Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 085
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • гр. София
За да се запиша и аз в новата тема да кажа,че и в училището на моето дете ги имаше приказките, че напъвката за ЕГ не си струва, щото видите ли техният хорариум по английски бил само с един час по-малко седмично.

Да се запиша и аз. В нашето у-ще също бяха напълнили главите на децата със същите приказки. Учи се едно и също и няма нужда да ходите в друго у-ще. И децата им бяха повярвали. Колко ли не приказвах да обяснявам, че нещата не са такива, каквито им ги обясняват  ooooh!. Тя и досега от време на време ми подхвърля, че може и да не напъваме толкова, ама аз гледам набързо да й избивам такива мисли  Naughty

# 106
За да се запиша и аз в новата тема да кажа,че и в училището на моето дете ги имаше приказките, че напъвката за ЕГ не си струва, щото видите ли техният хорариум по английски бил само с един час по-малко седмично.

Да се запиша и аз. В нашето у-ще също бяха напълнили главите на децата със същите приказки. Учи се едно и също и няма нужда да ходите в друго у-ще. И децата им бяха повярвали. Колко ли не приказвах да обяснявам, че нещата не са такива, каквито им ги обясняват  ooooh!. Тя и досега от време на време ми подхвърля, че може и да не напъваме толкова, ама аз гледам набързо да й избивам такива мисли  Naughty
Еми толкова по въпроса за възпитаването на амбиция! Знам,че тези хора си пазят хляба, ама без това е трудно да мотивираш тийнейджър да заляга над учебниците. Освен това влизам в конфликт с авторитета им, а после искам детето да има респект от тях в училище Sad

# 107
  • Пловдив
Леле   колко сте бързи Laughing! Хубаво заглавие на новата тема. Вчера се обаждах в училището да попитам това онова за предстоящите заявления, зам. директора ме увери, че едва ли ще могат да се подават на 11.06, особено ако отида сутринта ooooh!
Имам въпрос, дано не се повтаря  назад в темата, но... Ако детето подава документи в две области, примерно Пловдив и София и в Пловдив е класирано по първо желание, но то желае да поизчака второ, евентуално трето класиране в София. Какво се случва с класирането в Пловдив?

Мила, заявленията се подават от 15.06. до 20.06.  Wink

# 108
  • Пловдив
От снощи ми се върти в главата следният въпрос. Мисля, че имам отговор, но все пак да попитам.

Възможно ли е дете, което е с по-висок бал и е писало дадено училище като 10 желание примерно, да не успее да влезе в това училище при следващите класирания, защото на I-во класиране дадената паралелка е вече заета от деца с по-нисък бал, но които са писали тази паралелка по-напред в подредбата на желанията си (примерно като 1-2 желание)?

# 109
  • Варна
Аз да отговоря за първото и второто желание. Ако детето е прието в един град примерно Пловдив на първо класиране, но не е прието в София, може да изчака второ класиране, като му се пази мястото на първо класиране. За второ класиране не се подава заявление, защото ако не е записано никъде след първо класиране автоматично участва за второ такова. Едва за трето класиране ако не е записало никъде след първите две класирания чак тогава трябва да се подаде заявление за участие в третото. Така че ако в София желае да учи, но не е прието на първо класиране, спокойно може да изчака второто класиране, и ако и тогава не е прието в София отива и записва в Пловдив.
Дано съм се изразила разбираемо  Simple Smile

Това проверила ли си го някъде? Мисля, че ако не се запише в срок след първото класиране никой не му пази мястото по първо желание. Как иначе децата ще се придвижват нагоре по желанията си, ако на всички приети на първо желание им са пазят местата?

boryanayordanova доколкото разбирам децата, неявили се на втори модул, не са искали да кандидатстват въобще и сега недоволстват, защото не им се отчита като оценка в училище само НВО, а оценката за кандидатстване. Така ли?

# 110
От снощи ми се върти в главата следният въпрос. Мисля, че имам отговор, но все пак да попитам.

Възможно ли е дете, което е с по-висок бал и е писало дадено училище като 10 желание примерно, да не успее да влезе в това училище при следващите класирания, защото на I-во класиране дадената паралелка е вече заета от деца с по-нисък бал, но които са писали тази паралелка по-напред в подредбата на желанията си (примерно като 1-2 желание)?

Да - това е причината да се внимава с подредбата на желанията. Най-желаните училища на първите места.

# 111
На нас на РС изрично това беше обяснено, че ако не е записано детето на първо класиране участва автоматично на второ, но мястото от първо класиране му се пази.

# 112
След като явно има стистика и то от няколко дни насам, защо тя се крие? И след като се крие, защо вестниците имат информация. А защо ние нямаме, след акто сме най-заинтересовани? Мъжът ми предложи да спретнем еднин протест пред министерството, пък да видим дали няма изкарат статистиките!

# 113

Мисля, че точно така се получава и именно за твоа се безпокоя много за подредбата на желанията!  ooooh!

# 114
На нас на РС изрично това беше обяснено, че ако не е записано детето на първо класиране участва автоматично на второ, но мястото от първо класиране му се пази.
След първо класиране или се записва детето в училището, където е прието, или в същото това училище се подава заявление за второ класиране, като мястото му на пъвро класиране се пази! При трето и четвърто класиране не се пази мястото от първо или второ класиране.

# 115
  И аз имам нужда от обясняване като на девиантен дебил. Ако това което са ви казали на РС е така, то не противоречи ли на здравата логика? Как биха могли да се освободят места за второ класиране, ако никой не "пусне" такива от първото? Логично е, ако детето при първата подредба не се запише там където е класирано, то да губи мястото си.

# 116
След като явно има стистика и то от няколко дни насам, защо тя се крие? И след като се крие, защо вестниците имат информация. А защо ние нямаме, след акто сме най-заинтересовани? Мъжът ми предложи да спретнем еднин протест пред министерството, пък да видим дали няма изкарат статистиките!

Защото си стискат "стистика"-та  Joy Грешката е вярна! Много точно си сбъркала думата!

# 117
  • Варна
И мястото от първо класиране се пази, САМО АКО НЕ Е по първо желание. Така че ако детето е прието на първо желание, няма какво да се чака - записвайте го, че ще си изгубите мястото.  Hug

Мисля, че точно така се получава и именно за твоа се безпокоя много за подредбата на желанията!  ooooh!

Няма такава опасност. Децата с по-висок бал ще избират първи и ще се класират на първото възможно място, за където им стига бала. Дори и да е 50-то желание.

# 118

Това категорично не може да стане и е подробно описано в справочника на Ню импрес. Програмата класира първо децата с по-висок бал в паралелка, в която той е достатъчен.

# 119
Да се запиша и за тази хубава тема.
Какво да кажем ние,от малкия град-никакво информиране за НВО,нито за важността му от нашето училище.Това е така,защото искат да задържат децата тук.В  bouquetсичко научих от тук,от този форум,за което благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт