна седмица на всички   bouquet

# 635
  • София
Хрян , както и чесън, е крайно нежелателно да не се дъвчат. Ако те притеснява, че някой от семейството ти не го дъвче, поне гледай да е настърган на най-ситонто. Или им предлагай само сока от лимон.

# 636
Хрян , както и чесън, е крайно нежелателно да не се дъвчат. Ако те притеснява, че някой от семейството ти не го дъвче, поне гледай да е настърган на най-ситонто. Или им предлагай само сока от лимон.

Мерси много за отговора, по принцип и аз така си мислих и го настъргах на най-ситното ренде, но се разбрахме да си го дъвчат, Simple Smile за сега не се оплакват и си го ядат кротко  Joy Joy Joy

# 637
  • София
Ще препоръчате ли някоя рецепта (солена) за елда?  Hug

# 638
  • София
Накисваш от кафявата и след 5 часа овкусяваш с лимонов сок, домати, нещо люто и зехтин (сусам), някакви-всякакви семена и ядки..... много е вкусно Simple Smile
Това е много изпитана "рецепта" Simple Smile

А коя е жената в профила ти? Да не си ти? Признавай!

# 639
  • София
 Hug Мерси, звучи много вкусно, ще пробвам!

Иска ми се да съм аз.  Laughing Това е Шакира. Голям фен съм й и някак нетърсено, с течение на времето започнах да подбирам само нейни снимки за профилни. Peace

# 640
  • София
Момичета как се справяте с аромата на елдата? Аз не мога да го понасям - в сухо, сурово накиснато, сварено, каквото и да е състояние ми мирише и това е. Една приятелка наскоро беше направила пълнени постни чушки с елда, имаше 1001 подправки вътре и пак ароматът ѝ се усещаше, а тя твърди, че на нищо не ѝ миришело  newsm78 та се чудех само аз ли съм с толкова чувствителен нос? Не я трая и това е основната причина да не я ползвам (няколко пъти вече хвърлям цели пакети). Ако имате "лек" срещу аромата на елдата, моля споделете.

# 641

Яла съм, харесва ми.

kak?
тук повече говореха за брашно от лупина, че било алтернатива на соевите продукти...
Взимала съм само консерва, защото технологията за варене на сурова ми е малко  Crazy
http://www.dietdessertndogs.com/2009/05/24/the-ultimate-slow-foo … ic-and-olive-oil/
и по-точно това чакане 14 дена да изчезне горчивината и.
Та купувала съм няколко пъти преди време, скоро не съм се сещала и не ми е щуквало да я включа в менюто.
Както пише и в линка, лупината не е много мека след сваряване; така както един нахут или боб; на мен лично не ми е пречило това, а и на децата се хареса.
Правила съм я най-често с домати, зелен лук, магданоз, сол, чесън, зехтин - на салата.

A от жълтата лупина съм яла преди 5 години в едно месно ястие приготвено от мексиканец.

Дао, нямаме проблеми и с двата вида елда. Иначе и аз съм с чувствителен нос към много други миризми.

Наскоро си говорехте за Вита Морес:
http://kinoata.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D … 0%B5%D0%BD%D1%82/

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 11:20 от Вери

# 642
Dao,
ароматът на печената елда за мен е божествен. Търся го и имам нужда от него. Като пристрастена съм. Може би спомени от преди 30 години, от детството, знам ли.
затова и нямам изпитан метод за отстраняване на аромата; тук са писали, че с накисване, с чесън и др. подправки се туширал.
Зелената елда  /за мен/ е съвършено друг продукт. Тя няма този характерен аромат. Пробвала ли си с нея, дали ти е по-приятно да я хапваш?

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 19:01 от take a smile

# 643
Хрян , както и чесън, е крайно нежелателно да не се дъвчат.

Защо?

# 644
Момичета как се справяте с аромата на елдата? Аз не мога да го понасям -

В такъв случай явно нямаш нужда от веществата, която тя съдържа. Не се насилвай, има толкова други храни, пак така полезни.

Днешната ми салатка:
ситно нарязан лук
пиперки на ивички
настърган морков
домати на едри кубчета
слънчогледови семки
малко зехтин
магданоз
( може и лимонов сок)
Разбърква се.

Общи условия

Активация на акаунт