Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 42 952
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
В СМГ езика в 8 клас е на ниво, но после не се учат предмети на съответния език.
От сега трябва да се мисли за нагласите на самото дете след завършване на 12 клас. Naughty
При нас сега това е драмата от вчера след срещата с учителките в школата. СМГ или  1АЕГ... те и казаха много положителни неща за СМГ...малко като рекламни агенти ми бяха... и детето в момента е тотално объркано кое да избере Sad

# 151
Ами ние ще изберем примерно всички паралелки в 9ФЕГ, по ред на предпочитанията- пред примерно желания немски език в някое НЕ елитно у-ще. Ако не ни приемат в немската гимназия, изключваме желание немски в обикновенно СОУ с разширено изучаване на НЕ и предпочитаме френски дори и не желан втори език но да сме във френската заради добрата среда.

# 152
  • София
Съвсем ми се омотава главата вече от чудене как да редя училищата след най-желаното. ooooh! Та за към момента най-голямото ми чудене е относно ЕЛИТНИТЕ и не чак толкова ЕЛИТНИТЕ, но прилични училища.

В по- ЕЛИТНО с нежелана паралелка или в по- НЕелитно, но с желана паралелка?
Мами, моля ви за вашето лично мнение. Как вие бихте избрали за детето си?

П.С. Просто изперквам вече с тая подредба.

По-желано към по-малко желано - това трябва да е принципа. Децата ще учат в дадената паралелка още 5 години. Ако е нещо, което не желаят, рискуваме да ни го учат или да натякват 5 години, че сме ги записали там, където не са искали.

# 153
Готови сме за пресконференцията...Някои тенденции и с просто око се виждат в категорията на отличниците - все по-зле по БЕЛ и по-добре по мат, като последното не е в състояние да компенсира изцяло първото. Момичетата са доста по-добри по БЕЛ от момчетата, а по мат - резултатът е долу-горен равен със съвсем лек превес на девойките. Момичетата дължат твърдо 61,8% от отличните оценки и по двата предмета и т.н. Е, остава само да са поанализира малко влиянието на прилаганите през трите години различни формули за трансформиране на точките в оценки, ама това са подробности.

Статистика за 2010-2012

Оценки по БЕЛ над 5,50 - общо
2010 – 1276, момичета – 902, момчета - 374
2011 – 918, момичета – 644, момчета 274
2012 – 543

Оценки по МАТ над 5,50 - общо
2010 – 469, момичета – 249, момчета - 220   
2011 – 515, момичета – 258, момчета - 257
2012 – 653, момичета - ?, момчета - ?

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - общо
2010 – 536
2011 – 503
2012 – би трябвало да са някъде в интервала 370-420

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - момичета
2010 – 331 (61,8% от общия брой)
2011 – 311 (61,8% от общия брой)
2012 – трябва да са някъде в интервала 230-260, ако процентът пак е 61,8

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - момчета
2010 – 205 (38,2% от общия брой)
2011 – 192 (38,2% от общия брой)
2012 – трябва да са някъде в интервала 140-180, ако процентът пак е 38,2

baigun, а откъде вземаш данни за статистиката за 2012. Нали досега не са я пуснали? newsm78

# 154
Exodia, взема ги от малкото инфо, което се пуска в пресата  Confused. За журналистите информация има, но за родителите - не! Бясна съм!
На всичко отгоре съм в абсолютен стрес, защото нямам идея какви ще са крайните оценки на детето по БЕЛ и Мат в училище  ooooh!. А в момента правят класно по БЕЛ  ooooh!.

# 155
Готови сме за пресконференцията...Някои тенденции и с просто око се виждат в категорията на отличниците - все по-зле по БЕЛ и по-добре по мат, като последното не е в състояние да компенсира изцяло първото. Момичетата са доста по-добри по БЕЛ от момчетата, а по мат - резултатът е долу-горен равен със съвсем лек превес на девойките. Момичетата дължат твърдо 61,8% от отличните оценки и по двата предмета и т.н. Е, остава само да са поанализира малко влиянието на прилаганите през трите години различни формули за трансформиране на точките в оценки, ама това са подробности.

Статистика за 2010-2012

Оценки по БЕЛ над 5,50 - общо
2010 – 1276, момичета – 902, момчета - 374
2011 – 918, момичета – 644, момчета 274
2012 – 543

Оценки по МАТ над 5,50 - общо
2010 – 469, момичета – 249, момчета - 220   
2011 – 515, момичета – 258, момчета - 257
2012 – 653, момичета - ?, момчета - ?

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - общо
2010 – 536
2011 – 503
2012 – би трябвало да са някъде в интервала 370-420

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - момичета
2010 – 331 (61,8% от общия брой)
2011 – 311 (61,8% от общия брой)
2012 – трябва да са някъде в интервала 230-260, ако процентът пак е 61,8

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - момчета
2010 – 205 (38,2% от общия брой)
2011 – 192 (38,2% от общия брой)
2012 – трябва да са някъде в интервала 140-180, ако процентът пак е 38,2

baigun, а откъде вземаш данни за статистиката за 2012. Нали досега не са я пуснали? newsm78

Какво направихте бе хора...Връщам се да чета - темата е супер!!!

# 156
  • Пловдив
eslanchice, Naddya, Благодаря ви за мненията. Аз лично съм за средата- както пише eslanchice, синът ми обаче иска да учи това, което му се учело. Изобщо пълна каша...

# 157
Exodia, взема ги от малкото инфо, което се пуска в пресата  Confused. За журналистите информация има, но за родителите - не! Бясна съм!
На всичко отгоре съм в абсолютен стрес, защото нямам идея какви ще са крайните оценки на детето по БЕЛ и Мат в училище  ooooh!. А в момента правят класно по БЕЛ  ooooh!.
Днес правят класно Shocked
Вчера дъщеря ми трябваше да прави класно по английски език, но не са правили, защото на госпожата са и казали, че няма право да дава класна работа вече. Направо са им оформили годишните оценки, а от днес вече и дневник няма да имат.....Какви са тия класни по никое време newsm78... и дали наистина имат право да ги правят?

# 158
http://www.monitor.bg/article?id=340955
Тук нищо не пише за 91 НЕГ, ...дано ни стигне балът за там, ако ли не 9ФЕГ Praynig
Еslanchice,разбира се ,че ще ви стигне!
Мами виждам ,че напрежението при вас не спада.Докато не излезе статистиката,нищо със сигурност не може да се каже.Все пак ми се струва,че заради новата  формула за преобразуване на точките, няма да има драстична промяна на минималните балове  за училищата. Единствено в СМГ бала ще се качи,особено в немската паралелка на СМГ борбата ще бъде много оспорвана и най-вероятно там ще влязат само деца с 6,00 по МАТ.
И един съвет от мен за подреждането на училищата:ако имате ясно изразено желание за език или училище –добре,но ако нямате и се чудите къде да се запишете(защото бала ви го позволява),избирайте тези с по-висок бал на прием.Преди няколко  теми се опитах да ви обясня,че няма кой знае каква  разлика в обучението между първите 10-12 училища в София.Във всяко едно от тях има и добри и лоши учители.Идеално училище няма.Затова борбата ,която водят децата ви в момента е най-вече за среда.Повярвайте ми ,наистина има разлика в поведението и интересите на децата от така наречените ,,елитни гимназии”.Това са доста амбициозни деца и всяко едно от тях,,сверява’’ часовника си с другите,т.е ако изостава по някакъв предмет гледа бързо да навакса пропуските.Агресията,особено сред момчетата ,почти отсъства(с малки изключения).Отношението на момчетата към момичетата е изключително добро.Отношенията между момичетата също е много добро.
НГДК и ТУЕС са много добри училища,но те не се включват в общата статистика заради вътрешните изпити ,които имат.Същото се отнася и за НПМГ- не трябва да се сравнява бала на това училище с другите училища.Там кандидатстват деца без никаква подготовка,затова оценки от 4,5 -5 по някои предмети  са доста добри(с изключение на математиката,където оценката трябва да е по-висока).

# 159
  • София
А в момента правят класно по БЕЛ  ooooh!.

Е това ако е нормално. Мислех си, че само нашето у-ще са ...... Вчера правиха контролно по МУЗИКА  Shocked Shocked

# 160
Вчера дъщеря ми трябваше да прави класно по английски език, но не са правили, защото на госпожата са и казали, че няма право да дава класна работа вече. Направо са им оформили годишните оценки, а от днес вече и дневник няма да имат.....Какви са тия класни по никое време newsm78... и дали наистина имат право да ги правят?
Да, но данните за 2012 са от поста в Монитор от преди малко и са за отличници между 5.80-6.00, а не за отличници между 5.50-6.00. Затова се чудя newsm78

# 161
  • София
Rainbow, допълвам Дорис -  училищата/паралелките  се подреждат по реда на желанията на детето с една-единствена цел - на второ класиране имате шанс да се предвижите по-напред в желанията си, но не и по-назад. И ако Вашите желания са:

1. училище/паралелка  Х
2. училище/паралелка У
3. училище/паралелка Z

Ако на първо класиране сте приети в У , имате 2 варианта -
- оставата там
- отивате на второ класиране, където можете:

=да се преместите нагоре към Х или
=да останете в същото училище У. Ако обаче балът Ви стигне за първото желание - нямате избор - не  можете да се върнете и изберете второто си желание

И е важно за да 'закачите' на първо класиране - т.е. да попълните достатъчно желания, за да се класирате , а не да напишете 1-2 желания - ако не Ви стигне балът , нямате избора на второ класиране, който описах
Затова повече  желания - дори и по-нежелани училища, но да са с по-ниски балове

Това дълго среднощно обяснение - като пожелание за успех на всички форумски деца!   fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Lady-B, БЛАГОДАРЯ!   bouquet

# 162
  • София
eslanchice, Naddya, Благодаря ви за мненията. Аз лично съм за средата- както пише eslanchice, синът ми обаче иска да учи това, което му се учело. Изобщо пълна каша...

Средата си е среда, но тя не е коренно различна в "елитните" ЕГ-та. Но дали ще бъде немски или френски, явно на детето не му е все едно. Не е все едно и втория език. Така че не просто всички варианти в една елитна ЕГ, а по-добре друга елитна ЕГ, но с по-желан втори език например

# 163
baigun, благодаря за винаги отличните мнения! Дали може да се направи някакъв бегъл анализ за диапазона 10-12? Или в диапазона на оценки 5-6?

Благодаря и аз за оценката, но за съжаление от нищо нещо не става. За другите диапазони е по-трудно и още нищо няма за тях за 2012. На база на 2010 и 2011 може следното да се каже:
- Комбинираните оценки в интервала 10,500-11,000 са малко повече от отличните (в диапазона 11,000-12,000), като това важи повече за момчетата, докато при момичетата са почти изравнени.
- В по-долния интервал - 10,000-10,500 броят на оценките, както общо, така и за момчетата и момичетата е около 75% от общия брой на оценките от предходните 3 диапазона, тоест отличниците с бал над 11 и тези от интервала 10,500-11,000.

Ако приемем, че през 2012 ще има 370-420 отлични оценки и по двата предмета (тоест над 11,000), в интервала 10,5-11,0 може да се очакват 400-450, а в по-долния (10,0-10,5) -  577-650. За последните две години делът на момчетата е варирал от 40 до 50% и може да се направи някаква груба сметка.

Но все пак всички тези сметки са без кръчмар.

# 164
Да, но данните за 2012 са от поста в Монитор от преди малко и са за отличници между 5.80-6.00, а не за отличници между 5.50-6.00. Затова се чудя newsm78

Грешка е сигурно - отличници над 5,50 явно се има предвид, както пък пишеше в един друг вестник от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт