CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 57 982
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Благодря момичета   bouquet.
 Така и правя-пращам автобиографии само за места, където мисля, че ще успея да се справя. Дразни ме факта, че някои търсещи работа пращат на ред, без да се съобразяват ни с изискуемото образование, стаж, езици и прочее изисквания. Аз не мога, мисля че така само ще 'раздразня' работодателите.
 За съжаление тази година минах заветните 29г.
 Мъчно ми е като чета тук или слушам познати какви професии имат-динамични, интересни, с мотивиращо заплащане, доста от тях пътуват много-в страната или чужбина, развиват се, запознават се с нови хора, научава нови неща....как бих искала и аз за себе си такава работа  Rolling Eyes. Но не може всичко да е хубаво, нали.
 За собствен бизнес-да, мислила съм, но не успявам да го измисля.

# 601
  • Бургас

Фам, благодаря ти Hug Притеснява ме мен липсата на икономическо образование Blush

Аз също нямам икон.образование. Явно е критерий, с който могат да направят компромис, след като се свързват и с такива потенциални кандидати.
Извинявайте за любопитството, но тази обява беше ли публикувана в джобс.бг или само в Линкедин?
Аз я видях в джобс-а. Нямам регистрация в Линкедин Peace

# 602
Благодаря за информацията, Goldie!  bouquet

# 603
Не е много тук мястото, може би е по-добре и отделна тема да се пусне, но сега чух по новините, че имало кол център към МТСП https://www.facebook.com/Call.center.for.information?sk=wall&filter=1

0 800 88 01, където можеш да се оплачеш и анонимно от шефа си или да направиш консултация.

# 604
  • Германия
Здравейте, момичета, приемате ли нови попълнения?   bouquet
След два месеца завършвам и лека-полека започнах с търсенето на работа. Проблемът е, че някакси изобщо не вярвам, че някога ще успея да намеря нещо. Завършвам абсолютно безперспективна специалност- Извънучилищна педагогика..и в момента гледам обяви за социален педагог или възпитател, въпреки че не се водя нито едното, нито другото..то аз май нищо не се водя.. Tired Общо взето, като гледам обявите, имам чувството, че с нищо от посочените изисквания няма да се спрявя.. Sad Даже  кандидатствах за магистратура, въпреки че изобщо не ми се учи тая ши***** специалност още две години, ама като знам, че от октомври оставам без стотинка, само това ми е шансът, ако не намеря нищо..или да стана продавачка.
Сега съм си подала CVто на две места, но нещо се съмнявам да се обадят..И мотивационните писма са ми голяма мъка, то какво да напишеш, като си неквалициран и без опит...
Ох, оплаках се...успех на всички търсещи!  Hug

# 605
Flocke, оглеждай се за стажантски програми. Също и за мерките на АЗ за младежи до 29г. които сега завършват и нямат стаж по специалността. Това също е добър шанс да започнеш някъде работа. Стига да си намериш фирма, организация, която да те вземе на работа. А заплащането се поема от държавата.

# 606
Flocke, ако ти се работи по специалността можеш да се възползваш по програмата за 20 000 лв и да си откриеш детски център. Другият вариант е да запишеш магистратура по някоя по-комерсиална специалност.
Иначе "Извънучилищна педагогика" дори не се сещам какво може да работиш в БГ по специалността си, освен в социални домове за деца.

# 607
  • Германия
Аз съм в Германия.  Wink Тук сигурно също имат някакви подобни програми към трудовата борса, обаче за да се включа, първо трябва да се запиша на борсата, а на мен нещо хич не ми се иска...
И най-тъпото е, че магистратура тук мога да запиша, само ако е тясно свързана с бакалавара ми..

# 608
Flocke, аз реших, че смяташ да се прибираш в БГ.
За Германия, няма как да ти помогнем тук.)
Сестра ми също след година ще си търси работа, като си завърши магистратурата там.

# 609
  • Германия
Е да, знам, че няма как да ми помогнете, просто исках да си споделя тревогите някъде.  Simple Smile Че още на никого не съм казала, че започвам да търся, че после не ми се обяснява, че не са ме взели никъде.. Mr. Green

# 610
Flocke, успех ти пожелавам, защото със сигурност не е лесно и там.
А в детски градини не е ли подходящо с тази специалност да работиш? Или дневни центрове? Знам от майка ми, че има такива, които подпомагат млади майки с деца, учат ги на всичко от-до, как да си гледат децата и т.н.

# 611
  • Германия
Ами тъпото е, че точно с деца не съм квалифицирана да работя, а ми се работи честно казано. Обаче специалността ми е свързана с младежи и възрастни.  Tired Даже от университета не ми позволиха да правя стаж в детско заведение, щото не бил “по темата“.  Tired

# 612
A немски говориш ли?

# 613
Нали там учи,оставаше и да не говори.

# 614
Здравейте, чета ви от доста време, но до сега не съм писала. Покрай вас се информирах за доста работи, но това което търся в момента е онлайн курс по счетоводство ако можете да ми препоръчате нещо ще съм много благодарна. Ходя по два пъти в месеца да питам в БТ за курсове, но все нямали и спрях да ги питам тях, в малък град живея и тук има курсове, но чакат да се запишат поне 10 човека което не се знае кога ще стане и затова се ориентирах към онлайн курсовете, предварително благодаря  bouquet И успех на всички търсещи работа   Peace

Общи условия

Активация на акаунт