С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 807
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
miika,добре дошла в любимата ми тема!Радвам се да те видя Hug
Мойта свеки вчера взе децата да ги води на гости за обяд у тях.На обяд ги връща,ама я мързяло да се преоблича и като се навря в магазина по един шарен пеньоар ooooh!Ние с мъжо се втрещихме Crazy
Между другото,с него беше облечена и на РД на внучката си пред 30 гости Mr. Green

# 76
  • София
Хахахаха, това сигурно и е официалният пеньоар, трябва да си поласкана.  Joy

# 77
  • До морето :)
Аз пък искам да се оплача от свекъра си.  Mr. Green Свекърва ми е прекрасна жена, но той..... Разведени са двамата и свеки отдавна не живее в България. Та свекъра ми сега живее на първия етаж, а ние на втория. Ей, няма такава досада, честно ви казвам.
НИКОГА не се съобразява, дали може да влезе вкъщи. Идва, влиза и въобще не му пука, гола ли съм, с любовника ли съм, удобно ли е, няма значение. На няколко пъти му правя забележки, но не бе. Той го прави нарочно, сигурно иска да е хване нещо в крачка.
Един път ми се беше прецакал интернета и звънях на подръжката. Дойде момчето, оправи го и си тръгна. След 5 минути онзи веднага се качи, да пита кой е идвал.  ooooh!
А един път колата ни се беше развалила, а трябваше да ходим на консултация. Звъннах на един колега да дойде, да ме вземе. Дойде човека, мъжът ми остана вкъщи. Ние отидохме и се върнахме. Моя любим свекър разправял на ляво и на дясно, как не ме било срам така да се качвам при чуждите мъже, че и с детето. А, забележете, колегата ми е 60 и кусур годишен и дойде човечеца с Жугалата да ме вземе  ooooh! Как не му беше неудобно, не знам.
Да не говорим, че той сам си харчи пенсията, пари за ток, вода и кабелна не дава. Всичко е на 1 електромер и ние си плащаме. Искахме да се отделим, но ще ни струва много пари и ходене по мъките, та се отказахме. Трябва да променяме целия план на къщата заради това, а време нямаме.
По принцип не съм от хората които си мълчат, но гледам да не се ядосвам, заради мъжът ми. Той също го знае много добре какъв е, не иска да живее тука, но няма къде да идем. На квартира не можем да се изнесем, защото работата му тук изисква 24 часа да е на линия. Гледам философски да гледам на нещата, но уви, понякога ми избиват бушоните  #Cussing out

# 78
  • Пловдив
Ти ключ на вратата нямаш ли?  newsm78

# 79
Имам, но сега, особено с малката, постоянно сме вън-вътре и нямам навика да заключвам. Когато заключа, се чука на вратата, докато не отворя. Отварям, казвам, че не е удобно, но на кой му пука.  ooooh!

# 80
Лече-Буболече - това да ти е проблемът !
Коткай го,кани го на обяд,вечеря - оставяй му за малко детенце ,
изобщо бъди добра ! Човечецът не знае на кой господ да се моли!
А свеки защо е без него в чужбина ? От колко години е това положение?

# 81
  • В уютен дом! Елените
Ти ключ на вратата нямаш ли?  newsm78
Е, то се случва и да забрави човек да заключи и е неприятно да те изненадат вкъщи  Embarassed
Лече-Буболече, свекър ти според мен винаги е бил нетактичен, невъзпитан и нахален (само такъв човек би нахлувал в чужд дом).
Относно транспорта, това с возенето и мен ме е дразнило, не може като принцеса да я взимат и връщат при положение, че живее не особено далеч.Дразнило ме е, когато е взимала на зълвата детето да го води до едно заведение точно до нас и не мине да види малкия, та камо ли да вземе и моето да му купи един сок и децата да си поиграят.
Преди два дни засичаме нейна комшийка и тя ни разправя как свекървата все за малкия говорела  Shocked Еми да се обади или да дойде да го види  #2gunfire

# 82
  • Шумен
Това с возенето ми е много познато. Старата свекърва все така чака сина и (свекър ми) да я вземе с колата и да я закара после пак когато се събираме семейно. А и за тези сбирки всички държи на нокти до последно чудейки се дали да ходи или не, чака от всички лично покана придружена с молби и обещания за приятно прекарване  ooooh!

# 83
Лече-Буболече - това да ти е проблемът !
Коткай го,кани го на обяд,вечеря - оставяй му за малко детенце ,
изобщо бъди добра ! Човечецът не знае на кой господ да се моли!
А свеки защо е без него в чужбина ? От колко години е това положение?
Разведени са от много години и тя 6 месеца е в чужбина, 6 си е в България, но не е тука. В нейната си къща е.
Иначе хич и не искам да го коткам, "Здравей-Здрасти". Това искам от него. Той ако беше хубав, сега щеше да си има семейство, а не да ходи като неприбран добитък. Но неговия живот не ме интересува, не искам да се меси и в моя  Mr. Green А за детето - свикнала съм сама да си го гледам, майка и тя е в чужбина и вече 1 година малката не се е отделяла от мен. А и той няма усет да я гледа. 50 пъти съм му казвала, че като я приспивам, не искам да я закача. Все едно му казвам: "Да, приспивам я, ела я закачай, да я разсъниш!"  ooooh! Оставих му я за малко, еми въобще не й обръща внимание. Може и да има желание, ама пък толкова ли не му прави впечатление, че е със сандали, цапа в локвите и чорапите й са мокрят  ooooh! А за обяд, вечеря - не, мерси, после няма да има гонене......

# 84
Както реве, че са на две пенсии не пропуска като дойде у нас, не че я каня, да започне да подсмърча и "и аз искам такава кухня, и аз искам такава баня". И току отива и си купува примерно нов хладилник, а на стария нищо му няма. И у тях не можеш да се разминеш от мебели. Тя е вещоманка. Питаме я защо не е изхвърлила старите, като си е купила нов? А, ми и той бил нов и работел. Ами защо купи нов? Защото "новичкото си било новичко" и тя толкова години нищо не била купувала искала и тя.  Joy У тях има два хладилника, 2 перални, еле едната склони да я свали в мазето, три шевни машини, а е гардеробите да не ви казвам, че пази още детските гърненца на децата си и скъсаните си чорпогащи наистина от 30 години.

Същото е и за тоалетите. От 30 -ет години нищо ново не си е купувала и за това си е купила нови и това всеки месец  Laughing

Една година свекър ми сял грах и донесъл 5 кг за чистен. С копринената рокля взе 2 купи, седна във фотйола, пред ТВ- то и го чисти 5 дена. То не беше охкане, не беше пъшкане. Голям зор й се видя.

Чува бабите пред блока, че всяка има някаква болежка и по едно време реши и тя да се включи. Наредила някакви тинктури и започна да смесва. Питам я какво е това?- имала хипертония  Joy, от сърце страдала. За по-достоверно припадна. Водим я на доктор. Лекарят само дето не ни се скара, че тя по-здрава и от нас. Разбира се тя изкара д-ра, че не разбира. Гледаме изследванията всичко в нормата, а тя ни гледа в очите и казва- "на, вижте всички са ми 3 пъти над нормата"  Joy

Иначе всеки ден е с капучиното, бисквитките и бонбоните пред телевизора. Казваме й, че се е обездвижила и е с наднормено тегло и това й вреди на здравето. Да не се тъпче със сладко и кафе и да се движи. Тя обаче "не можела да пази диета".

Иначе свекъра пазари, дори боклука той изхвърля, тя готви само по празници, ядът салами. И само се интересува от хората- кой колко пари имал, кой бил богат, кой какви имоти имал. За нея някой да има, да е състоятелен е много лошо нещо.  На мен това ми е мн антипатично.

# 85
Това с "представленията"ми е познато до болка!Само да има повод и публика -театрото е готово!Вчера отново - на детската площадка -цяла торбичка с подаръци/от онези торбички,които в аптеката ви слагат хапчетата/После разбрах,че се е върнала от двудневна екскурзия в Гърция.За тази година е 3-та и вече има реализирани две почивки за по две седмици.Ааааааааааа,забравих - имаше и подарък за мен-ръкохватка за горещи тенджери! Представете си,идеше ми да й целуна ръка!!!!!!!!!
Ако имаше подарък и го беше поднесла на детето в къщи,как щяха да кажат колко грижовна баба е? Това да не ти е да ягледаш детето през месец август нали пак трябва да платим 600-700лв. за частна градина! Тя е много ангажирана,болнава,детето иска постоянно внимание най-важното-ще бъде в нашата къща! Никакви съседки,никаква публика за саможертвата й!

# 86
Мойта реве, че цял живот никъде не била ходила. Хората ходели по почивки и екскурзии, а тя "отделяла от залъка си за семейството", а това не е истина. Обиколила е целия соц. лагер- ама то за ония години само до там са пускали. От време на време се изтърва, как едно време като била на почивка еди къде си и после се усеща и пак се започва- "никъде не съм ходила". И мн обича да реве. Като не мине номера и рев.

Друг е въпросът, че всеки разумен човек би се запитал, като толкова е пестила защо няма нищо на среща?

Има едно култово изпълнение с едно малко шоколадче Своге още когато внукът й беше на 3-4 год. Бяхме се събрали вечерта доста хора, но чакахме още някой. И тя в разгара на вечерта, когато всички бяха на лице, ни в клин, ни в ръкав, изкара шоколадчето и демонстративно- "Ето, баба, ето шоколад съм ти купила". Joy  Ооооо, тя и до днес не знае, ама хората още в бъзикат.  

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 23:36 от Анонимен

# 87
Това с "представленията"ми е познато до болка!Само да има повод и публика -театрото е готово!Вчера отново - на детската площадка -цяла торбичка с подаръци/от онези торбички,които в аптеката ви слагат хапчетата/После разбрах,че се е върнала от двудневна екскурзия в Гърция.За тази година е 3-та и вече има реализирани две почивки за по две седмици.Ааааааааааа,забравих - имаше и подарък за мен-ръкохватка за горещи тенджери! Представете си,идеше ми да й целуна ръка!!!!!!!!!
Ако имаше подарък и го беше поднесла на детето в къщи,как щяха да кажат колко грижовна баба е? Това да не ти е да ягледаш детето през месец август нали пак трябва да платим 600-700лв. за частна градина! Тя е много ангажирана,болнава,детето иска постоянно внимание най-важното-ще бъде в нашата къща! Никакви съседки,никаква публика за саможертвата й!

Оффф позната история с вечното претендиране...а на лице едно голямо нюню
Здравейте дами,през почивните дни не писах...но сега ето ме отново.Няма какво ново да кажа за тези вкъщи,освен че обмислям да си се връщам у другото къщи.Толкова съм се озлобила към тази къща,че намразвам всичко живо в нея.

# 88
  • Mediterraneo
Има едно култово изпълнение с едно малко шоколадче Своге още когато внукът й беше на 3-4 год. Бяхме се събрали вечерта доста хора, но чакахме още някой. И тя в разгара на вечерта, когато всички бяха на лице, ни в клин, ни в ръкав, изкара шоколадчето и демонстративно- "Ето, баба, ето шоколад съм ти купила". Joy  Ооооо, тя и до днес не знае, ама хората още в бъзикат.  

Тези изпълнения са ми любими! Един шоколад по Коледа, 1 пакет Зайо- Байо и 1-2 банана, но трябва да се представени на публика! Иначе не се зачита. Или пък да подадеш на черешова задушница една паничка череши, но да си ги изядеш сама, понеже стояха на масата...

# 89
Какви са тези хора? Не знам, аз първите години мн се тръшкаш, защото от съвсем друго тесто семейство съм. Добре, че мъжът ми си е здраво стъпил на земята човек, че и той прецени правилно нещата. Иначе, ако беше от мъжете мамини нямаше да ни бъде.

Другото, което се питам- тези пенсионери все реват, че пенсиите им малки, а се скъсват да ходят по екскурзии, че и в чужбина. Май стана така, че младите плащат грешни пари по кредити, а пенсионерите си харчат пенсиите и окото им не мига.

Общи условия

Активация на акаунт