С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 761
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте на всички снахички, мили и добрички! В темата ви искам да се включа, хитростите да науча Simple Smile
Направете едно стихче за първи пост. Или по - добре няколко.  Peace

# 31
Скрит текст:
Една свекърва неочаквано се появява в къщата на наскоро оженилите се млади. Звъни на звънеца, влиза и вижда снаха си, застанала гола до вратата.
- Какво правиш? - слисала се свекървата.
- Чакам съпруга си да се прибере от работа - отвърнала й снахата.
- Но ти си гола! - възкликнала свекървата.
- Това е любовната ми рокля - обяснява снахата.
- Любовна рокля? Но ти си гола!
- Съпругът ми обича да ме вижда с тази рокля. Тя го прави щастлив, а това съответно прави щастлива и мен. Освен това ще съм ти задължена, ако си вървиш, защото той всеки момент ще се върне от работа.
Уморена от този романтичен разговор свекървата я послушала и си тръгнала. На път за вкъщи се замислила за любовната рокля. Когато се прибр4ала, се съблякла, взела си душ, напръскала се с най-уханния си парфюм и зачакала зад вратата. Най-после съпругът й се прибрал. Влязъл и я видял да стои гола зад вратата.
- Какво правиш? - изумил се той.
- Това е любовната ми рокля - отвърнала тя.
- Май трябва да я доизгладиш!
Скрит текст:
За сватбата булката направила подарък на свекърва си – сребърна пара, ножица и игла с хирургически конец.
– Ето, мамо, сребърната пара е за това, че си отгледала и изучила мъжа ми. Ножицата е отсега нататък да отрежеш всички връзки с нас и да не ни се бъркаш кога да работим, кога да отслабна, след колко месеца да раждам... а иглата с конеца ти ги давам да си зашиеш добре устата, ама ситно като гоблен, за да не говори нищо...
Скрит текст:
МОНОЛОГ НА ЕДНА СНАХА

Виж, старият е сладък! Много готин!

Придремва също като котарак.

Хитрува и свекървата "работи",

по празниците глезя го с коняк.

А старата  е очиларка съща,

готова винаги да клъвне там.

Поставила под чехъл цяла къща

и ненавижда ме - това го знам.

А как ме срещна само отначало!

С целувки и усмивка на уста!

Ще кажеш, че за мене е мечтала

и аз съм най-добрата на света!

Пред другите към мен се лизни-мазни,

а зад гърба ми мълнии хвърчат.

Презирам номерата й омразни,

така повтарящи се всеки път.

И зорко ме следи през очилата -

дали ще кривна, накъде, с кого?

Пък като яхне някога метлата,

ела да видиш нейното добро!

Да, знам, че зад гърба ми злобно съска,

но пука ми пуловера на мен!

Отдавна я разбрах каква е гъска!

За малко да я смлатя оня ден...

Ми, хванах я, че рови в телефона...

Че като падна ми едно перде!

За малко щях да й сменя фасона -

добре, че свекъра при нас дойде!

"О, хубавичка ни е тя, и мила,

и гледаме си я като дете!..."

Добре съседките осведомила,

не се сдържала да се заяде:

"Сакатичка е малко във ръцете

и в готвенето хич не й спори,

но няма страшно - с нея двете

във кухнята шедьоври ще творим!"

Синчето й не мога да изхраня,

а то пък зинало като гардже!

Да дойде майка му с копаня -

едва тогава ще се наяде!

На улицата под ръка ме води

и коментира всичките до нас!

О, Боже мой, каква порода!

Дали по тоя път вървя и аз?...

Да взема да се махна, но се чудя:

та само в този дом ли е така?

А може би не те - аз съм луда,

че искам да се промени света?...

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 00:21 от shams u amar

# 32
5 НАЙ-ПОПУЛЯРНИ ФРАЗИ НА СВЕКЪРВАТА И 5 ПРАВИЛНИ ОТГОВОРА НА ТЯХ
Скрит текст:
1. "Странно - на Иван преди му харесваха съвсем друг тип момичета".

Твоят отговор: "Пораснал е и вкусът му се е подобрил".

2. "Миличка, според мен отделяш прекалено много внимание на външността си".

Твоят отговор: "Но Иван е такъв красавец, искам да съм достойна за него".

3. "Ти си купуваш вече трето палто, а Иван зиме и лете ходи с едни и същи обувки!"

Твоят отговор: "Извадих късмет с палтото - купих го на разпродажба
за смешни пари. А за Иван харесахме прекрасни обувки във фирмен
магазин. Той, честно казано, се съпротивлява - казва, че били много
скъпи... Ти може би ще го убедиш, че не е прав...".

4. "Иван нещо е отслабнал. С трева ли го храниш?"

Твоят отговор: "Ама какво говориш! Просто той се записа във
фитнесклуб - лекарят го посъветва. И, знаеш ли - това му помогна,
престана да го боли сърцето и от черния дроб вече не се оплаква".

5. "Съвсем ме забравихте, вече не си спомням кога последно идвахте на гости".

Твоят отговор: "Ох, мамо, Иван има толкова много работа - това
засега е тайна, но скоро ще го назначат за началник на отдела. Обещали
са да му повишат заплатата, така че ще можем да те пратим на курорт".

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 00:42 от shams u amar

# 33
# 34
# 35
mi6lena,остави съпругът ти да се разправя с майка си и ако имаш възможност излез навън!
Не стой да чакаш или да слушаш разправията им,защото сигурно за всичко ти си виновна!
Аз поне така съм успявала да се спася поне от упреци,че видите ли аз бутам фитилите.После като премине бурята майка и син по лесно си оправят взаимоотношенията.
И от мен съвет :бъди твърда,не се давай!
Когато стане въпрос,че не можеш или незнам как трябвало да се гледа детето,аз казвам,когато ти си имала деца,си ги гледала както искаш,затова сега аз гледам мойто,както аз си искам и смятам за правилно и приключвам.Повече не се разправям!
Хубав ден на всички!

# 36
  • София
Първа в новата тема с въпрос.Когато каните  гости,  осигурявате ли  транспорта им /в един и същи град сте/?
Да, но само когато ни идва кралица Елизабет на гости, иначе - не.  Peace

# 37
Първа в новата тема с въпрос.Когато каните  гости,  осигурявате ли  транспорта им /в един и същи град сте/?
Ами когато майка ми идва, си хваща влака и пътува час и половина - нито пари й давам, нито се оплаква, че е студено, топло или вали... Но когато свекърва ми идва, въпреки, е живее на 10 мин. с кола от вкъщи /в един град сме/, трябва да я докараме и приберем, защото е много топло, ще вали, студено е, не си е купила карта за градския транспорт и пр. и пр. - двоен стандарт, откъдето и да го погледнеш, често ме е срам от майка ми, честно!

# 38
Ами когато майка ми идва, си хваща влака и пътува час и половина - нито пари й давам, нито се оплаква, че е студено, топло или вали... Но когато свекърва ми идва, въпреки, е живее на 10 мин. с кола от вкъщи /в един град сме/, трябва да я докараме и приберем, защото е много топло, ще вали, студено е, не си е купила карта за градския транспорт и пр. и пр. - двоен стандарт, откъдето и да го погледнеш, често ме е срам от майка ми, честно!
А защо го допускаш?

# 39
  Ти ли караш колата?

# 40
А какво да направя? Тя така ги е тренирала всички около нея. Вдовица е от 10 години и когато иска нещо - звъни. На когото се сетиш. Мъжът на една от сестрите й я снабдява с картофи, синовете на другата й сестра й носят други зеленчуци, тя самата й дава и пари - и те не са цъфнали, ама на нашата баба всички са й длъжни. И ние поехме по тази пътека. Тя си го изисква, дръжи се с теб сякаш ти прави услуга, длъжен си и, че си и виновен. Аз съм писала и преди. Единственото, което ме спасява за момента е по-редките контакти с нея. Не мога да го приема това държание, не одобрявам поведението й, но съпругът ми не е виновен за това, че да го държа отговорен или да се караме заради нея, защото и дотам се е стигало...
Да са ми живи и здрави родителите, аз си ги пазя както мога, но просто не е честно, не го разбирам. Какво е това разделение? Защо родителите на момичето са длъжни за всичко, а отсрещната страна е тежката, тази, с която трябва да се съобразяваш, да си длъжен - това е манталитет, балкански манталитет...

# 41
  • София
Ами не е манталитет, а просто сте го допуснали.

# 42
  Ти ли караш колата?
В началото да, водила съм я по лекари, където поиска. Сега ако има нещо, съм оставила синът й да се занимава. Свикнал е с нея, не й обръща такова внимание, и най-важното не й се връзва и не се обижда, защото на мен държанието й ми е неестествено и много ме разтърва. Трябват ми дни да се освестя след "среща с третия вид"...

# 43
Ами не е манталитет, а просто сте го допуснали.
Ааа, и това е така, да. Но истината е, че преди да се омъжа, не подозирах, че "възрастните" /разбирайте баби, дядовци и пр. роднини/ могат да те манипулират така... за мен нещата си стояха на основа уважение, помощ и пр. чисти отношения, чак сега започва да ми "светва". Просто не го е имало около мен, кой да ти знае.

# 44
  Много добре, че си оставила на мъжът ти да я разкарва с колата, те са си майка и син, да се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт