С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 777
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Ами не е манталитет, а просто сте го допуснали.

Напълно съм съгласна с това и колкото по-рано се сложи край толкова по-добре, защото в такива случаи единственият ,който има проблем с това е жената.
Нефертари просто следващият път когато вашите ви идват на гости пращаш мъжа ти да ги вземе и след това да ги върне и тогава ще видиш как набързо или всички ще си идват както могат или и твоите родители поне няма да се тормозят по влакове и транспорти.

# 46
Ами не е манталитет, а просто сте го допуснали.

Напълно съм съгласна с това и колкото по-рано се сложи край толкова по-добре, защото в такива случаи единственият ,който има проблем с това е жената.
Нефертари просто следващият път когато вашите ви идват на гости пращаш мъжа ти да ги вземе и след това да ги върне и тогава ще видиш как набързо или всички ще си идват както могат или и твоите родители поне няма да се тормозят по влакове и транспорти.
И двамата го осъзнаваме и го предпочитаме. Но знаеш ли каква е разликата? Когато кажа на майка ми, ние ще дойдем да те вземем, не пътувай, студено е.... тя вади от девет кладенеца вода, как няма проблем, на нея дори й е приятно, ние сме много заети, с малки деца, тя и без това нямало какво да прави, да попътувала и пр. пр. и пр. Просто двете баби мислят по съвсем различен начин. Майка ми мисли за нас, а на другата его й е твърде голямо, за да види нещо друго освен самата нея наоколо - това е.  Grinning Да са живи и здрави, хората са различни. Просто се опитвам да намеря най-добрият е справедлив начин да не ощетявам и натоварвам родителите си, а и да оцелея покрая свекърва ми.  bouquet

# 47
Тогава казваш на майка ти, че настояваш вие да я взимате иначе ще и се разсърдиш.  Mr. Green
Така е хората са различни, но не мисля, че едната баба трябва да е с по-големи преференции от другата.  Naughty

# 48
Вие срещали ли сте такива мъже- на фронт срещу майка си!

Слава богу, срещнала съм. Може да е един и аз да съм го взела, не знам.
И аз съм го срещнала  Laughing Даже в последно време , аз му правя забележка да не се дърви толкова на майка си ... Тя жената не ни пречи на нас ... Да му мисли етървата , че живеят заедно  Laughing

п.п. За транспорта - никой не возя , ако иска да идва , ако не иска - все ми е тая ...
Майка ми по едно време се сърдеха с баща ми , ако не им закарам детето да го видят  ooooh! Те са много важни и тежки , а аз съм длъжна да им го водя под час , да му се порадват ...
Познайте дали стана на тяхната  Joy

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 21:25 от Eлия

# 49
Защо родителите на момичето са длъжни за всичко, а отсрещната страна е тежката, тази, с която трябва да се съобразяваш, да си длъжен - това е манталитет, балкански манталитет...

Манталитет е, естествено. По-лошото е, че не отмира, а продължава да процъфтява.
Огледай се наоколо - половината снахи са убедени, че родителите на момчето задължително трябва да осигурят жилището на младото семейство. Ако старите вещери са презрени бедняци и не са купили отделно, то трябва да осигурят етаж или стая в дома си, но непременно младите трябва да живеят с тях. След време, щом започнат конфликтите, снахите започват да се досещат как са се прекарали, но не се махат, защото как така ще дават пари за наем. На въпроса ми защо не отидат да живеят при родителите на момичето, досега не съм получила отговор. (Предполагам, че е заради "какво ще кажат хората", но не мога да съм сигурна. Варианта "брак по сметка заради етажа от къщата или големия апартамент, който ще остане за нас, когато изритаме дъртите на село" изобщо не го допускам, не съм такъв човек.  Naughty)
Защо се чудим тогава, че свекървите се държат към тях като старо куче към новобранец, изреждайки всички номера, които са научили навремето от собствените си свекърви? Но пък и снахите не падат по-долу. Въпреки всички клетви и заричания, твърдо съм убедена, че повечето от тях толкова успешно ще попият модела, та даже ще вкарат и лично творчество, когато на свой ред се освекървят и започнат да учат на ум и разум собствените си снахи (или зетьове).
Класиците затова са непреходни - докато има български свекърви и снахи да пазят и предават през поколенията селянията и простотията, Талев, Караславов и Елин Пелин вечно ще са актуални.  Laughing

# 50
И моите родители никога не са искали да ги закарваме,винги са си намирали начин да дойдат до вкъщи.В случая при нас гадното е,че нашият етаж беше почти карабина.Оправихме всичко с мъжа ми,защото бяхме по чужбина.Нямахме намерение да се прибираме в този змиарник,но аз получих здравословни проблеми от работата си(постоянен кръвоизлив и страх да не би да не забременея)Заемите им са за да оправят на зълвището апартамента,но накрая погнаха мъжа ми да го плаща.Вложили сме много пари(всичките си) в нашия апартамент ,за да става за живеене.Ама днес най-сетне я поставих на мястото си като отново каза на детето ми,4е аз не съм му майка ...гледаше ме като опулена :Д.Казах и накрая да не стане така,че да не знае кои са баба му и дядо му ...

# 51
Ама днес най-сетне я поставих на мястото си като отново каза на детето ми,4е аз не съм му майка ...гледаше ме като опулена :Д.Казах и накрая да не стане така,че да не знае кои са баба му и дядо му ...
Е,как тя ли му е майка? Тази жена май не е добре?
Да му каже на детето:ела маме,мамо или нещо такова не е приятно,но допустимо,ама да му каже,че ти не си му майка!?Това не го разбирам.
Ами вземи се в ръце,явно че с добро оправия няма!
така и така ти ще си лошата,поне не се оставяй да те тъпчат!

# 52
  • София
Ама днес най-сетне я поставих на мястото си като отново каза на детето ми,4е аз не съм му майка ...гледаше ме като опулена :Д.Казах и накрая да не стане така,че да не знае кои са баба му и дядо му ...
Може и да съм пропуснала предишен твой пост, но с каква цел свекърва ти дрънка подобни глупости? Какво значи, че не си майка на детето си? Има ли предистория или дъртата е просто някаква простакеса?

# 53
  • Mediterraneo
Може и да съм пропуснала предишен твой пост, но с каква цел свекърва ти дрънка подобни глупости? Какво значи, че не си майка на детето си? Има ли предистория или дъртата е просто някаква простакеса?

И други такива има, поне тук във форума съм срещала през годините такива истории. Дърти комплексарки ли, какво са...

# 54
  • София
Ааххахаха, ами не мога да повярвам, че някоя ще вземе да каже, че не съм майка на собственото си дете! Ще я хваня за гушата и ще стискам, и стискам...  Mr. Green

С мъжа ми понякога се майтапим, че детето ни не е от нас, не пред малката разбира се. Понеже детето ходи с огромно удоволствие на градина, за разлика от нас двамата, които сме били големи лигльовци в това отношение.

# 55
Това с втория етаж е новата класика. Особено като са вложени пари.

# 56
Да се оплача и аз от моята свекърва.

Нищо не съм и направила, не сме се карали, обаче тя не ме понася, изпитва ужасна ревност
към сина си, чак болна работа.
Сега съм бременна, а тя не спира да му говори, как не сме един за друг и да сме се разделяли,
въпреки че ние с него доста добре се разбираме.
Ужасно е скрънзава и не си купува абсолютно нищо, което си е неин проблем, обаче
ако ме види с нещо ново и не спира да сумти. Въпреки, че аз си работя и си изкарвам добри пари,
а тя също е доста добре финансово.
За всяко нещо се заяжда с мен. Ще кажете не и обръщай внимание, обаче ми писна да настрохва мъжа ми срещу мен, а точно сега не ми е до проблеми, трябва да съм максимално спокойна,
работя по 10 часа на ден и стреса ми идва в повечеко.

А и най-новото, от както разбра че съм бременна, постоянно по телефона ми се хвали, как нея свекъра я опъвал. Чак ми става гнусно.

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 09:41 от peers_fairy

# 57
# 58
    Чудя се защо се навивате да живеете по вторите етажи на хората, след като е пределно ясно, че не може да се получи свястно съжителство. Всичките беди оттам идват.

# 59
    Чудя се защо се навивате да живеете по вторите етажи на хората, след като е пределно ясно, че не може да се получи свястно съжителство. Всичките беди оттам идват.

Точно  Peace

Това въобще не е отделно живеене, питайте майка ми  Mr. Green, цял живот на втори етаж  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт