С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 133
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Като не им се гледат внуци, да не се сърдят, че не им ги водят да ги видят. Защото същата свекърва, тази на приятелката ми, изисква детето да се води при нея, когато тя каже, че й е удобно.
Аз си отивам във Видин за близо 20 дни през август. Свекърва ми няма да получи правото да види детето ми, тоест внучката си.  Peace Кой както си е надробил.

# 631
наскоро разбрах, че май можело и пред "и" да се слага запетая. Май има някакви сложни правила с изключения, които не ми се е налагало да уча навремето. Нещо със сложни съставни и не знам какво още, дето сега ги мъчат децата.
да, има наистина, сега не мога да дам пример, ще покажа
видях, ели ти е писала, правилото е, преди второто 'и' се слага запетая 'Аз отидох да играя - и играх, и тичах....' примерно, пак е вид изброяване някакво всъщност....

За помагането, вече сме го нищили в темата, но съм абсолютно съгласна с Ели, който са му помагали, не оценява. Т.е. той е този, който е вечно обгрижвания - като дете са го 'гледали', като голям 'са му гледали децата', като стане възрастен, пак него гледат, този път неговите деца.... Има такъв синдром и при нас, макар че не в такава прекалена степен, както някои тук описани случаи.

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 12:26 от Анонимен

# 632
Не е точно така, всичко си зависи от хората, на нашите им е помагано много и от двете страни, и те сега гледат с каквото могат да помагат, ако не могат в конкретния момент поне не ни натоварват. Свекърва ми ако я заслуша човек, никой никога не и е помагал, още повече след като останала млада вдовица, обаче аз веднъж я порязах, що за безочлив и неблагодарен човек трябва да си и да не признаваш,че благодарение на свекър и и двамата и синове имат отделни жилища(девера разбира се е профукал своето)и ти всъщност не си на улицата пак благодарение на този човек, след като се пенсионирал човека, си купил имот на село и гледал зарзават които на есен тя отивала и прибирала направо в буркани направен, ама пак никой не и помагал, накрая като си заминал от тоя свят продала тоя имот на село и парите от него тя е изхарчила, ама ей на на нея никой не и е помагал, а това че мъжа ми до 16годишен е карал летата при дядо си това също не се брои за помощ.

# 633
  • София, център
http://www.blitz.bg/news/article/146761

Айде на разпознаване!

# 634
Да ти е за урок друг път да не се занимаваш с нея. Щом мъжът ти не я е искал, значи си е имал нещо на ума.  Peace Гледай си семейството и не си пресичай зорлем пътищата с нея.
Така е и това го знам от първия ден в който се запознах с нея. За съжаление и двамата ми родители починаха. На практика освен сестра ми, с която обаче не сме особено близки най-вече поради голяма разлика във възрастта, тя ни е единствен по-близък роднина. Аз усещам какво е да си без родител и често дори карам мъжа си да й се обажда да я види как е. Все си мисля,че е по-добре лош,но жив родител, отколкото никакъв. Често след като майка ми почина ми се е искало да я нарека "майко" ей така, защото обичах да изричам тази дума и все си мислех,че тя в една или друга степен сега ще ми бъде майка. Е да ама не мога. В съзнанието ми майката не се държи така с детето си.
Добър човек си  Hug
Hug

# 635
  • sofia
Аз имах една прабаба, която така тормозеше снаха си (любимата ми баба) и не само нея, ама откара до 92. Дзвер ви казвам  Laughing Иначе една такава слаба, прегърбена, ама с акъла си и можеше само с приказки да те докара до лудост.

Аз от свекърва ми не мога да се оплача, да е жива и здрава. Майка ми търпи критика по повечето споменти моменти.
Като бъдеща свекърва, чета да се информирам  Mr. Green

# 636
  • София
Защо твоята пирятелка се е обадила ТЯ на севкърва си с подобна молба, а не мъжа й? С родител/дете може всичко да се каже и сподели, поиска - просто по-лесно е. Не е като с придобити роднини.  Crazy
В случая се касае за болно дете, внуче. Какво значение кой звъни с молбата - дали снахата или синчето?!
Не би трябвало да има, ама в 90 процента от семействата има напрежение между снаха и свекърва, примерно. И една такава молба от нелюбим човек води до търсене на сламки в очите му. Също и нежелание да се обосновеш разумно ЗАЩО отказваш. Защото въпросната баба може пък и да не е карала варицела, нали? Или да има запланувано посещение при лекар, или, или...
Скрит текст:
Не че и аз не съм припалвала точно в същата ситуация, детето и аз болни от варицела, детето в пълна бойна готовност, обаче, аз като парцал. Никой не го взе за половин час, а аз просто потъвах в някакава дупка постоянно. Как не се пречука тогава това дете, не знам. Но мъжО ми го отнесе  Twisted Evil

# 637
  • София
Ха, прясна случка с наглата ми свекърва.
До преди пет години живеехме с нея и девер ми. Идват нашите да ни видят(живеят в провинцията), влачат торби с ядене - пилета, баници, бля-бля. Нарежда се нашата на дивана, похапва стабилно, ние с майка ми раздигаме и мием.....и това се повтаря всеки път. Един бонбон не извади да почерпи сватовете, че  в нейната къща идват гости. Намекна ми няколко пъти да са я поканели нашите на гости да си починела при тях(в малък планински град са), отрязах я. Сега голямата е при нашите цяло лято и им казала, че свекървата й казала да ги пита дали може отиде и тя. Направо подивях, има късмет, че сина й е в командировка да я свре още сега.....сещате се къде.

# 638
Нали ви казах, че ще нарамя чантата дето свекито я изкара от архива да ми я подари. Та, ударих аз чантата през рамо и отивам днеска и без това да си забера мъжа от тях, че нали ремонтира. Брейййй, в целия ардауш тая жена като започна да ми предлага ядене и пиене. Ама какво искаш, ама чакай сега да не останеш гладна, като взе да вади едни топени сирена, едни кашкавали, безалкохолни. Ама това ли искаш, ама другото ли искаш. След това започна да вади от гардеробите още архиви да ми подарява- отказах ги, щото нищо не искам. Ей, казвам ви това слънце не знам какво прави с хората  Joy

# 639
Не, ти си слънцето  Laughing Малък жест, ама виж какво прави.

По въпроса за болното дете -  разберете, че не са ви длъжни.  Да, кофти е, неприятно, но не можеш да накараш жената да тича към София.

# 640

По въпроса за болното дете -  разберете, че не са ви длъжни.  Да, кофти е, неприятно, но не можеш да накараш жената да тича към София.
Не са длъжни Трещи , наистина ... ама не може да нямаш поне малко съпричастност към собственото си дете ... Аз съм писала вече как и двамата с мъжа ми сме се тръшвали болни и не е имало кой чаша вода да ни налее ... нашите живееха в съседния вход ...  Confused

# 641
И в цялото това "раздаване' не пропусна да измрънка, че тя е пенсионерка с малка пенсия. И любимото като си тръгваме да се провикне през балкона, че всички съседи в градинката да чуят.

# 642
Да, Елия,  има такива хора. Ужасно е. Но има млади, които се сещат само когато нещо им трябва. 

# 643
  • ...на безопасно
   Хихи, чета ви редовно. Я не се оплаквайте, че свекитата ви дават останали от чеиза им неща.
   Преди няколко дена бях на гости у моето. Още от вратата ме сканира, взе да възхвалява обувките ми, още едва ги бях събула и тя се намърда да ги пробва и ми рече да не съм ги изхвърляла, а на нея да ги дам. Ама, къде да ги изхвърлям бе, жена, те нови новинички закупени преди дни Sick Това всичкото се разиграва пред чужди хора, дошли отдалеч на гости.
   После се замислих, щото цялата случка остави едно кофти горчиво усещане у мен. Все едно едва ли не ме чака да умра, че си заплюва отсега вещите ми... Cry

# 644
Ооо, веднага отчете, че блузката ми мила мн хубава, ама "защото аз съм ги купувала от хубавите магазини".  Joy

Общи условия

Активация на акаунт