CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 57 995
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Кой от вас е в сферата на ИТ- то?

Аз. Наистина положението тук е ужасно. Напълно съм съгласна с "разбора" на обявите, които беше постнала Ред.

# 586
Цитат
Сключва се трудов договор и условията на работа са на европейско ниво.
Възнаграждението се договоря допълнително.
http://www.jobs.bg/f1502193
... сигурно защото е българско /възнаграждението/.

# 587
Цитат
Сключва се трудов договор и условията на работа са на европейско ниво.
Възнаграждението се договоря допълнително.
http://www.jobs.bg/f1502193
... сигурно защото е българско /възнаграждението/.

Едва ли някой, който знае френски и испански на разговорно ниво ще отиде да работи като камериерка.

# 588
Интересно....аз винаги си говоря с кандидатите....ама може да пробвам и писане.

Това с неказването на заплатата не мога да го разбера....то трябва оферта да се изпрати принципно, да видиш нещата писмено и после да се пристъпи към договор.

Ами, така е, но HR- ката им беше гола вода. Аз не знам вие как провеждате интервютата, но има някой фирми карат по едни и същи въпросник и преди години им бях научила въпросите наизуст. От рода на "Кои са ви силните страни? С какви постижения се гордеете? Какво бихте направили в конфликта ситуация?" и т.н. Идеше ми по едно време да им кажа, че тези стандартни въпроси вече всички ги знаят и просто е безсмислено да се води интервю по този начин. По-добре да се говори конкретно с кандидата и за позицията.

Е,понякога няма как без стандартните въпроси. Те са само за няколко минути де, аз много държа кандидатът да проговори, какви работи са ми казвали  Whistling Whistling Whistling А те са безценни, не като стандартните--защото кандидатите се подготвят с клиширани отговори.

# 589
  • Пловдив / София

Фам, благодаря ти Hug Притеснява ме мен липсата на икономическо образование Blush

Аз също нямам икон.образование. Явно е критерий, с който могат да направят компромис, след като се свързват и с такива потенциални кандидати.

# 590
И аз при вас  Rolling Eyes. Ако знаете как ми се работи....ама яката! И да е някаква интересна, динамична, работа, много ми се иска да е нещо свързано с ...помагане на други хора, вероятно някакви социални дейности ли, що ли..... И не съм придирчива за пари, бих работила за 400-500 лв.( като за Варна смятам не е недостижима цел) с удоволствие, не съм получавала пари за труда си от преди да изляза в майчинство....а хлапето е вече на 4г.  Rolling Eyes

# 591
Кое те спира? Не вярвам във Варна да не можеш да намериш за 400-500 лв работа.

# 592
Ами ...може би това, че не искам да съм сервитьорка (то и на външния ми вид не пасва), камериерка, готвачка и продавачка.....за квалифицирана работа...с 'малко' дете...нещата не седят толкова лесно.

# 593
Офис организатор. В момента те са с такова заплащане и може да се каже, че се води квалифицирана работа, зависи пак от фирмата. Някой даже имат и високи изисквания.

# 594
Емма, а каква квалификация имаш, образование?
Къде и как търсиш работа, явяваш ли се на интервюта?

То и на мен примерно ми се работи много на космическа совалка, ама....)

# 595

Фам, благодаря ти Hug Притеснява ме мен липсата на икономическо образование Blush

Аз също нямам икон.образование. Явно е критерий, с който могат да направят компромис, след като се свързват и с такива потенциални кандидати.
Извинявайте за любопитството, но тази обява беше ли публикувана в джобс.бг или само в Линкедин?

# 596
По принцип съм икономист, магистър ако е от значение. Преди да родя работих по близо 2 години в две ...да речем големи строителни фирми в града (средното ми образование е строителен техникум  Rolling Eyes). След като приеха детето на ясла започнах да си търся работа (2010г).....беше си ходене по мъките, по принцип се съобразявам с изискванията на фирмите-работодатели и не злоупотребявах-демек да си пращам CV-то за позиции, чиито критерии не покривам изцяло. А и стажът и образованието ми са леко тясно специализирани и не ставам за всички фирми. Та на колкото подходящи обяви попаднех-пращах. Извикаха ме на може би 5 интервюта от сигурно 50-60 изпратени автобиографии-всичките мъже, някои откровено се подиграваха, че кандидатствам за 'мъжка' позиция, други приключваха интервюто (повечето всъщност) до момента с детето. Също приемам факта, че не съм била 'техния' човек, не винаги вината е в търсещите служители.
 След това разбрах, явно работа за заплата няма да успея да намеря, защото детето наистина боледува често и няма кой да ни помага (като казвам няма, значи н-я-м-а!или аз или баща му) и съответно работодател който да ме изтърпи. И така изкарах един курс за преквалификация и за щастие си намерих работа, съвсем различна от досегашния ми опит, изключително неинтелектуална и водеща до прогресивно затъпяване (за мен) както разбрах впоследствие, но поне можех да отсъствам когато ми се налага без никакви обяснения. Естествено-идва момента с парите. Работих близо година, но за тази година изкараното на месец не ми стигаше да си покрия нито осигуровките, нито наема, консумативите, а какво остава за 'пари отгоре'. Да не броим първоначално вложения капитал. И се отказах. Сега детето е по-голямо, боледува значително по-малко и съм готова за нови подвизи.
 Извинете за дългия пост   bouquet

# 597
Емма, аз бих опитала с обяви, които са по специалността ти. Тази преквалификация, която си изкарала явно е крайно безперспективна и с ниско заплащане.
Ако си до 29г. можеш да участваш и в програми на Агенция по заетостта.
Както можеш да участваш без значение годините и в програма за стартиране на собствен бизнес, по която се отпуска безвъзмездна помощ до 20хил. лв.

# 598
Емма, желая ти успех. И твоята не е лесна  Peace

# 599
Емма, аз бих опитала с обяви, които са по специалността ти. Тази преквалификация, която си изкарала явно е крайно безперспективна и с ниско заплащане.
Ако си до 29г. можеш да участваш и в програми на Агенция по заетостта.
Както можеш да участваш без значение годините и в програма за стартиране на собствен бизнес, по която се отпуска безвъзмездна помощ до 20хил. лв.

Мисля, че не се включва. За тази до 29 г е за хора с чиста трудова книжка. Тя е за 6м стаж на мин. заплата. А, тази с 20 000 лева е пълна глупост. Тя е затворена вече за подаване на нови заявления. А, и се оказа, че ти първо инвестираш сам, след това ти правят ревизия и тези пари ти ги отпускат под формата на кредит. Има си отделна тема тук за това, който го интересува да чете.

Общи условия

Активация на акаунт