На море в Турция - тема 19

• 158 781
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Добрич
Здравейте.
Предстои ни почивка в района на Аланя и имам няколко конкретни потания.
Има ли там какво да се посети в Аланя- в града? Шопинг-центрове? Може ли да се пазари с евро или долари, или са оборотни само турските лири? Плащането с карта разпространено ли е? Цената на таскитата как върви долу-горе в града и извънградско?
Благодаря предварително!
В кой хотел ще отседнете? В града или извън него. Аз харесах градчето. от рейса видях доста магазини (вкл.маркови), но подробности не мога да дам за тях. В Алания най-много ми хареса крепоста и чудната гледка от нея. Бях и до плажа на Клеопатра, но нищо особено. Плаж като плаж. Ситен бил пясъка. Е, нас с плаж и пясък немогат да ни впечатлят.
Не сме в градчето, на 12 км от Аланя ще сме, около Кoнакли

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 20:10 от anuschka

# 616
  • София...........
Благодаря ви за отговорите Simple Smile
Предпочитаме да сме в основната сграда, а аквапарка определно е голям плюс. Цените до вторник в Емералд са едни и същи, така че май вече започвам до клоня доста повече към Онирия.
А времето дали ще бъде топло началото на октомври в Онирия? Също се чудех, понеже нощувките са 6, връщането обратно е през нощта, а стаите трябва да се освободят в 12 - могат ли да се ползват ресторантите и баровете след това? Трябва ли допълнително заплащане? Знам, че плажът го водят пясъчен, но май не е баш като нашите?
Благодаря ви много Simple Smile!

Sisley666, гривните въобще не ги свалят Wink
Плажа макар и насипан е с хубав към фин пясък . Плитък плаж, който бавно става по-дълбок - перфектен за деца!
Наистина има голяма денивелация плаж-основна сграда, но не е проблем.

# 617

Лариса, страхотно е всичко, което си описала - ясно и увлекателно. Радвам се за вас, че сте имали хубава почивка. Искам да те попитам - посетихте ли някакви екскурзии и от турския алкохол кой би препоръчала. Благодаря ти за споделените емоции и преживявания.

# 618
  • София
каква е тази агенция Anea travel - българска или турска фирма

# 619
Здравейте.
Предстои ни почивка в района на Аланя и имам няколко конкретни потания.
Има ли там какво да се посети в Аланя- в града? Шопинг-центрове? Може ли да се пазари с евро или долари, или са оборотни само турските лири? Плащането с карта разпространено ли е? Цената на таскитата как върви долу-горе в града и извънградско?
Благодаря предварително!

Здравей,
миналата година бяхме в Алания,затова ще се опитам да ти отговоря. Градчето е хубаво и има какво да се види, можете сами да идете до кулата, за която се минава от центъра на града-табели има навсякъде и няма да се объркате. Само да предупредя, че е малко изморително докато се качвате нагоре, но си заслужава гледката е удивителна. Ако сте повече хора има таксита, които извозват, но цената преди пазарлък е 50 лири - ние бяхме само двама и не си заслужаваше, изкатерихме се. За шопинга какво да ти кажа - като навсякъде в Турция става с пазарлък. Ако не обичаш да се пазариш /като нас/ има доста магазини с фиксирани цени и според мен много по-изгодни от тези по улиците. От супермаркета си купихме и чай, локум, баклавички - няколко вида, ядки, гарантирам, че качеството е много по-добро от това на улицата. За дрехи - същата работа има магазини с фиксирани цени, където не можеш да се пазариш /ако те устройва купуваш/ и такива където цените, които ти казват са двойни, дори тройни от реалното /няма някаква невиждана стока та да не можеш да прецениш колко реално струва/.
За валутата може във всичко. Ние имахме и лири и евро и долари, на мен най удобно ми беше в лири, защото е горе долу 1 към 1 с лева /лирите са малко по евтини/ и така можех да преценя кое колко е, иначе на улицата ти ги смятат на кой как му падне може да ти излезе и по евтино може и да се прецакаш. Последният ден в супермаркета гледахме да похарчим последните лири и попитахме дали може да доплатим в долари ако сметката е по-голяма - нямаше проблем, на самата каса касиерката изброи лирите и изчисли колко да доплатим в долари, то самата каса си имаше такава опция. Иначе работят с всичко и с каквото плащаш с това ти връщат ресто. С карта не се наложи да плащаме, стигнаха ни парите, които бяхме предвидили, затова не мога да ти кажа, но предполагам, че може в магазините, а по пазарите едва ли.
В такси не сме се возели, не знам в кой хотел ще бъдете, но транспорта им е много добре организиран и ако не сте много далече от града гидовете ще ви обяснят с кой номер автобус до къде може да стигнете. Автобусите минават на 10 мин. и спират на всички спирки, където стои дори и един човек цената беше 1,25 лири /ако не се лъжа/. Ние бяхме на 3 км. от  центъра, и не знам до къде пътуваха но продължава доста по-надолу от нашия хотел.
Пожелавам ти приятно изкарване, със сигуност ще останеш доволна.

# 620
Здравейте и от мен  Grinning

благодарение на вас избрахме 1та си по4ивка в Турция /7-14.07/и прекарахме страхотна седмица в Делфин Ботаник. Понеже много се е писало за този хотел, ще ка4а само снимките:
http://www.photoshop.com/users/de4ko19/albums/7b94902c72e64ed0a195dd6ce559dfe5

и от Аланя малко: http://www.photoshop.com/users/de4ko19/albums/cce54f50305247f780d73b0a806aa682

Не ни се тръгваше от хотела. Единственото, което не ми хареса е 4е беше пълно с руснаци. Ходихме само до Аланя с безплатен автобус от хотела. По магазините малко обикаляхме и купихме от супермаркет на главната улица /близо до паркинга на автобусите/ локум, халва и прах за пране /пак благодарение на вашите препоръки/. Най-изгодно беше в турски лири, после в долари. В евро много неизгодно, по4ти двойно вдигаха цената. Взехме малко кораб4е за едно4асова екскурзия около брега /по 10 евро на 4овек/. В петък имаше пазар близо до хотела, където ве4е трябваше да се пазарим, но беше по-скъпо от магазините в Аланя.
Ако имате въпроси, щте ви отговоря, понеже не се сещам какво друго да добавя към прекрасните отзиви за хотела Simple Smile Ще продължавам да ви 4ета, и с ваша помощ ще избираме хотела за другото лято. Благодаря ви за помоща. Наистина Турция е великолепно място за по4ивка Laughing

# 621
  • ВАРНА
de4ko19 страхотни снимки  Hug

# 622
Лариса, страхотно е всичко, което си описала - ясно и увлекателно. Радвам се за вас, че сте имали хубава почивка. Искам да те попитам - посетихте ли някакви екскурзии и от турския алкохол кой би препоръчала. Благодаря ти за споделените емоции и преживявания.
Моля, дано да сме полезни. Hug
Първо алкохола: препоръчвам турската бира Ефес Пилзен, която ни хареса. Опитахме и червено вино AGORA - Izmir, но не мога да кажа същото за него. Друго не сме пробвали, не си падаме много по пиенето  Embarassed. Да не забравя - виното беше подарък за рождения ден на съпруга ми от туристическата агенция (Anea travel) и хотела.
От екскурзиите посетихме тази до Памуккале. Заслужаваше си всяко евро. Не бяхме подготвени за толкова красота. Мисля, че думите са безсилни да опишат преживяното, затова силно препоръчвам! Малко преди Памуккале спряхме за почивка и обяд в петзвезден термален хотел (PAM Hotel), където опитахме кални бани  bowuu. Изобщо много наситено откъм емоции пътуване Grinning.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 22:30 от Лариса

# 623
Много ме заинтригува.При първа възможност цялата   ще я изчета.
Миналата година бяхме в Кушадасъ-Оздере и се разочаровах от хотела въпреки рекламата.За това внимателно ще чета. Simple Smile

# 624
каква е тази агенция Anea travel - българска или турска фирма
Anea travel е турска ТА, базирана в Кушадасъ. Тя е посрещаща ТА на доста български ТА, които работят с нея. Ние първоначално се обърнахме директно към Anea за оферта и те изпратиха цени за нас и нашите контакти на предствляваща ги българска ТА, за да се свърже с нас. Но от началото до края на нашето пътуване Anea travel ни водеха техни клиенти и чрез представителя си - Наджи, непрекъснато се интересуваха добре ли сме и имаме ли някакви проблеми. Peace

# 625
Много ме заинтригува.При първа възможност цялата   ще я изчета.
Миналата година бяхме в Кушадасъ-Оздере и се разочаровах от хотела въпреки рекламата.За това внимателно ще чета. Simple Smile
Вероятно сте били в "Гранд Ефе"?  Thinking
От Паломите и Онирия трудно би се разочаровал човек. Naughty

# 626
  • Варна
Лариса когато правите резервация чрез  Anea travel по -ниска ли ви е цената ? За кой курорт правите резервации с тях ?

# 627
Много хубави разкази и снимки. Чудесно е, че сте изкарали добре! Много е важно първата почивка в Турция да ви достави удоволствие, защото ако тя е калпава, се натрупват негативни емоции и трудно се преодоляват. Сега ще сравнявате всяка следваща почивка с първата. На Лариса и De4ko19 все по-хубави почивки в Турция през следващите години.
В началото на ранните записвания правих запитване към Anea travel  и те ме препратиха към българска фирма, която ми направи оферта, но цените бяха по-високи от средните за България.
Трябва да имам някъде името на българската фирма, но сигурно е в компютъра на работа. Ще потърся и офертата, защото вече не помня.

# 628
От мен въпросче: Знаете ли какво интересно има за разглеждане в Измир? Интересува ме всичко, което си струва - музеи, паметници, пешеходни улици, Молове, експозиции, всичко. Ще бъдем в Кушадасъ и ни се иска да разгледаме и Измир, понеже е голям град.
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 629
  • гр. София
Здравейте, дами. Планираме семейна почивка в Турция в началото на септември. Очакваме офертите за ласт минут, но като гледам може да няма места в чартърите. Какво ще ни посъветвате - да чакаме ли или да резервираме отсега? И друго да попитам - можете ли да препоръчате икономична почивка в приемлив хотел /ориентировъчно да ни излезе до 2000 лв за 7-8 дни/? С дете на 3 години сме, държим да сме на пешеходно разстояние до пясъчен плаж, хигиената и храната да са на добро ниво, да е тихо, но да има къде да се разходим вечер, да е сравнително близо до летището. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт