С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 820
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Самантичке  Hug Много мъчно ми стана като те четях  Hug
Ще се разберете с мъжа ти, стига да не са ти едностранни усилията. Ако успеете при психоложката да идете заедно, ще ви е много полезно.
Късмет  Hug

# 301
  • София
сори, че го казвам, ама на мен ми изглежда като мъжът ти винаги да е по-привързан към родното си семейство, отколкото към направеното от него. Да си знаеш, че цял живот ще е така - той ще взема страната на майка си, баща си, братовчед си, чинка си, уйчо си, но не и твоята! Няма да се промени никога, никога, никога, никога! Или свиквай, или си правИ сметката как ще я караш занапред, защото тепърва ще има още такива случки! Дори, не дай Боже, да те пребият и убият, той пак ще е на тяхна страна.  Peace

# 302
Саманта, мъчно ми стана за теб. Голям проблем имаш с мъжа си, а не със свекървата.  Хубаво е, че говорите, опитай се да му обясниш, да постигнете някакъв компромис. Като за мен това е- да не се виждаш със свекървата.

# 303
  • София
Саманта, мисля че най-безболезненият вариант и за двама ви, е да ограничите общите посещения при свекърите. Колкото и да му е криво на съпруга ти, би трябвало да прояви разбиране към взаимната неприязън и да спести отрицателните емоции и на теб, и на майка си.

# 304
Саманта  Hug
Лично аз виждам 2 възможности за теб, но за съжаление което и решение да вземеш, все ще е много висока цената... Желая ти сила и мъдрост!

# 305
Уилма, сподели ги де, възможностите  Simple Smile

аз май още не съм стигнала до обмисляне на възможности, в момента се възстановявам, ако може така да се каже

# 306
  • Mediterraneo
сори, че го казвам, ама на мен ми изглежда като мъжът ти винаги да е по-привързан към родното си семейство, отколкото към направеното от него. Да си знаеш, че цял живот ще е така - той ще взема страната на майка си, баща си, братовчед си, чинка си, уйчо си, но не и твоята! Няма да се промени никога, никога, никога, никога! Или свиквай, или си правИ сметката как ще я караш занапред, защото тепърва ще има още такива случки! Дори, не дай Боже, да те пребият и убият, той пак ще е на тяхна страна.  Peace

Съвсем същото чувство имам и аз. Такива типове не се променят, сигурна съм.

# 307
Точно от това идват всички неприятности - че искате да ги промените. И вечната борба за надмощие.

# 308
Уилма, сподели ги де, възможностите  Simple Smile

аз май още не съм стигнала до обмисляне на възможности, в момента се възстановявам, ако може така да се каже

1/ разделяте се - оставаш сама с децата и... ти най-добре си знаеш каква е точно цената;
2/ оставате заедно - сама си казала, че те е страх, че ще станеш като тях (или пък се примиряваш и търпиш всичко до пълно оскотяване) - все си е висока цена Sad

# 309
Саманта Упс   Hug
Не знам какво да ти кажа.......позната история.
Поне при мен не се получиха нещата.
Момичетата вече са ти каза-не очаквай чудо,няма да стане.
Не знам дали ти се слуша чужда история,но ако искаш доказателство,че промяна няма да има,пиши.
Ще ти разкажа една случка която трябваше да ми отвори очите,но аз реших да не се вкарвам във филм.
Грешка,голяма грешка.
Точно тогава изпитах всичко което ти е било цялата вечер.

# 310
А какво мислите за такъв вид свекърви,като моята баба.
С майка ми за всяко нещо имаше конфликт до бога за най дребни неща,но на улицата или на хората нищо не казваше и все се хвалеше с нея!/странна жена-пенсията пък цялата я даваше на майка ми,защото на тяхната маса седяла и по празници майка ми й даваше пари да даде на децата/

Единствената дума,която ми идва на ум,е лицемерие ooooh!

Мигар? И що??? Лицемерие е да ти се усмихват, а да злословят зад гърба ти, доколкото житейският ми опит позволява да изведа дефиниция. Другото е като да си се караш с майка си, сестра си, мъжа си, децата си, но навън да споделяш само доброто за тях. Ти какво - ако се сдърпаш с майка си, отиваш веднага да разправиш пред целия квартал, че е изрод? Или тя за теб?
Упс!Права си PeaceЧетох по диагонал и явно наопаки Blush

# 311
  • Бургас
Сам,оскуба ли я поне здраво? Mr. Green
Няма да ти е лесно с твоя мъж.Теб те наричат малоумна пред детете,а ти да отговаряш като английската кралица с подобаващо достйнство
Стой далеч от тази жена.Това не са нормални отношения.тук се жалим за крива дума или поглед,ама тая твойта се е оляла.

# 312
Момичета,имам една молба:Ще напиша една история в ,,скрит текст" и после бих искала да изтрия.
Може ли да няма цитати?
slavka70,като я оскубах...какво ?

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 11:58 от джоджо

# 313
Ще ви кажа защо ходим там - мъжът ми настоява.
Отдавна се видя какво представляват и аз исках да ограничим контактите, но когато трябваше някой да гледа първото ни дете 1 година, за да се върна на работа (защото се издържаме с моята заплата, мъжът ми взима малко, защото завършва, както и да е) та тогава той не позволи да вземем детегледачка и настоя майка му да го гледа.
Когато стана една разправия с баба му докато бях бременна и той пак не взе страна и каза че тя била куку и си правела скандали и нищо не можело да се направи, аз казах че щом е така докато не родя няма да я виждам, тогава да видите какво стана - на всички рождени дни на родата имахме разправии с мъжа ми защо аз няма да ходя и "кво толкова било станало" и например накрая той замина сам на рождения ден на дядо си в провинцията.

Ако искате ще ви доразкажа.

shams u amar благодаря ти специално и на тебе за разбирането  Hug

След случката като се прибрахме, няма да преувелича ако кажа, че ме довърши реакцията на мъжа ми. Той мълча през цялото време, не ме погледна нито веднъж, не каза нищо, проведе си един разговор по телефона, по който изглеждаше да си е съвсем в настроение, легна си и си заспа все едно нищо не е станало. За мене тази негова реакция означаваше едно - "ти си виновна и заслужаваш наказание".

На мене пък ми идваше да скоча през балкона, а после ми идваше да му размажа главата с нещо тежко или пък двете желания ми се редуваха. Това за да стане ясно какво ми беше. В 5 часа вече не издържах и го събудих и му казах да си ходи, като начало ако иска да си доспи в хола, но след това си прибира багажа, заминава си и се развеждаме. Той ми отговори "как не те е срам", при което аз му казах... не искам да цитирам че е малко грозна думата.

На другия ден отидох при една психоложка, която смята, че много вероятно такъв мъж просто да НЕ МОЖЕ да се противопостави на майка си и аз явно имам огромни и неосъществими очаквания от него.

За мене най-важно ми е семейството, особено ми е мъчно за децата и особено за голямото, което е с увреждане и без това не му е много весел животът.

Та следващата вечер (мъжът ми не бързаше да се изнесе, но легна да спи в другата стая) се опитах да започна разговор с него, за да разбера, поне от любопитство, какви са били НЕГОВИТЕ очаквания от мене. Трудно беше да се разговаря, но накрая малко се сниши тонът и стана ясно, че той очаква, при такива нападки от страна на майка му аз да й отговарям най-спокойно цитирам "това не ми харесва" и да овладявам АЗ положението, независимо в какво състояние се намирам аз, дори да съм изморена, болна, ако ще да се влача, трябва да реагирам културно и трезво на всичко. Опитах се да му кажа, че очакванията му са фантастични. Не знам дали ме разбра.

Това което аз разбрах със сигурност е, че мъжът ми нищо друго не го интересува освен мнението на околните, а пък мене не ме интересува това мнение, защото вече съм паднала толкова, че никой не може да си помисли нещо по-лошо за мене, от колкото е.

Моят най-голям страх е да не стана като тях, а точно това си мисля че е почнало да става, защото преди никога не бих скочила да се бия, а сега виждам че действам като тях. Досега при всички скандали наистина запазвах самообладание, въпреки че това ми костваше много вътрешно, но външно не си личеше, дори се опитвах да разговарям с тях...

И да поясня подробности - наистина другите мъже са такива, каквито ги описвате, но мъжът ми и дядо му правят изключение - те са хората, които работят, борят се, държат се добре с другите. Аз виждах, че мъжът ми не прилича на останалите от семейството си. Не бих се хванала с такъв като баща му или като брат му. Но не се познавахме много преди да се съберем и нямаше как да знам за тази ситуация. Пък и ако знаех какво щеше да стане - нямаше да се съберем, нямаше да имам тези деца, които са всичко за мене. Така си разсъждавам, естествено търся вариант да намалим до минимум щетите, ако може така да се каже.

ПС. Вижда се на ръката ми една доста голяма синка на петна от пръсти, явно са ме  дърпали за ръката но аз не си спомням, в другата ръка държах малката.

Саманта, много искам да ти кажа нещо успокоително, но не мога да намеря. Знам, че най-малкото, от което имаш нужда сега е, някой да ти каже не каквото очакваш да чуеш, но погледнах на ситуацията отстрани и безпристрастно и ето какво видях: мъжът ти е свикнал с някакви допотопни патриархално-еснафски отношения и няма против да продължи да живее по този начин, както и да вкара семейството си в тази схема. От гледна точка на възпитание, житейска философия и личен опит е прав за себе си. Той иска от теб невъзможно, но само от нормална човешка гледна точка, поведение. Изложил ти е своите изисквания и своята позиция. Щом сте още заедно, значи си ги приела. Той няма да разбира оттук нататък какво всъщност искаш, ако продължаваш да му повтаряш едно, а животът да тече по същия начин с твое участие и ще го сложи в графата истерично женско поведение.  Не зная как ще се развиват отношенията ви в бъдеще, най-вероятно ще живеете като в турска сапунка. Ти вече си заявила готовността си за такъв тип взаимоотношения. И за да може все пак да имаш поне елементарно влияние над мъжа си, никога не му казвай да си ходи или че го напускаш, ако не си готова да го изпълниш. Изобщо не казвай нищо просто ей така, комуникацията не е някаква измислица без реална стойност. Не забравяй, че сигналите, които изпращаш, се приемат от отсрещната страна, те не се разсейват в нищото. Ако при всеки скандал, който ви предстои, му повтаряш да се маха, накрая ще има същия ефект, който има подвикването към уличния пес да спре да лае. И докато песът си лае, керванът си върви, но не твоят, а на свекърва ти. Със свекърва ти ще продължите да правите циркове вероятно. Гледай само тя да не направи някоя беля с някое от децата ти от невежество, не вярвам да го направи нарочно. Ами....дано имаш яка душа, друго не знам какво да ти кажа. И.... Hug Hug

# 314
Джоджо, какво мислеше, когато прости? Как се оправда пред себе си?

Общи условия

Активация на акаунт