Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 029
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Извинете, но в последните постове (от 108 май до към 113) как място се пази изобилства от врели-некипели!

Няма такова нещо като пазене на място!

Ако дете не подаде заявление, съвсем нищо не може да очаква за второ класиране! Не подават заявления само деца, които не са класирани никъде! Хайде малко прочетете документи, книжки с разяснения, пък тогава давайте акъл и по-отговорно пишете, че все пак съдбата на децата зависи от това!

Извинете за тона, но нямам възможност да коментирам поотделно безумията, които виждам в последните постове!

ПС - докато публикувам, постовете се увеличиха, така че нямам предвид най-последните, а тези между 108 и 113. Най-последните са разяснили как са нещата в действителност!

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 10:01 от Росито_Rossito

# 121
Запис и тук!
И от мен много благодарности на всички пишещи тук, най - вече на liebesbaer, eine in Rente gegangene Nixe и ganis  Heart Eyes

# 122
  • София
На нас на РС изрично това беше обяснено, че ако не е записано детето на първо класиране участва автоматично на второ, но мястото от първо класиране му се пази.
  И аз имам нужда от обясняване като на девиантен дебил. Ако това което са ви казали на РС е така, то не противоречи ли на здравата логика? Как биха могли да се освободят места за второ класиране, ако никой не "пусне" такива от първото? Логично е, ако детето при първата подредба не се запише там където е класирано, то да губи мястото си.

Места се освобождават от "алтернативните" училища, където има отделно класиране - Американския колеж, ТУЕС, Древните езици, художествени, частни училища. Тези деца участват и в основното и в алтернативните класации и ако са приети там - освобождават мястото в ЕГ.  Hug

# 123
След като явно има стистика и то от няколко дни насам, защо тя се крие? И след като се крие, защо вестниците имат информация. А защо ние нямаме, след акто сме най-заинтересовани? Мъжът ми предложи да спретнем еднин протест пред министерството, пък да видим дали няма изкарат статистиките!

Защото си стискат "стистика"-та  Joy Грешката е вярна! Много точно си сбъркала думата!
Хаха, няма да я оправям, но имам предвид "статистика". Росито_Rossito, добро попадение   bouquet

# 124
  • под Витоша
 Laughing

# 125
Добро утро!Пиша понякога, но най-редовно ви чета!!Успех на всички дечица, най-важното е да са здрави!!За статистиката - момче - БЕЛ 5.411, МАТ 5.214. На този етап все още не сме ориентирани какъв език /без английски/ желаем да изучаваме - немски или испански.Не знам и с тези оценки, къде ще "има" местенце и за нас....Не знам, но явно както и на всички ни емоциите....Сбъднати мечти за всички деца  и техните родители      bouquet
Абсолютно идентична ситуация за момче.
БЕЛ: 5,393
Мат: 5,304
Бал: 33,394
Немски -задължително, след това испански, английски и френски се изключва, а след това нямам идея. А тази т.нар. статистика от в. Монитор съвсем ме обърка. Вие накъде сте се насочили.
Пиши, ако искаш и на ЛС да обменим мисли.

# 126
  • София
Извинете, но в последните постове как място се пази изобилства от врели-некипели!

Няма такова нещо като пазене на място!

Ако дете не подаде заявление, съвсем нищо не може да очаква за второ класиране! Не подават заявления само деца, които не са класирани никъде! Хайде малко прочетете документи, книжки с разяснения, пък тогава давайте акъл и по-отговорно пишете, че все пак съдбата на децата зависи от това!

Извинете за тона, но нямам възможност да коментирам поотделно безумията, които виждам в последните постове!

Да, подаваш заявление и мястото ти се пази от първото класиране.  Hug Hug

# 127
На нас на РС изрично това беше обяснено, че ако не е записано детето на първо класиране участва автоматично на второ, но мястото от първо класиране му се пази.
Явно на РС са ви заблудили. Копирам инфо от страницата на РИО, София-град
1. В училището, в което ученикът завършва VІІ клас, той ще получи от 11.06.2012 г.до 16.07.2012 г.  служебна бележка с оценките от приемните изпити.
2. След обявяването на резултатите от приемните изпити (до 04.06.2012 г.) и получаване на удостоверението за завършен 7 клас, следва да подадете заявление (по образец) за участие в първи етап на класиране след положени изпити за приемане в държавни и общински училища след завършен VІІ клас (получава се в училището-гнездо) в срок от 15.06. до 20.06.2012 г. Попълването на заявлението трябва да се извърши много внимателно, четливо и добре обмислено. Подреждането на училищата (по профили, професии и специалности) трябва да се осъществи от най-желаните към по-малко желаните. На сайта на РИО ще получите информация, кои са училищата- гнезда. Училището – гнездо с удобно за вас местоположение, можете да изберете свободно.
3. След обявяване на резултатите от първия етап на класирането, приетите ученици следва да се запишат в училището, в което са класирани от 27.06. до 29.06.2012 г.
4. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първи етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап от класирането (от 27.06-29.06.2012 г.). Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап от класирането. Ако кандидатът е минал на по-предно свое желание, следва да се запише в приемащото училище.
5. За неуспелите да се класират и неудовлетворени от втория етап от класирането и тези, които не са се записали, съществува възможност за участие в трети етап от класирането (подаване на заявления от 10.07.2012 г. до 11.07.2012 г. вкл.). За целта следва да се подаде ново заявление в училището-гнездо, в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата.
6. След обявяване на резултатите от третия етап на класирането и останалите свободни места следва етап на попълване на незаетите места по училища в срок до 26.07.2010 г. Необходимата информация се получава от директорите на съответните училища.

# 128
Някой да има познат с дете в СМГ с немски, че ме интересува как е нивото на езика в тази паралелка? Колебанията ми са между НЕГ и тази паралелка!

# 129
Имам предвид, че, ако детето на второ класиране бъде прието в по-горно желание от заявените, то е длъжно да отиде там и освобождава мястото, заето на първо класиране. Но, ако не се класира по-напред, остава на мястото си от първо класиране и може да се запише. Ако бъде прието на второ класиране в по-горно желание, тогава детето трябва да се запише, където е прието на второ класиране (не може да се върне, където е било прието на първо класиране). Дано да го обяснявам разбираемо.

# 130

НЕ Е ВЯРНО!
Не се пази! Ако на второ класиране минеш на по-предно желание, не можеш да избираш между първото и второто класиране!
Мястото от първото класиране НЕ СЕ ГУБИ, няма опасност при второто класиране детето на бъде класирано на по-задно желание.

Sunnynon го е обяснила много добре!

# 131
  • София
Някой да има познат с дете в СМГ с немски, че ме интересува как е нивото на езика в тази паралелка? Колебанията ми са между НЕГ и тази паралелка!

От това, което чувам от майки на деца в тази паралелка - немският е добър,
но далеч не на ниво НЕГ. Разбира се, зависи си и от детето, както навсякъде.
И все пак - ако държите първо на немски  - НЕГ, ако държите първо на
математика и искате немски като език вместо английски - СМГ. Лично мнение от
събирани цяла година впечатления  Peace

# 132
  • София
Лелеле, аз докато видя, и сте изписали 9 страници!!! Запис да ви следя!

# 133
  • София

НЕ Е ВЯРНО!
Не се пази! Ако на второ класиране минеш на по-предно желание, не можеш да избираш между първото и второто класиране!
Мястото от първото класиране НЕ СЕ ГУБИ, няма опасност при второто класиране детето на бъде класирано на по-задно желание.

Sunnynon го е обяснила много добре!

Е кой ще иска да отива на по-задно желание. Винаги се движиш напред. Именно затова не трябва да се съобразяваме много много със стЪтистиката, а да ги редим по желанията на децата. Така няма опасност по-желано училище да се окаже назад в списъка.  Hug Hug

# 134
Момичета, паксъм аз- дебила. Сега описвам ситуация, вие ме поправяйте. Минава първата подредба, който е доволен се записва и бетонира мястото. Остават Х места с незаписали се ученици. Идва втората подредба. На тези места идват нови деца, които ги харесват и също се записват, но според вашата логика, ако децата, които на първо класиране са "притежавали" тези места, но са решили да видят какво ще стане на второ и не са се записали, биха могли да се "върнат" Тогава какво става с вторите "собственици" на местата?

Общи условия

Активация на акаунт