Веганството - да споделим опит - 10

  • 53 929
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 5 714
Ася, тук по магазините в квартала има много от бялата лупина покрай италианците.
Яла съм, харесва ми.
Пробвала съм и жълта лупина. Характерна за Латинска Америка.
http://agronet.bg/agro/otglejdane/3322-sladka-byala-lupina-lupin … -saccharatus.html

# 631
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Яла съм, харесва ми.
Пробвала съм и жълта лупина. Характерна за Латинска Америка.


kak?
тук повече говореха за брашно от лупина, че било алтернатива на соевите продукти...

# 632
  • София
  • Мнения: 5 348
Снощи ядохме чудесни вегански супи на ул Шишман, между 7-мо СОУ и ул Гурко, в заведението  Farmer`s  http://www.facebook.com/farmers.bg
След 18 ч две супи са на цената на една, като супите са доста големи, да не кажа огромни. Освен това аз ги разредих с ледена вода , за да може да се хапнат веднага, бяха горещи. Стандартно супата е 3.60лв.
На един постер прочетох че използват само рафиниран италиански зехтин Simple Smile

Нашите супи бяха от тиква+праз пасирани и 1/3 от обема червен боб. На масите има зехтин.

 Перфектно се чувствахме, въпреки че наред с вегетарианските и вегански храни имаше и други неща, въпреки , че ръжените хлебчета бяха поне 90% с бяло брашно и с мая (а ние свикнахме от Хранкооп да са ни 100% дива ръж и с квас Simple Smile )

# 633
  • София
  • Мнения: 5 348
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620593.135 докато разглеждах номинациите за Човек на годината си направих труда да извадя в пост предпочетените от мен, за да ги покажа и на приятели

моля, вижте ги и гласувайте и вие!

# 634
  • Мнения: 234
Simple Smile Много е приятно че има все повече места къдете можем да се храним Simple Smile  Hug

ние възрастните в семейството започнахме пречистване на слузта, но имам молба може ли да кажете, дали ако не се сдъвче сместа от хрян и лимон добре, действието ще бъде пак добро - тъй като не съм сигурна мъж ми колко я дъвче, въпреки че сподели днес, че сутринта се е справил - мъжете са много  Crazy големи бебета Simple Smile

Успешна седмица на всички   bouquet

# 635
  • София
  • Мнения: 5 348
Хрян , както и чесън, е крайно нежелателно да не се дъвчат. Ако те притеснява, че някой от семейството ти не го дъвче, поне гледай да е настърган на най-ситонто. Или им предлагай само сока от лимон.

# 636
  • Мнения: 234
Хрян , както и чесън, е крайно нежелателно да не се дъвчат. Ако те притеснява, че някой от семейството ти не го дъвче, поне гледай да е настърган на най-ситонто. Или им предлагай само сока от лимон.

Мерси много за отговора, по принцип и аз така си мислих и го настъргах на най-ситното ренде, но се разбрахме да си го дъвчат, Simple Smile за сега не се оплакват и си го ядат кротко  Joy Joy Joy

# 637
  • София
  • Мнения: 5 245
Ще препоръчате ли някоя рецепта (солена) за елда?  Hug

# 638
  • София
  • Мнения: 5 348
Накисваш от кафявата и след 5 часа овкусяваш с лимонов сок, домати, нещо люто и зехтин (сусам), някакви-всякакви семена и ядки..... много е вкусно Simple Smile
Това е много изпитана "рецепта" Simple Smile

А коя е жената в профила ти? Да не си ти? Признавай!

# 639
  • София
  • Мнения: 5 245
 Hug Мерси, звучи много вкусно, ще пробвам!

Иска ми се да съм аз.  Laughing Това е Шакира. Голям фен съм й и някак нетърсено, с течение на времето започнах да подбирам само нейни снимки за профилни. Peace

# 640
  • София
  • Мнения: 1 417
Момичета как се справяте с аромата на елдата? Аз не мога да го понасям - в сухо, сурово накиснато, сварено, каквото и да е състояние ми мирише и това е. Една приятелка наскоро беше направила пълнени постни чушки с елда, имаше 1001 подправки вътре и пак ароматът ѝ се усещаше, а тя твърди, че на нищо не ѝ миришело  newsm78 та се чудех само аз ли съм с толкова чувствителен нос? Не я трая и това е основната причина да не я ползвам (няколко пъти вече хвърлям цели пакети). Ако имате "лек" срещу аромата на елдата, моля споделете.

# 641
  • Мнения: 5 714

Яла съм, харесва ми.
Пробвала съм и жълта лупина. Характерна за Латинска Америка.


kak?
тук повече говореха за брашно от лупина, че било алтернатива на соевите продукти...
Взимала съм само консерва, защото технологията за варене на сурова ми е малко  Crazy
http://www.dietdessertndogs.com/2009/05/24/the-ultimate-slow-foo … ic-and-olive-oil/
и по-точно това чакане 14 дена да изчезне горчивината и.
Та купувала съм няколко пъти преди време, скоро не съм се сещала и не ми е щуквало да я включа в менюто.
Както пише и в линка, лупината не е много мека след сваряване; така както един нахут или боб; на мен лично не ми е пречило това, а и на децата се хареса.
Правила съм я най-често с домати, зелен лук, магданоз, сол, чесън, зехтин - на салата.

A от жълтата лупина съм яла преди 5 години в едно месно ястие приготвено от мексиканец.

Дао, нямаме проблеми и с двата вида елда. Иначе и аз съм с чувствителен нос към много други миризми.

Наскоро си говорехте за Вита Морес:
http://kinoata.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D … 0%B5%D0%BD%D1%82/

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 11:20 от Вери

# 642
  • Мнения: 1 732
Dao,
ароматът на печената елда за мен е божествен. Търся го и имам нужда от него. Като пристрастена съм. Може би спомени от преди 30 години, от детството, знам ли.
затова и нямам изпитан метод за отстраняване на аромата; тук са писали, че с накисване, с чесън и др. подправки се туширал.
Зелената елда  /за мен/ е съвършено друг продукт. Тя няма този характерен аромат. Пробвала ли си с нея, дали ти е по-приятно да я хапваш?

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 19:01 от take a smile

# 643
  • Мнения: 2 652
Хрян , както и чесън, е крайно нежелателно да не се дъвчат.

Защо?

# 644
  • Мнения: 348
Момичета как се справяте с аромата на елдата? Аз не мога да го понасям -

В такъв случай явно нямаш нужда от веществата, която тя съдържа. Не се насилвай, има толкова други храни, пак така полезни.

Днешната ми салатка:
ситно нарязан лук
пиперки на ивички
настърган морков
домати на едри кубчета
слънчогледови семки
малко зехтин
магданоз
( може и лимонов сок)
Разбърква се.

Общи условия

Активация на акаунт