Вече съм в 9-ти клас и хич не ми се влиза в час.

• 52 679
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Не че се наемам да реша задачите по физика, но от чисто любопитство - къде намерихте задачите от състезанието? Така и не намерих никаква информация, освен горната статия.

http://ivan-vazov.info/national-competition.html

# 691
  • дълбоката провинция
еее, благодаря, mamamilkbouquet

от браузъра било, и се чудя защо толкова дни няма никакви резултати Simple Smile

# 692
Момичета, доживях и аз синът ми да говори с приятели за нещо, което е свързано с училище! Току-що сподели пред лаптопа колко му било интересно по география за езерото Балатон и каква страхотна учителка имали.
Досега го слушах само да казва "убий тоя", "върви надясно, че ще те нападнат" и други подобни глупости.

# 693
  • София
Най-много точки се дават за третото подусловие, което е най-лесно. А първото подусловие според мен е грешно. Все пак не се пита за тока през съпротивлението, а за показанията на амперметрите. А те трябва да показват 3А, а не 1,5А.
При това положение (ако не съм се объркала де) какво ли ще става с класирането? Twisted Evil

Признавам без бой, че физиката отдавна съм я забравила дотолкова, че да не споря
по задачи по физика, но ме заинтригувахте и дадох тази вечер трета задача на физика вкъщи.
Беше категоричен, че амперметрите ще показват по 3А, даже толкова се ядоса,
че накрая извади тежката артилерия - симулатора на платки, зададе схемичката и
наистина мултицетите като амперметри отчетоха по 3А.
Явно не само математиците правят гафове  Confused

# 694
Най-много точки се дават за третото подусловие, което е най-лесно. А първото подусловие според мен е грешно. Все пак не се пита за тока през съпротивлението, а за показанията на амперметрите. А те трябва да показват 3А, а не 1,5А.
При това положение (ако не съм се объркала де) какво ли ще става с класирането? Twisted Evil
Признавам без бой, че физиката отдавна съм я забравила дотолкова, че да не споря
по задачи по физика, но ме заинтригувахте и дадох тази вечер трета задача на физика вкъщи.
Беше категоричен, че амперметрите ще показват по 3А, даже толкова се ядоса,
че накрая извади тежката артилерия - симулатора на платки, зададе схемичката и
наистина мултицетите като амперметри отчетоха по 3А.
Явно не само математиците правят гафове  Confused

Браво на твоя юнак, истински научен подход  bouquet. Виж в мен няма толкова плам, да правя експеримент чак Grinning Реших задачата само като интелектуално предизвикателство, макар че ако моето дете беше ощетено сигурно щях доста да се разшетам newsm78 Но се питам какво ли им е на деца, които сега са ощетени? Защото неминуемо има такива, а това състезание май дава квоти за някаква международна олимпиада Thinking И мишките в МОМН защо се скатават? На състезания по математика вече са свикнали да си признават грешките.

# 695
  • София
Сега разпитах моя сътезател. Той е сметнал 3А и твърди също, че това е вярното. Но са го оценявали според грешното решение и са му дали 1.5 точки, а не 3 т., колкото се полага за 1-вото подусловие.
Каза "Да, решението е сгрешено, състезанието е прецакано, на никой не му пука". Sad
Мисля, че там е имало достатъчно учители, които е трябвало да се разшетат. Децата са оценявани според грешното решение. Twisted Evil Аз ли трябва да се разшетам или учителят им по физика?! Ми ако трябва, ще се разшетам, дайте идеи какво да правя. Thinking

# 696
Аз ли трябва да се разшетам или учителят им по физика?! Ми ако трябва, ще се разшетам, дайте идеи какво да правя. Thinking

Ако работите са върнати на децата, а не са запазени, нищо не може да се направи. Няма как да се докаже кой какво е бил решил.

# 697
  • София
Аз ли трябва да се разшетам или учителят им по физика?! Ми ако трябва, ще се разшетам, дайте идеи какво да правя. Thinking

Ако работите са върнати на децата, а не са запазени, нищо не може да се направи. Няма как да се докаже кой какво е бил решил.
Не са ги връщали.

# 698

Не са ги връщали.

Тогава може и да има шанс, но не знам какво може  да се направи newsm78. Може би да се пише до МОМН -главен инспектор по физика и астрономия. Според интернет това е В. Иванова ( v.ivanova@mon.bg ). Аз обаче нямам "правен интерес", както се казва". Който има и му се занимава може да опита. Не ми се вярва някой да направи нещо. По-скоро ще се скатават и снишават.

# 699
  • my own world....
За целта трябва да се ръчкат! Тия в МОМН имам предвид...
Черна станция е права, Мамамилк пробвай, може би в тандем с учителя по физика.

# 700
  • Sofia
Мамамилк пробвай, може би в тандем с учителя по физика.
Подкрепям  Peace. Може би е необходим разговор с учителя за да се чуе и неговото мнение.
 Уф, дали някога отговорните за състезанията хора ще се научат да се вършат работата както трябва  Crazy. Те дори не осъзнават колко демотивират децата с тези разминавания и неясноти.

# 701
Както се оказва задачите са подготвени от експертите (експертката) по физика в МОМН и никой от доцентите в маститото жури не си е дал зор да седне да ги реши сам. Просто са следили за съответствие с официалните решения. Само се питам две неща:
- Ако така се проверява (по шаблончето) защо са им доценти и изпитна комисия? То по шаблонче всеки чиновник може да провери задачите.
- Разбирам чиновниците и комисията - не им пука. Но как пък един учител по физика също не седна да реши задачите и не откри проблема? Shocked На тях това им е работата и имат интерес. И на тях ли не им пука? newsm78

# 702
  • София
Да се отчета. Срещнах се и говорих с учителя. Каза ми, че решенията са им ги дали след няколко дни. Дали е така – не знам, бг мамите знаят по-добре кога са изнесли решенията. По принцип учителят трябвало да подаде оплакване, не аз (и аз така си мислех…). Изобщо организацията на това състезание като никога (това са негови думи) била много лоша. Crazy Той проверявал задачите на 11-ти клас, на 8-ми нямал решенията. На състезанието им дали на някои класове само задачите, а на други само решенията  без задачите... Shocked Освен това моят младеж не му е казал, че са го ощетили (в това съм сигурна, свърши ли състезанието, него вече нищо не го интересува, той дори класиране не гледа.) Днес на школата щели с децата да обсъдят задачите и той щял да се обади на експертката в РИО (а не трябва ли в МОМН щом е национално?). newsm78
Извинявам се, че занимаваме всички с проблемите на състезанията по физика, едва ли много хора в темата се интересуват. Всъщност, ако не бяха някои бг-мами, аз нямаше да знам цялата тая история и че чавето било „прецакано“ с 1.5 точки (според него). Разбрах каква точно е работата след като снощи го разпитах след вашите постове. Още веднъж благодаря на бг-мамите, че ме държат информирана.  bouquet

# 703
  • София
Оказа се, че са им върнали работите, моят бил забравил. Confused Т.е. нищо не може да се направи, класирането е приблизително, състезанието е "прецакано". Sad
Извинявам се за 2-та поста един след друг, нещо не виждам бутона "редакция"...

# 704
  • Sofia
Пфу,  mamamilk , направо съм без думи! А там не е ли имало възможност за контестации?
 Все ще има нещо разочароващо за децата  Crazy.
 Но пък животът продължава, състезанията предстоят. Както винаги съм казвала знанията - никой не може да им вземе.

Общи условия

Активация на акаунт