С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 218
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • в здрача
Този и аз си го бях харесала, обаче...
1. Когато го напълниш с пясък как ще го прибираш? Той тежи, трябва да махнеш пясъка преди това.
2. Няма къде да седне детето да играе, трябва да е или вътре, с което пространството му за игра се стеснява значително и се увеличава пясъка по и под дрехите му, или да се измисли подходящо столче, което да стои извън пясъчника, а на скования може да се направят странично пейки, където детето да седне, за да си играе.
3. На някои деца изобщо не им писва пясъчника, особено личния. Голямата е почти на 9 и още готви на пясъчника. Дървото е за предпочитане пред пластмасата, която старее, особено когато е изложена на слънце и дъжд, т.е. за да запазиш пластмасовия за дълго ползване ще трябва да му робуваш по изчистване, махане на пясъка, прибиране, далеч по-лесно е просто да сложиш отгоре капака.
4. и други предимства ще се сетиш сама

# 391
  • София
Аз също мисля, че един скован пясъчник е много по-хубав, още повече, че ще можем сами да определим дълбочината, формата и размера - а един найлон да се метне отгоре вечер е въпрос на минути.
При нас наистина всичко опира до липсата на време - двора е в дома на свекърва ми в провинцията, където ходим през лятото уикендите и докато се завъртим и времето свършило.
Та като за 30 лева бих я взела тая черупка, а като имаме повече време, мъжа ми ще си направи истински пясъчник. Нямам свекър, който да го направи, за съжаление  Grinning

# 392
  • До морето :)
Че аз ако искам детето да се въргаля в пясък, плажа ми е на 5 минути, там ще го закарам.  Laughing
И според вас е по-добре да се скове пясъчник, който няма как да се мести и зимата да се прибира, отделно някакво басейнче, вместо това.
Аз спирам до тука. Мисълта ми беше, че съм му благодарна за идеята, но аз решавам детето ми къде ще си играе. Това, че иска да си наложи мнението е негов проблем, не мой. Проблем с "Не, благодаря!" нямам. Като не иска нещо, отказвам  Grinning

# 393
Тая черупка няма и метър, голяма игра ще падне. И как ще го прибираш, барабар с пясъка.  Може би всяка вечер,  пък и през деня, защото иначе няма да остане много за зимата. Но важното е да е на твойта.

# 394
Лече-Буболече , разбрахме те още първия път.

Бърди, предложения след бързо ровене в нета:
http://katinatoys.com/-games/389--.html
http://katinatoys.com/-games/388--.html
http://www.bimbomaniabg.com/detska-igrachka/5079.html

# 395
  • София
Сбъдваща мечти, лелеееее какви разкошотии, страшно ти благодаря, дори не знаех, че такива неща съществуват  Crazy
Благодаря!!   bouquet
(спирам да оф-топ-вам)

# 396
Хем няма да събира много пясък, хем ще тежи до няма и къде  ooooh! В крайна сметка парите са си наши и ние решаваме как да ги харчим, не вие, нали? Нито знаете разположението на двора, нито нищо, обаче говорите много и знаете всичко.  ooooh!
Неговата идея не е за такъв пясъчник, който показвате, а да скове 4 дъски.

Сбъдваща мечти, тези които си показала, наистина са хубави, но на мен не ми вършат работа. Дано мъжът на Бърди намери време и им направи такива.

Много разводнихме темата с тези пясъчници  Peace

# 397
Лече-Буболече, имаш ли идея колко тежи една малка торба с пясък за игра? За оная малка черупка дето си харесала, ще са нужни поне 3 торби - около 60-70 кила пясък. А 3 торби пясък са нищо работа като обем, ако разбираш изобщо за какво става дума.
Простено ти е, млада и глупава си, ама вместо да се репчиш тук на каките, вземи помисли малко. Изказаха се хора с по 2-3 деца, дали пък някой от тях няма маааалко повече опит от теб по въпроса с пясъчниците (пък и по всичко останало)?  На никой не му пука за двора ти, за това колко е близо плажа, за идеята на свекър ти и прочие. Дадоха се предложения и идеи, ти не ги прие и толкоз, къде е проблема? Но не, ти трябва да се показваш и доказваш, да ровиш и правиш проблем от нищо.
Манталитет, възпитание, толерантност....?

Съжалявам, че се наврях в тази толкова неприятна за мен тема, ама пусто желание да помогна.

Уф, ядосах се и изрових точно колко тежи пясък за игра - най-малко 1530 кг на кубичен метър. http://www.kema-on.net/bg/vsebina/produkti/po-produktnih-skupina … ki-v-vrecah/14136

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 11:44 от Анонимен

# 398
Просто се опитвах да обясня, защо предпочитам пластмасовия пред скования, но останах неразбрана.  Mr. Green Все тая, чекайте се колкото искате, аз ще си подсвирквам и усмихвам  Grinning  bowuu
Лек ден, до следващото ми оплакване от свекъра ми  Laughing

А за опита - това, че имам 1 мое дете, не означава, че нямам опит и с други деца  Peace  Някои хора може да имат и внуци, но това не означава, че са по-възпитани от мен, по-толерантни или манталитета им е друг. Акъла не идва с годините, или го имаш, или - не  Peace

# 399
Каки, защо емнахте момичето така Thinking
В подписа й виждам детенце на 1 годинка и според мен този пясъчник е повече от достатъчен за дете на такава възраст. Пък и защо да се мести - слага се на шарена сянка, пълни се , вечер се слага капака и наесен тати го прибира. И аз съм расла в двор и децата си /вече тийнове/ в двор съм гледала и знам за какво иде реч. В крайна сметка решават родителите, а не дядото. Аз пък навремето слушах глупости за басейните на децата - защо е един, защо са два, защо са малки, защо са големи? Дрън-дрън-дрън, говори си, не ми пречиш.

# 400
  • Варна
Сина ми е на 4 години и все още идеално си играе в пластмасов пясъчник от 30 лв. Като стане на 5-6 годинки игрите му вече ще са други.

# 401
  • София
1- С това че тя е най-важната... тоест винаги мисли първо за себе си
2- Има една внучка само и и подарява за РД винаги някъв парцал за 3лв( да отбележа, че има големи възможности), но трябва да си ги харчи за нея си явно.
3- Когато я вземе от градина сяда на компа , а детето да прави квот си ще.
4- Иска всички да са и под ръка когато има нещо да се поравя, мести, подрежда, а нея все я няма когато ти трябва.
ох колко много има ощеее  ooooh!
5- сега заминава на море 1 месец въпреки, че градината на детето няма да работи и ние се чудим как ще се въртим със баща й, а тя "а ми някак ще се оправяте"
6- няма да присъства на кръщенето на детето, а пак ще е на почивка.
7- винаги ама абсолютно винаги закъснява за където и да е .
8- Веднъж се наложи да гледа детето болно с 39гр. температура и взела, че я повела с нея на доктор да и горят някви брадавици( на свеки да и горят де) ... ей побеснях  #Cussing out
9- Винаги мръка, че е изморена, а не ходи на работа
10- 3години живяхме заедно преди да се роди детето, а все аз чистех и пазарувах и подреждах и перях... въобще всичко, а един ден аз бременна в 8-мия месец тя се прибира от поредната почивка се изцепва" само аз ли ще чистя в тази къща" малееееее нали се сещате, че не пипнах нищо повече и се пренесохме за един ден в друг апартамент.

ех живот ли бе да го опишеш  Joy

# 402
1- С това че тя е най-важната... тоест винаги мисли първо за себе си
2- Има една внучка само и и подарява за РД винаги някъв парцал за 3лв( да отбележа, че има големи възможности), но трябва да си ги харчи за нея си явно.
3- Когато я вземе от градина сяда на компа , а детето да прави квот си ще.
4- Иска всички да са и под ръка когато има нещо да се поравя, мести, подрежда, а нея все я няма когато ти трябва.
ох колко много има ощеее  ooooh!
5- сега заминава на море 1 месец въпреки, че градината на детето няма да работи и ние се чудим как ще се въртим със баща й, а тя "а ми някак ще се оправяте"
6- няма да присъства на кръщенето на детето, а пак ще е на почивка.
7- винаги ама абсолютно винаги закъснява за където и да е .
8- Веднъж се наложи да гледа детето болно с 39гр. температура и взела, че я повела с нея на доктор да и горят някви брадавици( на свеки да и горят де) ... ей побеснях  #Cussing out
9- Винаги мръка, че е изморена, а не ходи на работа
10- 3години живяхме заедно преди да се роди детето, а все аз чистех и пазарувах и подреждах и перях... въобще всичко, а един ден аз бременна в 8-мия месец тя се прибира от поредната почивка се изцепва" само аз ли ще чистя в тази къща" малееееее нали се сещате, че не пипнах нищо повече и се пренесохме за един ден в друг апартамент.

ех живот ли бе да го опишеш  Joy

Ооооооо, тази е страшна. Simple Smile

# 403
      Какво и е страшното? Не особено добре възпитана жена (пропуска важен момент за внучето, налага се, когато й е нужна помощ), която си живее нейния живот и не се чувства длъжна да харчи и разпределя времето си според вижданията на снаха си. Помага, доколкото виждам - взема внучето от градина вместо родителите, гледа го когато е болно вместо те да излязат в болничен.      
     Май имате много големи очаквания към хора, които са свободни да живеят според своите, а не според вашите разбирания.  

# 404
  • Шумен
На мен ми напомня на моята баба (свекървата на мама) с тази разлика че с финансите не беше блестяща но никога и един бонбон не ни е купила. Все дядо гледаше да замаже положението, като жена му не се сеща с дребни подаръчета за РД и лакомства Simple Smile Тя все се скатаваше, все беше заета с разходки и до днес често просто се разхожда по улиците. Мен лично ме е гледала заедно с дядо около месец само веднъж и след това самоотглеждане (то си беше такова без контрол) не исках с години да им ходя на гости а живеехме в един град и беше въпрос понакога само на минути  Stop Има такива хора които просто не умеят да се грижат за друг човек (тук визирам моята баба) тя и на собствените си деца внимание не е обръщала, дядо се е грижил за баща ми и чичо ми.

Общи условия

Активация на акаунт