С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 773
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Е как се е оправдала - с малко дете и бебе, без работа и без жилище, какво оправдание й трябва.

# 316
да, от зависимостта по-страшно няма.... Tired

# 317
Джоджо, какво мислеше, когато прости? Как се оправда пред себе си?
Много,много трудно.
Преди време бях гледала някаква версия на ,,Титаник" и там една майка взе решение:да остане на потъващия кораб със съпруга си,остави малката си дъщеря на грижите на по големите.Взе това решение,защото всичките им деца бяха заедно,а бащата оставаше на кораба сам.Тя остана до него.
Аз толкова го обичах,че си представих какво бих направила на нейно място и отговора беше:и аз щях да остана.
След случката не можех да го понасям,самото му присъствие ми причиняваше болка.
Какви ли не мисли ми минаха през главата  Embarassed
Но се вглеждах в децата и се чудих на акъла си,как за такъв човек бих ги жертвала.
След време реших,че толкова ме боли ,защото го обичам много.
Може би прекалено и преувеличавам.
Преди 12 години нямаше  кого да споделя.
Ако ви имах тогава....знам какво бих направила.

# 318
Във всеки случай, обяснете на децата си - далеч от свекърва, а и от майка. Аз съм го казвала много пъти и са ме гледали накриво.

# 319
Във всеки случай, обяснете на децата си - далеч от свекърва, а и от майка. Аз съм го казвала много пъти и са ме гледали накриво.
Ние никога не сме живели заедно.
Трябваше да сменим континента когато можехме.

# 320
  Саманта, единствеиня начин да продължиш семейния си живот е да прекъснеш всякаква комуникация със свекърва си. Не знам дали е възможно това - по-скоро да, ако не разчиташ на нея по гледането на децата. Но те ще пораснат и все по-малко ще имаш нужда от евентуалната и помощ.
  Разбирам, че ти е криво, че мъжът ти не те е защитил, но всъщност и  неговата позиция е обяснима - явно , макар да е свикнал да живее сред скандали и простотии, ужасно ги ненавижда, и очаква от теб, като по-разумна и възпитана от майка му да не навлизаш в такива. Толкова ли е невъзможно това? Има методи и техники от типа на психологическо айкидо просто да не допускаш да бъдеш въвлечена в разправии, да не се противопоставяш и да не търсиш надмощие, и дори справедливост.
   Недей да гониш мъжа си и да му устройваш скандали, освен ако съвсем не можеш да го търпиш, и твърдо решиш да се разделиш с него окончателно.
    Помисли рационално - това ли искаш? Съвсем възможно е да организираш живота си така, че никога повече да не видиш и очите на свекърва ти и да не допуснеш пряк контакт.

И не се терзай повече за случилото, не го премисляй - оскубала си я, така и се пада. Трябваше повече да я оскубеш.

# 321
  • където ми харесва
сори, че го казвам, ама на мен ми изглежда като мъжът ти винаги да е по-привързан към родното си семейство, отколкото към направеното от него. Да си знаеш, че цял живот ще е така - той ще взема страната на майка си, баща си, братовчед си, чинка си, уйчо си, но не и твоята! Няма да се промени никога, никога, никога, никога! Или свиквай, или си правИ сметката как ще я караш занапред, защото тепърва ще има още такива случки! Дори, не дай Боже, да те пребият и убият, той пак ще е на тяхна страна.  Peace

На мен не ми изглежда човека да е заел страната на майка си.
По-скоро се срамува адски много от скандали и от факта, че ги слушат целия блок/махала.
И на мен би ми станало тъпо,  и честно казано в такъв спор не бих заела страна...веднага ще обясня защо (преди да ме сдъвчете и изплюете). Винаги се хвърля вина на мъжа, че не е заел страна и си бил мълчал. Ама, замислете се, че той е израстнал в това семейство и явно се е научил да бъде неутрален, за да не понася и той крясъци, обиди или шамари. В крайна сметка, явно и Саманта добре е била запалила мотора, точно колкото и майка му. Ако преди да тръгне да си ходи (и да бъде спряна), разговора е вървял с нормален тон, можеше и да не се стига до цялата патардия след това, но ако е започнал с обиди и крясъци до Бога....ммм, да-може би не е искал съседите да виждат как жена му изфучава навън, барабар с децата и после да бъде разнасян и той, и тя какви са елементарни скандалджии (примерно). С други думи, колкото и гадно да звучи, но човека се опитва да си мери действията, малко или много според мнението на съседите. И аз съм чувала какви ли не неща за себе си, дреме ми на хурката, но след като дъщеря ми се прибра веднъж, развервана, защото чула как съседката разправяла на дъщеря си, че аз съм к**ва, защото съм правила секс с непознати в дома си, да видите как тръгнах и аз да се съобразявам... (да поясня само, че въпросната клюкарка-съседката, ме засече качвайки се в асансьора, когато бях с колега на мъжа ми, който беше дошъл до нас да си вземе едни маратонки, които си беше поръчал през нас и седя не повече от 5 минути вкъщи, а аз бях със сина ми в ръце)....

Разбирате ли ми мисълта? Просто има хора, които не желаят съседите да ги разнасят, в следствие на чули-недочули скандал в домашни условия.

# 322
Пробвай със семейна терапия, след като ходиш ти, замъквай и него.
И първото нещо, което трябва да е пребориш с мъжа си е да спрете контактите с неговите родители.

# 323
  • До морето :)
Това, че не живеете заедно е един голям плюс. И според мен спри контактите с тази жена, пък нека се сърдят.
За мъжът ти - не знам какво да кажа. Може да се е ошашавил, да не е очаквал така да се случи, а първо да се успокоите, а после да си тръгнеш. Пак се радвай, че е бил неутрален. Една моя приятелка живеят със свекърва си. Като започнат да се карат нещо с мъжа си, свекърва й отива и заедно със синчето й викат.  ooooh!
А пък ако се налага да се виждат със свеки пробвай тактиката - "Да, добре!", "Да, добре!" Съгласяваш се с всичко пък после правиш каквото си поискаш  Laughing

# 324
  • Fort Worth, TX
айде сега и путьото ще защитавате  ooooh! ooooh! Такъв не го изтрайвам и ден! Остави да търпя такъв тъпак, ами и майка му, и брат му, и останалата му откачена рода. Всеки си лежи на каквото си постеле!
Peace добре си го казала.ще седи, гледа, че и вратата да затиска.И за къв х... ми е такъв мъж?

# 325
  • Fort Worth, TX
сори, че го казвам, ама на мен ми изглежда като мъжът ти винаги да е по-привързан към родното си семейство, отколкото към направеното от него. Да си знаеш, че цял живот ще е така - той ще взема страната на майка си, баща си, братовчед си, чинка си, уйчо си, но не и твоята! Няма да се промени никога, никога, никога, никога! Или свиквай, или си правИ сметката как ще я караш занапред, защото тепърва ще има още такива случки! Дори, не дай Боже, да те пребият и убият, той пак ще е на тяхна страна.  Peace

На мен не ми изглежда човека да е заел страната на майка си.
По-скоро се срамува адски много от скандали и от факта, че ги слушат целия блок/махала.
И на мен би ми станало тъпо,  и честно казано в такъв спор не бих заела страна...веднага ще обясня защо (преди да ме сдъвчете и изплюете). Винаги се хвърля вина на мъжа, че не е заел страна и си бил мълчал. Ама, замислете се, че той е израстнал в това семейство и явно се е научил да бъде неутрален, за да не понася и той крясъци, обиди или шамари. В крайна сметка, явно и Саманта добре е била запалила мотора, точно колкото и майка му. Ако преди да тръгне да си ходи (и да бъде спряна), разговора е вървял с нормален тон, можеше и да не се стига до цялата патардия след това, но ако е започнал с обиди и крясъци до Бога....ммм, да-може би не е искал съседите да виждат как жена му изфучава навън, барабар с децата и после да бъде разнасян и той, и тя какви са елементарни скандалджии (примерно). С други думи, колкото и гадно да звучи, но човека се опитва да си мери действията, малко или много според мнението на съседите. И аз съм чувала какви ли не неща за себе си, дреме ми на хурката, но след като дъщеря ми се прибра веднъж, развервана, защото чула как съседката разправяла на дъщеря си, че аз съм к**ва, защото съм правила секс с непознати в дома си, да видите как тръгнах и аз да се съобразявам... (да поясня само, че въпросната клюкарка-съседката, ме засече качвайки се в асансьора, когато бях с колега на мъжа ми, който беше дошъл до нас да си вземе едни маратонки, които си беше поръчал през нас и седя не повече от 5 минути вкъщи, а аз бях със сина ми в ръце)....

Разбирате ли ми мисълта? Просто има хора, които не желаят съседите да ги разнасят, в следствие на чули-недочули скандал в домашни условия.
А пък за мен нормално би било мъжа да застане на страната на жена си и вместо да затиска вратата да си ги вземе и дим да ги няма.Да скръцне на майка си със зъби да спре да обижда жена му и да не и казва , че е луда.Хич никой да не го оправдава тоя мухъл.Кво щели да кажат съседите?Тоя явно живее за хорското мнение.

# 326
Да, да, това го знаем много добре. В мига, в който се ожени, трябва да се отрече от майка, род и рода. То и в песента така се пее.   

# 327
Съседите какво ще кажат няма никакво значение, да кажат каквото щат, но неговата реакция е важна. В смисъл, показателна е. Значи според него, когато жена му се държи така, тя пада на нивото на майка му и фактически я вижда като една харпия, която е същата скандалджийка. И оттам, не само че не изпитва желание да я защитава, а и изпитва неудобство от гюрултията, която може би се носи и навън. За мъжете такива провокации, като това, което и е казала свекървата са маловажни женски работи, те не искат да се занимават кой крив, кой прав - сигурно смятат, че нормалния човек трябва да плюе на тях и толкова.
  А в случая, той явно просто вижда една грозна сцена, предизвикана и от двете - защото жена му като по-умна, според него, трябва да се държи на ниво и възпитано, а тя участва в скандала на ниво, и даже се бие. Аз разбирам, че е била предизвикана до крайност и напълно я оправдавам, но явно мъжът и не мисли така. И тъй като с нея живее той, а не ние, мисля, че си струва да се опита да разбере и неговата гледна точка - на човек, на който му е писнало цял живот от скандали и резил, и не иска и жена му да взема участие в тях като се поддава на провокациите на майка му.
   Затова - по-далече от старата вещица. Културно поведение и игнор. И да си знаеш, че мъжът ти не иска такива баталии. Виждам, че и ти си разумно момиче, просто изкарано извън нерви, човек е способен и на насилие в такава ситуация, така че просто не си причинявай такива неща.

много са малко мъжете, които ще адмирират грубо отношение към майка им, дори и да си го заслужава напълно.

# 328
  • Fort Worth, TX
Да, да, това го знаем много добре. В мига, в който се ожени, трябва да се отрече от майка, род и рода. То и в песента така се пее.   
Пак не разбра, ама нейсе.Никой не казва, че трябва да се отрече от майка си той или който и да е друг.Малоумно е малоумната му майка да обижда жена му, а той да затиска вратата.Престани само да ръсиш ни в клин, ни в ръкав , след като не можеш да четеш м/у редовете и не схващаш за кво иде реч.

# 329
Игнор му е майката, естествено, добре, не можете ли да се виждате дваж годишно по празници и да си държиш езика зад зъбите? Толкова ли ти е трудно? Мъжът заслужава ли си това усилие? Наистина, защо да им падаш на нивото, всъщност, защото дефакто всяко пререкание означава донякъде, че и ти не си по-различна. Разбирам, че са те предизвикали до крайност, дистанцирай се просто. Не ходи. Ако трябва да се гледат децата, все пак са и нейни внуци, да си поеме отговорността за тях отвреме навреме - ми да ги води мъжът ти, без тебе, ти за какво си им точно? Инструкциите - ако има такива - може да ги даде той.
Ако имаш нерви още, опитай.

Общи условия

Активация на акаунт