CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 113
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Знам,че сте писали и преди, но пак относно Британика да попитам...
Една наша стажантка кандидатства там за админ позиция, и разбира се, са й предложили. Обаче аз я насърчавам да не започва. Някой с опит от работата там?

# 361
Чета,чета...Накрая се престраших да се включа в темичката.Кажете, според вас, ако имате определен час за интервю и интервюиращият закъснява, колко време е приемливо да го чакате? Вчера имах уговорен час за втора среща в 9,00.Отидох по-рано,чаках до 9,20 ч. /пред офиса/,извикаха ме да вляза и ме информираха,че трябва да изчакам още час,защото шефът закъснявал.Тръгнах си,чувствайки се унижена не само заради загубеното време и разкарването на 20 км от дома ми,но и заради отношението.
 Друг въпрос-ако първото впечатление от фирмата,в която са ви извикали, е негативно или просто притеснително-какво правите?Тръгвате си,изчаквате,питате,доверявате се на интуицията си...? Обикновено търся инфо предварително,но ми се случват и изненади. Общата нагласа за професията ми е ,че е скучновата,рутинна и т.н. Отивам на интервю за позиция по специалността си и установявам,че целия персонал на фирмата е от млади момичета, с манекенски размери,облечени провокативно и демонстративно секси, очевидно избирани по външност.И това моментално ме накара да застана нащрек.Аз ли съм много подозрителна или проблема не е в мен?
 И последен въпрос към майките, задържали се по-дълго вкъщи и гледали децата си няколко последователни години.Как се справяте с въпроси от типа:"Защо толкова дълго не сте работили? ""Смятате ли,че подобно професионално отсъствие може да се навакса?"И директното /случи ми се пак вчера,но следобяд/- "Наистина ли смятате,че ще се намери работодател,който да Ви се довери,след като не сте работили 3 години и имате две деца,които със сигурност ще бъдат причина за отсъствия?". Благодаря,че ме изчетохте...

# 362
Чета те и за пореден път се отвращавам от работодателите. То не бе мачкане, то не бе гавра и то от някой пълен глупак. Да му писне на човек.
Ясно вече и нов критерий има - без деца  ooooh!

# 363
Джоджо, какво стана на интервюто?  Grinning

# 364
Чета,чета...Накрая се престраших да се включа в темичката.Кажете, според вас, ако имате определен час за интервю и интервюиращият закъснява, колко време е приемливо да го чакате? Вчера имах уговорен час за втора среща в 9,00.Отидох по-рано,чаках до 9,20 ч. /пред офиса/,извикаха ме да вляза и ме информираха,че трябва да изчакам още час,защото шефът закъснявал.Тръгнах си,чувствайки се унижена не само заради загубеното време и разкарването на 20 км от дома ми,но и заради отношението.
 Друг въпрос-ако първото впечатление от фирмата,в която са ви извикали, е негативно или просто притеснително-какво правите?Тръгвате си,изчаквате,питате,доверявате се на интуицията си...?
Бих си тръгнала, защото все още мога да си го позволя, но ако съм притисната финансово бих останала.

Цитат
"Защо толкова дълго не сте работили? "
2 деца за 3 години не е много дълъг период.
Цитат
"Смятате ли,че подобно професионално отсъствие може да се навакса?"
да, след толкова дълго време имам голямото желание да бъда полезна не само в моят дом, но и на друго място. Амбициозна съм, бързо се адаптирам, отговорна съм все пак имам две деца  Wink и т.н.

Цитат
"Наистина ли смятате,че ще се намери работодател,който да Ви се довери,след като не сте работили 3 години и имате две деца,които със сигурност ще бъдат причина за отсъствия?"
Гаден въпрос, но на никой не му трябва работник който ще отсъства  Confused една от причините да нямам все още второ дете  Cry
Ако има кой да ги гледа макар и рядко е добре според мен да се наблегне на това.

И ако още в началото работата изглежда червива ....каквито въпросите, такива и отговорите разбира се ако човек може да си го позволи да продължи да търси.

# 365
"Защо толкова дълго не сте работили? ""Смятате ли,че подобно професионално отсъствие може да се навакса?"И директното /случи ми се пак вчера,но следобяд/- "Наистина ли смятате,че ще се намери работодател,който да Ви се довери,след като не сте работили 3 години и имате две деца,които със сигурност ще бъдат причина за отсъствия?"

Има доза вероятност насреща си да си имала просто откровен човек, защо ли пък не !? Или си го мисля, че ако аз бях на това място бих задала въпросите за да видя как ще ми отговори кандидатът - ако усетя надъхан за работа и с чувство за хумор човек веднага му пиша много точки.
Но пък не бих понесла и 15 мин закъснение - това е нещо, което би ме разочаровало тотално! Много държа на точността и уважението! И смятам, че хора, които закъсняват не могат да ръководят добре и да ме заслужават като член на един екип. Аз имах преди години такъв случай - извикаха ме на интервю /имах добра работа, но се ослушвах за нова/ в доста голяма агенция за подбор. Оказа се, че дамата е позабравила от петък за понеделник и се наложи колежката да и се обади по телефона. Излезе с постановката, че била на доктор. По тона на колежката разбрах, че ме послъгаха и ми стана много неприятно! И повече не стъпах там.

# 366
Малко за обявите в джобса http://writressdeff.blogspot.com/2009/07/blog-post_08.html

джоджо я няма.  Confused

# 367
  • Варна
Имаме в списъците на ДОПУСНАТИТЕ ДО ИНТЕРВЮ КАНДИДАТИ . Имам проблеч ,че интервюто е от 9 часа,а аз мога да бъда там около 11 часа. Пише Кандидатите ще се явяват на интервю по реда на публикувания списък ,а аз в този списък съм 51-а. Дали ,ще съм закъсняла вече ? Някой има ли кандидатствал по тези програми “ТРУДОВ МЕДИАТОР” ПО ПРОЕКТ „ДА УСПЕЕМ ЗАЕДНО” БТ ,как
протичат тези интервюта ???? newsm78

# 368
Здравейте Hug
Днес беше моя ден...но дали ще е успешен ще разберем в понеделник.
Заплатата и на двете места е еднаква,но работата и условията са различни.
За книжарница е страхотно място,но май не е моето  Embarassed
Там се пази тишина,както каза управителката-разговорите не са препоръчителни.
Работното време не е тежко,но малкооо неприемливо.
Все едно си в музей....как да не водиш разговор с редовни клиенти,как няма да се сподели прочетеното,как няма да поразпиташ за какъв човек се избира подарък....За да си свършиш работата само тихата приятна музика не стига.
Магазина за сувенири и кристал.....изглежда като пещерата на Али Баба  Laughing
Нали съм гарга си паднах по лъскавото  Mr. Green
Тук работното време е добре,а самата дейност е повече от готина: аранжиране,опаковане,майсторене  на разни детайли.
Просто няма как да загубя умения,дори напротив.
Говорихме на дълго и нашироко,говорихме за договора и заплатата,за работното време и мисля,че имам голям шанс.
А мога и да си говоря на воля Embarassed

# 369
Здравейте Hug

......Говорихме на дълго и нашироко,говорихме за договора и заплатата,за работното време и мисля,че имам голям шанс.
А мога и да си говоря на воля Embarassed

стискам палци  Flowers Four Leaf Clover

# 370
Стискам палци за магазина!  fingerscrossed

# 371
джоджо, да се похвалиш скоро с още по- добри новини!

При мен нещата станаха сложни. Главата ме заболя от мислене и премисляне. Бях на тест в една шивашка фирма, като казах, че кандидатствам за работа в офис. Лошото е, че предприятието излиза в отпуск до 16 юли и евентуално, ако се обадят ще е след тази дата. Минуса е, че може да се работи на две смени- 6 сутринта- 14:00 и 15:30-00:00ч. Възможно е и да си редовна смяна- 8:00- 16:30ч.

В същото време съм пуснала молба за оператор в Аптеки Марешки и на две места за офис организатор на куриерски фирми.

И идва нещото, което ми размъти главата тотално- шефовете на брат ми си търсят човек за спортния им магазин, който е на улицата срещу блока ни, не знам за каква заплата става дума.

Имам стаж като оперативен счетоводител 3 години, завърших и счетоводство магистър и искам да се развивам в тази посока, но сме малък град и не знам кога ще ми се отвори възможност. В същото време вече не ми се стои вкъщи, работи ми се, но не знам дали искам да съм в магазин... От друга страна поне вечерта ще се наспивам. Уфффффф, толкова много плюсове и минуси има и едното, и другото. Голяма чуденка!!!
Споделих. Давайте акъл, може да ме осени някаква идея. 

# 372
Анче, ако имаш финансовата възможност да си го позволиш, почакай да видиш дали ще ти се обадят за оператор и другите две места! Не бързай да започваш като продавач! Не казвам че е лошо, но все пак си оперативен счетоводител! Поне да е работа в офис, все пак там шанса да се развиваш е по голям!  Peace

# 373
Имам, мога да си позволя още 2-3 месеца да остана вкъщи и точно това ме спира да се втурна напред с главата за магазина. Thinking

# 374
Момичета имам питане.
Възможно ли е да се започне работа като оперативен счетоводител с курс?
Не ми се иска дори да си помисля че ходих на курс 1 година за едното свидетелство за професионална квалификация,колкото само да я имам. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт