Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 149
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • София
сметнах, че ще е с поне 5.697 по български, при шестица по математика.

# 211
При нас по математика е по-висока от пробните, но по български е по-ниска.
И при нас така.

# 212
Докато чакате статистиката искам да попитам дали резултатите на децата ви отговарят на тези от пробните изпити и ако има големи разминавания в коя посока са?

При нас и по двата предмета оценките от изпитите са по-високи от тези на пробните/от всички без изключение - с по 10-12 точки отгоре!

# 213
Влизам да ви споделя за поредния гаф. Моя колежка проверява резултатите на дъщеря си в интернет и какво вижда: 5.30 БЕЛ и 2 МАТ и изпада в ужас. Аз и казвам:  - Веднага отивай да провериш работата в у-щето. Отива тя и какво се оказва - дублиране на входящи номера и това са резултатите на някакво момче  #Crazy #Crazy

Затова май , който се съмнява , трябва да отиде да провери работата на детето си.

# 214
  • Варна

Дете с Мат 5,911 (99,5т.) и БЕЛ 5,768 (95,5т.) има бал за СМГ - 35,50
Дете с Мат 6 (100т) и БЕЛ 5,52 (88.5т) има бал за СМГ - 35,518, т.е. е преди първото.  Peace
НО, ако формулата се прилагаше и при 100т, то второто дете щеше да има бал 35,304 и щеше закономерно да е след първото

# 215
  • София
ПП. Мисля си, че е крайно време СМГ да се замислят по въпроса за разширяване на паралелките с немски език, защото така и те губят отлични ученици, например ученик с 29-ти или 32-ри бал по математика отива да учи в училище с немски език.

С риск да ми се обидят родителите на деца с пълно шест, при качеството на матурата тази година,
май СМГ ще се напълни с външни отличници, които аз силно се съмнявам, че могат реално
да се сравняват по математика с някои от децата от СМГ, които пък ще отидат в НЕГ.
Може пък да е за добро, малко раздвижване и разностранно развитие Simple Smile
Ей тъй, за личен гъдел, след като излязат списъците с окончателно приетите, ще прегледам
резултатите от ОМ и други състезания на новите СМГ-ейци.

# 216
  • София

Дете с Мат 6 (100т) и БЕЛ 5,52 (88.5т) има бал за СМГ - 35,518, т.е. е преди първото.  Peace
НО, ако формулата се прилагаше и при 100т, то второто дете щеше да има бал 35,304 и щеше закономерно да е след първото

аха, сега ми се изясни напълно!
Кофти, ама то е кофти за всички, не само за едно дете, което е в СМГ. Същите неща могат да се получат и за другитее гимназии, какво толкова се спряга само СМГ, все едно немската паралелка там е черешката на тортата в София! Айде сега, по-кротко с тази гимназия, децата от другите училища не са по-прости, по-мързеливи или по-незнаещи от семегейци! На мен вече взе много да ми писва всичко все да се равнява по седмокласниците от това училище!

# 217
  • Пловдив
Влизам да ви споделя за поредния гаф. Моя колежка проверява резултатите на дъщеря си в интернет и какво вижда: 5.30 БЕЛ и 2 МАТ и изпада в ужас. Аз и казвам:  - Веднага отивай да провериш работата в у-щето. Отива тя и какво се оказва - дублиране на входящи номера и това са резултатите на някакво момче  #Crazy #Crazy

Затова май , който се съмнява , трябва да отиде да провери работата на детето си.

Извинявай за тъпия въпрос, но като е проверила в интернет оценките, нали там излизат и имената на детето  newsm78 ?

# 218
  • гр. София
Докато чакаме заветната статистика да попитам и аз някои неща относно профилиращите предмети. Когато избираме профилиращ предмет това какво означава /интересува ме като брой часове/ ? Например за трети профилиращ избираме БЕЛ, за четвърти - География. Изборът ни означава, че в 11 и 12 клас ще учим с няколко часа повече БЕЛ и география от останалите деца? Ако е така с колко? И ЗИП и СИП отделно ли се избира или профилиращите предмети са ЗИП?
Надявам се да ме разбирате какво искам да кажа.  Embarassed

# 219

Извинявай за тъпия въпрос, но като е проверила в интернет оценките, нали там излизат и имената на детето  newsm78 ?

Да , излиза името на нейното дете с оценките на друго дете.

# 220
Изглежда тази година проблемите са повече! Peace

Пожелавам ви всичко да има щастлив край! Hug

# 221
[ какво толкова се спряга само СМГ, все едно немската паралелка там е черешката на тортата в София!

Според миналогодишната класация - да, това е била черешката на тортата! Laughing

# 222
  • София
Същите неща могат да се получат и за другитее гимназии, какво толкова се спряга само СМГ, все едно немската паралелка там е черешката на тортата в София!

Андариел, спряга се, защото
1) матурата по математика доведе до изравняване на много добър с отличен ученик;
2) разликата между 100 и 99 точки е ТРИ точки (нова математика стил МОМН), които за СМГ се умножават по 3, т.е. разликата се равнява на ДЕВЕТ точки
3) има много пълни 6 на матурата
4) местата за тази паралелка са 28
5) По бал това ще е черешката на тортата, да, дали по качество, никой не може да каже, вече е въпрос на интереси за самото дете.

# 223
  • Sofia, Bulgaria

аха, сега ми се изясни напълно!
Кофти, ама то е кофти за всички, не само за едно дете, което е в СМГ. Същите неща могат да се получат и за другитее гимназии, какво толкова се спряга само СМГ, все едно немската паралелка там е черешката на тортата в София! Айде сега, по-кротко с тази гимназия, децата от другите училища не са по-прости, по-мързеливи или по-незнаещи от семегейци! На мен вече взе много да ми писва всичко все да се равнява по седмокласниците от това училище!

Другите гимназии приемат по 5-6 паралелки, а в СМГ паралелката е една. Изобщо не става въпрос, че е черешката на тортата...или че някой е по-прост... що за небивалици?!?

# 224
  • София
на мен лично ми е все  тая с това СМГ, оттук разбрах за тази митична паралелка, но не ми е от интерес. Явно е въпрос на някакъв вътрешен престиж за възпитаниците на основния курс в гимназията, да бъдат класирани точно там.

Да, зная го това, Кармела, ама то важи за всички деца, които са в подобно положение за цяла България, не е само СМГ или конкретно дете! Кой знае колко деца и във Варна и Пловдив, Бургас и Добрич ще изгорят по този начин. Този въпрос трябва да се отнесе от компетентни в правото хора до компетентните институции. На мен просто ми идва доста все да се спряга СМГ за всичко, не е дори само тази паралелка, все едно това е УчилищеТО в София.

Общи условия

Активация на акаунт