Вече съм в 9-ти клас и хич не ми се влиза в час.

• 52 749
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Интересува ме курсовете по испански. Някой да ми препоръча в тази област нещо. Понеже искам да "не забрави" Joy каквото научи.... Обадих се в инститит Сервантес, има курсове само за големи и он-лайн....
Случайно се запознах с една възрастна (но енергична жена),която преподава испански.Доколкото знам испанския е нейния майчин език,тя е кубинка.Ако решиш мога да изпратя телефон на Л.С.

# 346
  • София
Интересува ме курсовете по испански. Някой да ми препоръча в тази област нещо. Понеже искам да "не забрави" Joy каквото научи.... Обадих се в инститит Сервантес, има курсове само за големи и он-лайн....
Случайно се запознах с една възрастна (но енергична жена),която преподава испански.Доколкото знам испанския е нейния майчин език,тя е кубинка.Ако решиш мога да изпратя телефон на Л.С.

Искам!!!

# 347
Предполагам, че всички сте се пръснали по морето, но ако все някой прочете. Кажете ми моля Ви, в ЕГ дадоха ли някакъв списък с адаптирани книги на немски или англ, които децата да четат през ваканцията?
Ако да, то напишете няколко заглавия...

# 348
Gabinova, на нас ни предложиха да закупим една или две по избор (аз казах и двете  Mr. Green) - те са с текстове, има въпроси, различни упражнения (немски език). Според мен са удачни за ваканцията, не са дебели - стига да има кой да седне да ги прави  Laughing Сега погледнах, че към всяка от книжките има и диск. Така както ги е донесла, така си стоят неотворени. Казват се "Das Wichtigste im Leben"

# 349
  • дълбоката провинция
разгледайте тук
http://www.book.store.bg/c/p-l/c-225/obrazovatelna-literatura.html

има литература за различни нива, с дискове, с упражнения и пр.

# 350
  • София
Моята сладурана кара варицела. Малкия с гипс от днес, както може и да кара и той варицелата... Ще чакам до 11.08... Голям купон е в къщи Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 351
  • Plovdiv
Моята сладурана кара варицела. Малкия с гипс от днес, както може и да кара и той варицелата... Ще чакам до 11.08... Голям купон е в къщи Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ле-ле, това е много неприятно, дано поне се размине дребният с варицелата. Стискам палци да минава всичко леко. Ние бяхме в тази серия миналите октомври-ноември, първо малкият, после големият. Малкият се размина с двадесетина пъпки и почти без Т, но Митко беше  #Crazy.

За книгите - не е докоснал нищо от литературата, прочете само две книги от "вампирските".  Wink Иска и още, но ние се запъваме здраво с идеята, а дано хване и нещо друго за четене.  Laughing
Освен всичко до тук се е превърнал в доброволен затворник. Не мърда от къщи и от лаптопа си, разбира се. ooooh! А, преди дни заяви - Мамо, не мога да повярвам, че ще го кажа, но искам да започва училището. Laughing

# 352
Моичкият направо ме отряза - хич да не си мисля, че ще си развалям лятото, като чета тия тъпотии от списъка и да не го питам повече дали нещо е прочел. Каза, че есента щял да мисли за "гадната литература". Като филолог по образование не проявявам много разбиране към такива разсъждения, ама какво да се прави. На всичкото отгоре баща му също е на мнение, че е пълна глупост да се учи такъв тип л-ра в 9-ти клас.

# 353
  • Пловдив
Ние също нищо не сме чели от задължителните, опитвах се да го карам да си преговаря думите, но тая седмица малко поохлабих с проверките и хлапето само това чакаше. Но пък има странен ентусиазъм в друга област - иска да ослабва, почна с домашни тренироки с тежести - смъкнал е вече 7 кг. Но има още доста, че е с наднормено. Поне е достатъчно висок. Явно ме са връща и самочувствието, защото сам пита - татко какво ще тренирам днес.

# 354
  • София
И моя е с килцата отгоре, ако свали поне 5 килца ще е супер, ама не настоявам, все пак расте...
Имаме задача, като свърши с варицелата, да й махнем 3 мъдреца едно по-едно защото растат перпендикуларно към зъбите и ни е голям проблем. Зъболекаря каза - колкото по-рано толкова е по-добре...

За книгите - не чете каквото трябва.
И ние сме на "вампирска вълна" - като ги чете на руски, което ме много учудва - не ме пита... значи разбира... може би само една думичка "нянчиться" - дундуркам  я затрудни...

Другото не го е чела, няма намерение да чете...

Имаме оговорка - след 2 седмици да почне по 1-2 часа да прегледа испанския учебник... Дали ще стане - не знам...

# 355
Килограмите и за нас са проблем, но от началото на ваканцията ходи на фитнес и се е постегнал малко. Висок е около 180 см и тежи 90 кг. Поспадна коремчето, но има още какво да се желае в д-то например. Но се е заел сериозно, макар че аз малко се притеснявам в тези жеги от физически натоварвания, макар и на климатик. 

# 356
  • София
luss, леко и бързо да минава и дано малкото поне се размине със сърбежите!

И моят младеж го е треснала великата суета - направи 90-дневната диета  с резултат 12кг (сега се надам да не си ги върне), поставил си е за цел да свали още поне 5-6 кг, тича сутрин, виси по лостовете, на морето не излизаше от фитнеса... Къпе се по н'ам колко си пъти на ден, дезедоранти и парфюми за нищо ги няма!  Laughing Силно подозирам наличие на елементи от нежния пол наоколо, макар че упорито отрича - гаджетата в днешно време били скъпо удоволствие!  Mr. Green (за потвърждение, купувахме и некви подаръци от морето, уж за само приятелки били)...
По собствена инициатива си напазарува "Илиада" и "Одисея" и дори има намерение да ги прочете. А, дано! Имам и бойната задача да доставя "Изкуството на войната" на Сун-Дзъ.. newsm78 (тук вече подозирам прекаляване с филмите на Джеки Чан)...
Сега в момента е на лагер до 4 август, септември пак ще мръдне до морето за 5 дни... Така като гледам добрите ми намерения да изучим английския водят към нищото...

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 15:43 от Morrighan

# 357
  • Plovdiv
Ех, момичета, браво на вас, че сте ги организирали пуберите за лятото, ние се издънихме това лято. А, за килограмите, ние трябва да качваме, ще се скърши, освен, че се изгърби, висок е 178-180, тежи 51 кг.  Shocked

# 358
  • София
...висок е 178-180, тежи 51 кг.  Shocked
Ауууу! Хранете го туй дете, бре жена! И то душа носи, само с разтягане не става!  Naughty

# 359
Лус, бързичко да се оправя твоята девойка! И дано дребния, ако изкара шарката да я изкара по-леко.  Hug

Мориган,  сериозни аплодисменти за твоя младеж!  Peace добра дисциплина, а явно и добра мотивация  Wink Wink Wink дано продължи все така.
При нас грижи с фигурата няма, освен суета естествено - по-скоро това лято е доста тежичко, защото до септември се налага и двамата да задържат сегашното си тегло, а особено през ваканцията изкушенията са направо навсякъде  Simple Smile разчитам именно на мотивацията им и се намесвам само в краен случай.
С четеното .... не бих казала, че се е изсипал от четене, но се надявам все пак в оставащия месец да позакърпим и голяма част от учебната литература.

Общи условия

Активация на акаунт