На море в Турция - тема 19

• 158 694
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
След три-четири дни заминаваме за Кушадасъ. Резервирали сме хотел Vista Hill /бившият Cande Onura/. Добър или лош - вече сме платили. Само ако някой знае да каже възможностите за по-евтини екскурзии до Ефес, Памуккале или други интересни места. Също се интересувам колко е дълбоко морето до платформата, която всъщност е плажа на този хотел и има ли наблизо сносен пясъчен плаж.

# 211
monii....не ни се е налагало да си пазим шезлонги,но до 10 гледайте да сте там.........ние предпо4итахме тихата платформа,там винаги имаше място през целия ден

# 212
  • София
mimozata много се радвам като чета такива отзиви Peace Явно този хотел ще е в листата ми за година, а ако почне да се предлага и от Тез тур ще е той Laughing

# 213
martY75, ние бяхме преди седмица в Кушадасъ и много ми се искаше даидем до Ефес с такси, но се случи така, че не успяхме , Бяхме само на организираната екскурзия до Памуккале и не съжалявам, останахме много доволни!!! Ще ви спестя малко разкарване до Кушадасъ, като ви дам данните на таксито и шофьора, който беше съгласен да ни вземе от хотела , да ни откара до Ефес, да ни изчака 2-3 часа и да ни върне  пак в хотела и то само за 50 евро за четиримата!!!. Имайте предвид, че нашият хотел беше на 9 км от Кушадасъ, а Виста Хил е почти в града,така че пътя до Ефес ви се скъсява и може да се пазарите . Ето ви телефоните;
MERKEZ TAXI
+90 532 352 14 35
Ibrahim

Има и имейл даже:ibay62@hotmail.com.
Таксите беше доста прилично. Може да му се обадите от рецепцията. Аз си бях подготвила материали за Ефес от интернет и мисля, че щяхме да минем и без екскурзовод.
Искам да ви кажа и още нещо: Не ви препоръчвам организираната разходка с яхта. Беше пълна пародия-заведоха ни до два каменисти и мръсни залива, без сянка , като на първия даже яхтатане спря до брега , ана 50-60 м. навътре и се наложи да плуваме до брега- нито можеше да си вземем хавлии, нито НИЩО !!! Опекохме се от жега на палубата , пътуването беше дълго, а храната на борда - НИЩО особено( очаквахме рибка, но уви,,,)Безалкохолни безплатно само до обед, а ние бяхме на яхтата до 16 ч.!!! Имаше възрастни хора, даже жена с патерица, не знам как издържаха. Мераклиите да плуват бяхме само десетина., казаха , че дълбочината е 3 м.( на първия залив). Ако успеете да си наемете на брега някоя  яхта , те там стоят и чакат- за един час - е напълно достатъчно.Това е мое мнение, съветваха ме за това, но аз не послушах съветите  и сега съжалявам:)Дано си изкарате хубаво, пожелавам ви успех и весели дни!!!

# 214
Само да поясня още нещо. Цената на организираната екскурзия до Памуккале си заслужава,  до там с такси сигурно ще е много скъпо, макар че на визитката на Ибрахим пише , че вози и до там. Ефес е на около 25-30 км ., а Памуккале е на почти 200!! и се пътува 3 часа с автобус, но е приятно, турските автобуси са много по-комфортни от нашите!!

# 215
А Ибрахим знае ли български, английски или руски или ставам нахална вече

# 216
Момичета включвам се и аз в темата явно има доста да чета и наваксвам, но ако мога да ви помоля за мнения за хотели 5* на база AI. За сега сме се насочили към Мармарис или Анталия (къде е по-хубаво всъщност?), за Кушадъса знам, че не са много хубави плажовете. Просто до сега изобщо не сме си насочвали интереса към Турция и тепърва започвам да разучавам къде и какво... Всъщност, ако има хубави хотели може и 4* разбира се, всякакви мнение ще са ми от полза. Благодаря и се връщам да чета  Peace

# 217
Момичета включвам се и аз в темата явно има доста да чета и наваксвам, но ако мога да ви помоля за мнения за хотели 5* на база AI. За сега сме се насочили към Мармарис или Анталия (къде е по-хубаво всъщност?), за Кушадъса знам, че не са много хубави плажовете. Просто до сега изобщо не сме си насочвали интереса към Турция и тепърва започвам да разучавам къде и какво... Всъщност, ако има хубави хотели може и 4* разбира се, всякакви мнение ще са ми от полза. Благодаря и се връщам да чета  Peace

Не мога да ви помогна със сравнение между Мармарис и Анталия, защото не съм била в първия курорт, но в темата има доста мнения за него. Имам лични впечатления от следните хотели в Анталия - Лара - Royal Wings -  - 2008 г., IC Green Palace - 2011 - плюсове -  кратък трансфер, близо до града - ако сте за първи път поне един път може да се посети и разгледа, хубав плаж, само не съм сигурна за подстъпа към морето - изведнъж ли става дълбоко, или не - ако сте с малки деца, няма камъни. Всичко останало по времето, през които сме били беше перфектно - храна, анимация, чистота, градини. За мен IC е по-уютен. Белек - Spice - 2011 - може би само малко камъчета в морето като минус, но наистина малко. Тази година от ТО, с която пътуват не го предлагат - казват, че е станал много скъп. За момента мой фаворит е Royal Dragon - 2008 - в Сиде - красота, градини, перфектен плаж и море. Само че е на около 60-70 км. от летището, но трансфера не е толкова фатален. Посочила съм години, защото все пак нещо в мениждмента на хотелите може да се е променило към по-лошо, но не вярвам.

# 218
jfjallen много ти благодаря!  Party

Към момента (разбирайте точно в момента  Mr. Green) съм се насочила към Папилон Зюгма и Воаяж Белек - и двата са в Белек като вторият ми харесва повече, но към момента не мога да намеря много коментари за него. Някой почивал ли е там, на предните страници видях много добри отзиви за Пиапилон.

# 219
jfjallen много ти благодаря!  Party

Към момента (разбирайте точно в момента  Mr. Green) съм се насочила към Папилон Зюгма и Воаяж Белек - и двата са в Белек като вторият ми харесва повече, но към момента не мога да намеря много коментари за него. Някой почивал ли е там, на предните страници видях много добри отзиви за Пиапилон.

Ние пътуваме на 23 т.м. за Зюгма, но първите впечатления на друга съфорумка, която в момента е там са много добри. Воаяж Белек е много хубав - по мнение на моята ТА, а и от Трипадвайзъра. Ние също мислехме за него, но за момента ми дойде малко по-скъпичък. Ако не сте с деца - има релакс басейн за възрастни, зала за хранене без деца. Миналата година представителката на посрещащата фирма - българка, живееща там ми го препоръча много. Така, че, защо не Grinning

# 220
До преди няколко дни се бяхме спрели на Воаяж Белек след рекомендация тук , въпреки дебелите цени много ни хареса и самият хотел, и най-вече възможностите само за възрастни/докато децата не са факт да се възползваме/.
В момента обаче и ние сме пред дилема след прекрасните отзиви ,които четох тук,за Папилон Зюгма .Чудим се какво да изберем.При нас стила музика в нощните заведения ще наклони везната. Впечатления и препоръки са добре дошли.
В тази връзка да попитам-къде има повече заведения, в които свободно може да се пуши, че иначе няма смисъл цялата работа?
Повтарям и въпроса си за екскурзиите до Перге и водопада,че досега нямам ясен отговор-моля, дайте отзиви.

# 221
  • София
В Турция от 2-3 г. никъде не се пуши вече в затворено пространство. В същото време повечето заведения там са на открито, така че, едва ли ще имате проблем - амфитеатрите са на открито, правят дискотеки на плажа/градините, едва ли ще се затворите вътре.

# 222
Да, ходили сме след влизане на забраната за пушене на закрито  и затова искахме да знаем -да не се окаже, че трябва да се храним в закрит ресторант или местата на открито са ограничени, и т.н.
/за протокола пушим легален тютюн/.

Моля, който е бил в някой от тези хотели, да каже какъв стил музика е в сет листа.

# 223
martY75, вероятно знае по малко от всички тези езици, защото ние се разбрахме чудесно-само като видя гривната на ръката ни, обясни за хотела- с него имаше и един младеж, който май знаеше по-добре англ.  , но май с руския е по-лесно навсякъде:). Ако помолите на рецепцията да му се обадят.... може би ще е по-лесно.

# 224
treisy, не бих казала, че плажовете в Кушадасъ са толкова лоши. Част от тях са създадени изкуствено с натрупване на много пясък, а в по-добрите хотели камъните /където ги има/ се чистят непрекъснато. Вярно е, че не са като българските, но все пак хората много се стараят.
На няколко километра /в покрайнините/ от Кушадасъ има хубав хотел ГРАНД БЕЛИШ, на най-хубавия плаж Лейди Бийч, в селцето Йоздере има хотели с хубави плажове. Давам това само като пример. Има и други. Ако кажете примерен бюджет и начин на пътуване, в този форум има много хора, които ще ви помогнат с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт