С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 759
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Бащата е длъжен да направи нещо.
Една лъжа казана няколко пъти......и върви доказвай,че нямаш сестра.
В един момент децата те питат:Защо го търпя ?
После ще дойде въпроса:Струваше ли си ?
Казвате,че бащата се държи така,защото така е свикнал.
А децата,децата трябва ли да свикват на такива отношения ?
Как ще се ориентират,че баба е луда и затова така,а мама е супер и позволява това?

# 346
Травмирате си децата така. Най-малко заради тях това трябва да спре.

# 347
  • където ми харесва
Бащата е длъжен да направи нещо.
Една лъжа казана няколко пъти......и върви доказвай,че нямаш сестра.
В един момент децата те питат:Защо го търпя ?
После ще дойде въпроса:Струваше ли си ?
Казвате,че бащата се държи така,защото така е свикнал.
А децата,децата трябва ли да свикват на такива отношения ?
Как ще се ориентират,че баба е луда и затова така,а мама е супер и позволява това?

Ами, явно бащата е направил това, което е сметнал за добре. И факта, че се разминава с вашето мнение, не значи, че е грешно.

А как ще се ориентират, че мама е права, като набие баба им?! Така ще се научат пък, че щом са прави, значи трябва да набият този, който не е на тяхното мнение. Това по-правилно ли е?
Или, да си тръгват всеки път, когато някой ги захапва....

# 348
   Някой посочи теста - ако мъжа ви и баща ви се скарат , и мъжът ви посегне да го удари как ще реагирате. Аз си признавам, че няма да затискам вратата, но няма да похваля мъжа си, каквито и да ги е сътворил баща ми. Би ми паднал ужасно в очите с подобна физическа разправа - ако човек се чувства силен, умен и прав, не си решава споровете с плесници или юмруци. Ако са те нападнали вербално, нали ако си интелигентен човек, имаш уста да поставиш нахалника на място.

# 349
Не става дума просто за обида или желание да натупаш някой.
Тогава шофьорите трябва да са боксьори Grinning
То не става така:Сега ще я издебна и ще я фрасна.
Всяко нещо има граница,и когато някой те принуждава да заставаш на граничната линия,трябва да е готов за война.
Никой и никога не видях да е горд с постъпката си .
Дано никога не попадате в такава ситуация.
Дано около вас има хора които да уважавате и те вас.

# 350
  • София
Леле, физическа разправа! Ами по-добре продавайте билети преди това, че да има файда!  Mr. Green Mr. Green

# 351
Не става дума просто за обида или желание да натупаш някой.
Тогава шофьорите трябва да са боксьори Grinning
То не става така:Сега ще я издебна и ще я фрасна.
Всяко нещо има граница,и когато някой те принуждава да заставаш на граничната линия,трябва да е готов за война.
Никой и никога не видях да е горд с постъпката си .
Дано никога не попадате в такава ситуация.
Дано около вас има хора които да уважавате и те вас.

Разбираме напълно, Джоджо, каква е ситуацията и никой не обвинява момичето, че не се е въздържало. Наистина можеш да бъдеш доведен до крайност и до физическа разправа. Но понеже мъжът и - и то е естествено, става въпрос за майка му - няма начин да я подкрепи в такова нещо, вероятно е все пак осъществимо да не се виждат никога с тая жена, и да не контактуват въобще. Има хора, които не са виждали и очите на свекърите си десетилетия, макар че са в един град.

# 352
Аз също бих се разсърдила, ако мъжа ми стигне до бой с баща ми, защото не може да си удържи нервите и не носи на провокации..
хич даже не бих се разсърдила, пък аз

вече наистина си мисля, че някой хора им трябва един як пердах, че да се освестят...
не че ще помогне, в рамките на майтапа го казвам, но - няма оправия

Адел, как да не може един мъж да е винаги на страната на жена си? Представи си обратната ситуация, една жена - може ли или не може да е на страната на мъжа си.
Ми аз съм с моя именно заради /точно гореспоменато/ контраста между него и .. примерно баща ми, да речем. Всичките идиотщини на втория, първия не ги притежава. Ми разбира се, че винаги, 100%тово съм на негова страна! Да не говорим, че да посмее баща ми да каже дума срещу него, дали в негово присъствие или не ...
Ама наистина, сития на гладния не вярва. Има хора, които душата си дават, да отровят собствените си деца, пък камо ли снахи и зетьове....

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 11:57 от Анонимен

# 353
Викаш, по-добре е децата да гледат как мама бие баба, отколкото как лудата баба обижда мама, която приема всичко с достойнство???
която е станала на подметка, сакън да не си загуби достойнството?
После - не виждам връзка между първата част на изречението и втората: не е задължително или да се бият, или единия да търпи обиди и лошо отношение. Има и други варианти, не забравяйте.

# 354
  • където ми харесва
Нощна птица, когато мъжът ми е прав-на негова страна съм, разбира се.
НО, когато не е, когато налита на бой, защото е обиден и не знае как по друг начин да реши проблема, особено ако е на някой от родителите ми, еми не само, че няма да съм на негова страна, но и абсолютно резонно ще се обидя. Била съм и на страната на майка му, в спор между тях. Човек трябва да бъде обективен, а не да ходи по гъза на половинката си и да е на негова страна винаги. Извинявам се много, ама в брачното свидетелство, никъде не пише, че ти си длъжен да си на страната на съпруга/та си, независимо от ситуацията. То и моя мъж би се ядосал, ако го подкрепям на 100% винаги, защото самия той губи обективност в дадена ситуация. Именно затова, след скандал примерно (не между нас двамата, а между него и някой друг), ме пита мен дали е бил прав, дали е трябвало да казва това, или онова. Заставайки на негова страна, когато не е прав, той ще започне да бърка още повече, защото ще вижда моята подкрепа, дори да не я заслужава.
Ето, в случая ти не си обективна...
Цитат
Да не говорим, че да посмее баща ми да каже дума срещу него, дали в негово присъствие или не ...
Да, принципно родителите не трябва да говорят срещу половинките на децата си. Но, представи си, че баща ти е видял нещо нередно в поведението на мъжа ти, което ти не си забелязвала, защото си заслепена от особата му. И все пак иска да ти го каже, или покаже, какво-ще скочиш срещу баща си, защото има мнение? Или ще оставиш мъжа ти да го набие, защото видиш ли, баща ти го е обидил?!

За тези ситуации, човек хубаво трябва да премисли дали да заеме нечия страна, или не, и дали е заел правилната.

# 355
  • където ми харесва
Викаш, по-добре е децата да гледат как мама бие баба, отколкото как лудата баба обижда мама, която приема всичко с достойнство???
която е станала на подметка, сакън да не си загуби достойнството?
После - не виждам връзка между първата част на изречението и втората: не е задължително или да се бият, или единия да търпи обиди и лошо отношение. Има и други варианти, не забравяйте.

Варианти бол. Но ние все пак обсъждаме дадената ситуация. И тук мога да поспоря с теб, но нямаш конкретна позиция...

# 356
Но, представи си, че баща ти е видял нещо нередно в поведението на мъжа ти, което ти не си забелязвала, защото си заслепена от особата му.
първо, баща ми вижда нещо нередно във Всичко, как не разбираш, има такива хора просто, ами ако свекито на момичето е от тях....
или пък вижда нещо нередно във всяко гадже на сина си
или пък.. или пък.. тук е тендециозно, семейството е скандалджийско, която и да беше на нейно място, пак щеше да й куца техниката за извършване на инхалациите
иначе с останалата част от поста ти съм съгласна, далеч не искам да се заяждам, но наистина има хора, на които няма угода и които се хранят като причиняват вреда другиму, много добре го знаеш, интелигентна жена си

а позицията ми е, че трябва да игнорира свекървата, казах го по-нагоре. Не да се бият, естествено, но не и да седи и да търпи. Написах предложението си - да праща мъжа си там с децата сам, има достатъчно неща, с които може да се оправдае или достатъчно работа, която да свърши през това време. Например: Х остана вкъщи да готви, Х отиде да купи на децата еди какво си, мие прозорците и так дале.......

Просто да стои по-далече, след като дадения човек я изкарва извън нерви, очевидно. На Коледа и на Великден може да ги изтърпи и стига толкоз. И по някой рожден ден на децата... - 4 пъти годишно, предостатъчно.

# 357
  • където ми харесва
Аз се съгласих, че трябва да й прасне игнор и да не я посещава.
Мисълта ми беше конкретно по реакцията на мъжа й, а не коя е правата в случая, защото и двете са сбъркали...Но, всички го захапаха него, как така не е застанал на страната на жена си, при положение, че ние реално виждаме само гледната точка на Саманта Упс. Та, до колко той е реагирал правилно, или не-само човека може да си каже как вижда нещата...

Да, има хора, чиято висша цел е да тровят нечий живот. Дали ще е на детето си, на снахата/зетя, на собствената си половинка и прочие, и прочие, няма значение, важното е да се хейтва. Наясно съм и не го оспорвам, ама грам. Но, като ги пребиеш, няма да им промениш мнението за себе си, нито характера, нито нищо. Налагаш игнор и това е. Най-лесно се вбесява такъв мрънкалник, само ако вижда, че лае срещу стена, ясно ми е.

# 358
Ами да, при положение, че не живеят заедно, мисля, че има изход. Защото много от момичетата тук 'делят етажите', което е доста по-сложен казус.

# 359
Аз и там не разбирам защо и къде е сложността, все едно че живеят в кооперация на отделни етажи, които си имат отделни входни врати и ключове за всеки етаж.Моите родители също са градили къща и за всеки от нас тримата си има по етаж на тази къща и ако искам ще пускам бъдещата снаха на етажа си ако не искам няма, така и тя ще процедира, същото е и със сестра ми, това че сме близки роднини не означава, че във всеки един момент ще ми е до тях или пък на тях до мен.

Общи условия

Активация на акаунт