Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 134
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
  • гр. София
на мен лично ми е все  тая с това СМГ, оттук разбрах за тази митична паралелка, но не ми е от интерес. Явно е въпрос на някакъв вътрешен престиж за възпитаниците на основния курс в гимназията, да бъдат класирани точно там.

Да, зная го това, Кармела, ама то важи за всички деца, които са в подобно положение за цяла България, не е само СМГ или конкретно дете! Кой знае колко деца и във Варна и Пловдив, Бургас и Добрич ще изгорят по този начин. Този въпрос трябва да се отнесе от компетентни в правото хора до компетентните институции. На мен просто ми идва доста все да се спряга СМГ за всичко, не е дори само тази паралелка, все едно това е УчилищеТО в София.

+1

# 226
  • Пловдив

2) разликата между 100 и 99 точки е ТРИ точки (нова математика стил МОМН), които за СМГ се умножават по 3, т.е. разликата се равнява на ДЕВЕТ точки

Колкото и да не съм математик, разликата между 100 и 99 е 1 точка. Виж, изражението в стотни вече е друго нещо.

# 227
  • София
на мен лично ми е все  тая с това СМГ, оттук разбрах за тази митична паралелка, но не ми е от интерес. Явно е въпрос на някакъв вътрешен престиж за възпитаниците на основния курс в гимназията, да бъдат класирани точно там.

Да, зная го това, Кармела, ама то важи за всички деца, които са в подобно положение за цяла България, не е само СМГ или конкретно дете! Кой знае колко деца и във Варна и Пловдив, Бургас и Добрич ще изгорят по този начин. Този въпрос трябва да се отнесе от компетентни в правото хора до компетентните институции. На мен просто ми идва доста все да се спряга СМГ за всичко, не е дори само тази паралелка, все едно това е УчилищеТО в София.
+ 1
И аз се присъединявам към Вас за това мнение.
Утре излизат резултатите от изпитите в НПМГ. Ще има ли възможност за проверка по инернет или ще са само списъци на входа на гимназията?

# 228
  • София

2) разликата между 100 и 99 точки е ТРИ точки (нова математика стил МОМН), които за СМГ се умножават по 3, т.е. разликата се равнява на ДЕВЕТ точки

Колкото и да не съм математик, разликата между 100 и 99 е 1 точка. Виж, изражението в стотни вече е друго нещо.

Там е работата, че не се съпоставят точки, а преобразувани оценки.
Иначе, надявам се, и децата в първи клас знаят колко е 100 - 99  Rolling Eyes

# 229
  • София
не знам, би трябвало да можем да проверим първо на техния сайт. Онзи ден докато чаках, питах ученици от гимназията дали изкарват всички списъци, а те не бяха много сигурни, май изнасяли само списъците с класираните, а не с всички оценки.

# 230
  • София
не знам, би трябвало да можем да проверим първо на техния сайт. Онзи ден докато чаках, питах ученици от гимназията дали изкарват всички списъци, а те не бяха много сигурни, май изнасяли само списъците с класираните, а не с всички оценки.
Ще ти се да има класиране още утре, ама не.  Joy Списъците са с оценките на всички явили се. И 2-те също. Аз така и така ще ходя, защото точно това искам да преброя - по-високите оценки, от тази на племенницата. За да преценя влиза или не влиза, поне ориентировъчно.  Laughing Тя държа химия и биология и това е единственото училище в което иска да учи.

# 231
  • София
Като майка на дете, неучещо в СМГ в 7ми клас, не разбирам защо очаквате само деца от СМГ да ги приемат там с немски. Нали след 7ми клас всички кандидатстват наравно?

# 232
  • Варна
Едва ли е само за престиж немската паралелка, а до това, че ако детето е добър математик и иска да научи немски, то не го устройва математика с АЕ.
Ако НЕГ приемаха само една паралелка и там щеше да бъде толкова висок бала и щеше да има също броене на хилядни и балове над 35,5.
А проблемът с некоректното прилагане на формулата не стои на дневен ред в никое друго училище. От примера, който дадох, и двете деца ще бъдат приети и то в началото на списъка.

dundi73според МОМН може 1т разлика да е 0,035, а може и 0,107.  Party

# 233
Утре излизат резултатите от изпитите в НПМГ. Ще има ли възможност за проверка по инернет или ще са само списъци на входа на гимназията?
За това ли става въпрос? ( това пише на сайта им, има и статистика с резултатите от изпитите):

Обявяване на резултатите от профилиращите изпити в НПМГ – очакват се в късния следобед на 7 юни
Кандидатите ще могат да проверят резултатите си и в системата за кандидатстване online след посочване на входящ номер (за кампанията в НПМГ) и ЕГН

Днес не е ли седми?  Grinning

# 234
  • София
В сайта на НПМГ са изкарали статистиката с оценките от изпитите тази година. Някой да има информация за резултатите от миналата година  newsm78

# 235
  • гр. София
Ще ти се да има класиране още утре, ама не.  Joy Списъците са с оценките на всички явили се. И 2-те също. Аз така и така ще ходя, защото точно това искам да преброя - по-високите оценки, от тази на племенницата. За да преценя влиза или не влиза, поне ориентировъчно.  Laughing Тя държа химия и биология и това е единственото училище в което иска да учи.

В графика им пише, че резултатите излизат на 8.06. след 17 часа и до 19 часа може да се видят работите.  Peace Аз също чакам оценка от там, но НПМГ ни е резервен вариант.

# 236
  • Пловдив

Там е работата, че не се съпоставят точки, а преобразувани оценки.
Иначе, надявам се, и децата в първи клас знаят колко е 100 - 99  Rolling Eyes

Знам, че напрежението е голямо, но ти пишеш разни неща за точки, а не за стотни. За това става въпрос.

# 237
  • София

Имах превид, че оссмокласниците, дето ги попитах, изобщо не помнеха да са изнасяни списъци с оценки миналата година, но помнеха почти сигурно за изнасяно класиране. В този смисъл, е по-вероятно да можем по интернет или по телефона да проверим, а не да чакаме списъци на масто.

# 238
  • София
Едва ли е само за престиж немската паралелка, а до това, че ако детето е добър математик и иска да научи немски, то не го устройва математика с АЕ.
Ако НЕГ приемаха само една паралелка и там щеше да бъде толкова висок бала и щеше да има също броене на хилядни и балове над 35,5.
А проблемът с некоректното прилагане на формулата не стои на дневен ред в никое друго училище. От примера, който дадох, и двете деца ще бъдат приети и то в началото на списъка.

dundi73според МОМН може 1т разлика да е 0,035, а може и 0,107.  Party

Peace  bouquet Hug

offtopic - предложение (на майтап) - в името на по-голямо спокойствие и добър тон може ли само Русалката, ganis, Ясмина и Carmela да оябсняват, а ние останалите само да питаме  Mr. Green

# 239
  • София
заби компа, извинете за повторенията в постовете...

Общи условия

Активация на акаунт