С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 731
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Именно, де.  Laughing
Ако човек започне да се вживява във всяка реплика напреки, ми да си слага въжето отсега, що да се мъчи?
Пък ако толкова не може да трае, да се научи да реже критикуващите. Щом не може да ги обори с факти и логика, да реже. Далече от очите, близо до сърцето (това важи само за свекървите).  Mr. Green

# 376
И малкия като стана вече за супи и попара и тя му говори: Ето сега да видим майка ти откъде ще ти купи супичка и попара, като не се продават. Един вид ме мързи, да му готвя.

И ти какво?
За свекървата разбрахме какви ги реди, а ти как реагира?
Абе, момичета, защо позволявате да се отнасят с вас така? Не, не е виновна свекървата, че се е довлякла в дома ви да ви критикува за щяло и нещяло, виновни сте вие, че го позволявате. А два пъти по-виновни са онези муньовци, мъжете ви, които си траят и подвиват опашки.
Майки сте вече! И животът, и здравето на децата ви са във вашите ръце. Не на майките ви, на свекървите ви и на шуринайките на учинайките. Ваша и само ваша отговорност е как ще си гледате децата.
Критикуващите - вън. Съветите - избирателно. Това, което звучи разумно, се запаметява за в случай на нужда, независимо кой го е изрекъл. Другото се пуска край ушите. Никой не е роден научен, всеки има право на грешки. Но отхвърлянето на ценни съвети, само защото са отправени от омразната свекърва, е проява на глупост, меко казано. Интелигентният човек пресява информацията и запазва това, което ще му е от полза, независимо от източника. От злобата и играта на инати страдат само децата ви.
Е, и мъжете ви, ама на тях така им се пада. Заслужават си го.

Е, аз не съм казала че не приемат съветите й, ама все чакам да чуя някой такъв от нея СМИСЛЕН, ама не би. Април месец беше и вече беше понапекло така, позатоплило се и аз изкарах детето навънка. Беше с дънки, с яке всичко както си му е реда и тя като почна: Да вземеш да се прибереш да му вземеш качулката на това яке, че врата му гол, ауууууууу ама той и чорапогащник няма, ама и дънките са му подгънати ужас /а те са подгънати защото са му малко дълги, по-добре ли е да се спън е и да се пребие някъде/. И аз най-спокойно й обяснявам, че вече е по-топло и мога да си позволя да  е без чорапогащник/макар че аз му обувах клин/, но не тя ми се дърля и ми вика не е топло, той не е толкова голям, че да ходи без чорапогащник отдолу. И аз го хванах и айде да се разхождаме, щото то на човек, който не чува какво му се говори, какво можеш да му обясниш. Досега два пъти съм й дигала скандали в опит да й обясня, че детето си е мое и ще си го гледам аз, та сега малко се е кротнала и не ми се меси. да видим с второто как ще е.

# 377
  • До морето :)
И моята внучка беше много злояда, докато й даваха готовите пюрета. Сега е на кухня,  яде всеки ден прясно приготвена храна и много й харесва.
Всичко си е до детето. Ние се хранихме много добре до преди да започнем кухнята, но сега не искаме да видим сготвена храна. Въпрос на вкус.

maminka_yoan , колко често се виждате? Защото бабата на моя мъж също все завива детето, нищо че е жега, но я виждам веднъж в месеца за по 5 минути и не ми е проблем да го изтрая това. Ама пък което можеш го пропускай покрай ушите, на си го слагай  много на сърце  Laughing

Ето, моя свекър 5 пъти вече каза, че ще скове пясъчник на двора и аз 5 пъти му казвам, че няма да пусна детето в него, а ще му купим пластмасов, когато решим  Laughing Сега как ще даваме пари за глезотии и аз му обяснявам, че пластмасовия има капак, вечер се затваря и няма разни котки и кучета да годят вътре. Цитирам: "Голяма работа, все едно котките и кучетата не ходят по двора"  ooooh!

# 378
[Досега два пъти съм й дигала скандали в опит да й обясня, че детето си е мое и ще си го гледам аз, та сега малко се е кротнала и не ми се меси. да видим с второто как ще е.
А мъжа ти какво прави? Трае ли си?  Close

Како Сийке, много верен пост!   bouquet

# 379
  • Шумен
Лелята на мъжо е точно като свекърва (пада и се обаче само тъща да бъде  Laughing ) та тя стане ли дума за обличане винаги ме критикува. Няма един път да не изкоментира нещо, а с нея съм си намерила подхода. Тя си говори, на мен покрай ушите ми минава, ако толкоз ми прикипи понеже не е моя леля мъжо го отнася но вече си е рядкост и тази реакция, държа дистанция. Вчера за последно се опита да ме захапе за дрехите. След ясла на децата им сложих роклички с презрамки за на вън а тя като викна как навън било студено, как на сянка щели да седят, че и на люлката вятър ставало а тя самата по презрамки  Laughing само я питах "Къде си забрави юргана, да не настинеш ти? А на децата им е много добре така" и ги пратих навън  Whistling Позасегна се, но ми омръзна да чувам от различни хора да ми казват, как тя коментирала тънките дрехи на децата с всички и колко изумена е как не са постоянно болни  #Crazy

# 380
Ето, моя свекър 5 пъти вече каза, че ще скове пясъчник на двора и аз 5 пъти му казвам, че няма да пусна детето в него, а ще му купим пластмасов, когато решим  Laughing Сега как ще даваме пари за глезотии и аз му обяснявам, че пластмасовия има капак, вечер се затваря и няма разни котки и кучета да годят вътре. Цитирам: "Голяма работа, все едно котките и кучетата не ходят по двора"  ooooh!

Кажи му на твоя свекър да скове пясъчник с капак. Примерно тези, не е сложно.
http://www.amazon.de/Sandkasten-Sandkiste-Deckel-wetterfest-lasi … 80815&sr=1-17
http://www.amazon.de/gp/product/B007T41Q08/ref=olp_product_detai … p;me=&seller=
Така и ти доволна, и той се чувства полезен, и мир в къщата има, и едни 20-30-50 лева наместени по-полезно.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 09:53 от Анонимен

# 381
От ей такива глупости почват драмите. Много важно детето да е в пластмасов пясъчник, а не дървен. И на пластмасовия сигурно пише  Забранено за кучета и котки.

# 382
Нищо не разбираш, Трещерица. На следващия ден съседката/приятелката/тетката ще подметне - ама толкова ли нямате пари за пластмасов пясъчник, ами сте му сковали на детето дървен. И свекъра ще е виновен, щото майката се почувствала бедна в очите на някой си. Въпрос на имидж, тъй да се каже Simple Smile
Акъла идва бавно, трябват години опит, понякога никога не идва. Пък за възпитание и човещина да не говорим.

# 383
  • София
От ей такива глупости почват драмите. Много важно детето да е в пластмасов пясъчник, а не дървен. И на пластмасовия сигурно пише  Забранено за кучета и котки.

Ама не четете ли бе хора? Купеният има капак!

# 384
  • в здрача

Ама не четете ли бе хора? Купеният има капак!
Е, не може ли да се направи и капак на ръчно сглобения? Моя свекър сам се сети да направи и капак на пясъчника скован от него /няма приходящи кучета, само домашни котки, които не използват пясъчника, домашните кучета са вързани и нямат достъп до пясъчника/, ама за да се запази пясъка и играчките в него от дъжд, вятър и листа.

# 385
Става въпрос за ето този пясъчник, който става и за басейн. Като не искам да го гледам в двора, ще го прибера, след 2 часа ако ми хрумне, ще го сложа пак.  Laughing Другия кой ще го разковава и сковава постоянно, вие ли?  Mr. Green

# 386
  • София
Това е вече хипер офтопик, ама колко струва този пясъчник/басейн? Ще ни свърши супер работа на нас  Grinning

# 387
В Джъмбо и Практикер бяха по 30 лв.  Grinning , ама по-добре си сковете  hahaha Може отгоре и с найлон да го завиваш вечер  Joy Ще спестиш МНОГО пари  Grinning

# 388
  • София
Мерси  Hug
(мъжа ми всъщност иска да скове  Laughing, хубаво, че няма време  Laughing)

# 389
Този пясъчник е толкова миниатюрен, че до няколко месеца ще ви умалее.
А пясъчник с капак , дървен и с нормални размери се ползва поне 9 месеца в годината. Лесно и евтино е да се купи допълнително малък надуваем басейн, ако толкова искате.

Общи условия

Активация на акаунт