Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 069
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
Мили мами, май напрежението започва да взема връх. Нека запазим добрия тон дори и когато не сме съгласни с някое мнение. Аз лично научих много от този форум...и сърдечни благодарности на всички, които съвсем доброжелателно споделят информация, която биха могли да задържат за себе си.

# 271
  • София
Само да успакоя някои майки, който искат да запишат децата си с НЕ в СМГ.
Синът ми учи в СМГ и сега се е справил отлично на ВО по двата предмета. Заветната цел на децата в учещи от 5 клас там не е да влезат в СМГ с НЕ, а да се запишат с АЕ и поподайки там да се сформира една или две паралелки с ученици - учили в СМГ, за да се продължи да се учи математика на нивото, на което са сега. Иначе съм чула, че немския със сигурност ще бъде научен в паралелката с немски, което не мога да кажа за АЕ в др. паралелки. Но пък езиците не са водещите предмети в СМГ. Успех желая на всички деца, който са се справили тази година добре.

# 272
  • София
Leila, браво на детето!  Hug
Дидева, благодаря!
Аз не мога да вляза. Пак ще опитам Simple Smile

# 273
skukie, хайде на които не му харесва, да не влиза, да не чете и най-вече да не коментира! Аз също рядко пиша, но съм изчела всичко/и това, с което съм съгласна и това, с което не съм/. Форумът и пишещите в него са невероятни, най-вече защото всички тук сме майки с общ казус. За неговото решаване разчитаме една на друга, а не на заядливост и надцакване.

Мили дами, аз искам да ви кажа честно и отговорно, че рядко разчитам на женската съпричастност, но събрани тук от много градове и различни възрасти си давам сметка, че повече са свестните хора   bouquet smile3501

# 274
  • гр. София
Мили мами, май напрежението започва да взема връх. Нека запазим добрия тон дори и когато не сме съгласни с някое мнение. Аз лично научих много от този форум...и сърдечни благодарности на всички, които съвсем доброжелателно споделят информация, която биха могли да задържат за себе си.

+1  Hug

# 275
Леле, по химия какви оценки има! Май тази година там ще се влиза с оценка над 5,50.
Къде гледате оценките? Аз пробвах там където подавахме онлайн , но не става. На страницата им пише, че трябва да има панелче за проверка на резултат, но аз не го виждам? Може ли линк?
Гледа статистиката по отделните предмети. Резултат още не може да се провери. Пише късния следобяд. Предполагам след 17ч.  Peace
Благодаря, статистиката и аз я видях,
Къде гледате оценките? Аз пробвах там където подавахме онлайн , но не става. На страницата им пише, че трябва да има пропанелче за проверка на резултат, но аз не го виждам? Може ли линк?
Излиза панел за проверка.
https://admission.npmg.org/
О, благодаря.  bouquet  Не го видях. Той бил долу ниско в ляво. Ние сме с 4,38 по биология.  Simple Smile
На мен ми излиза понякога това предупреждение...Continue to this website (not recommended) и тогава имам проблем с отварянето... По всяка вероятност ще ми се наложи да изчакам да проверя от вкъщи...

# 276
  • Варна
На всеки може да се случи да зададе "тъп" въпрос и по-добре да го зададе и да му се отговори, отколкото да не разбере нещо важно. А да не отварям пък темата колко недомислени, непълни и противоречиви обяснения се дават от "отговорните лица". Справка - вчерашният случай с паралелките в 1АЕГ (на 100% съм убедена, че оправиха разминаванията благодарение на обажданията на майките от форума).  Hug

# 277
Здравейте мами!!!
Много рядко се включвам, но Ви чета отверме навреме. моето дете също сега е кандидат гимназист. Силно се впечатлих от това което си обяснявате и се питате докъм 4 страница в темата. Мили мами та на Вас елементарни неща не са ви ясни, къде отивате. Отговорността за децата ни си е предимно и само на нас родителите . Никой не се опитва да Ви я прехвърли, доброволно сте станали родители. Потресох се . Форума е интереснен и дава актуална информация, но моля Ви , не може майки да незнаят как става класирането. Но съм щастлива донякъде, ако детето ми наистина се състезава с Вашите деца .  

"елементарни неща не са ви ясни, къде отивате"   Shocked- на когото са му ясни, да не чете
"Потресох се" - от своята злоба ли?
"Но съм щастлива донякъде, ако детето ми наистина се състезава с Вашите деца ."  - Е, браво -  на това му се вика щастие!!!

# 278
  • София
Ама никак не е лошо, че тук се задават въпроси и се търси допълнителна информация и се поставят проблеми. Нали точно така накарахме  1 АЕГ и респективно РИО-София да си оправят грешката, която можеше да има доста неприятни последици. В един от справочниците, които имам, пише съвсем убедено и категорично, че тази година в 1 АЕГ така ще се кандидатства, тоест всички профили на един ред. Да, ама не! Оказа се чисто и просто грешка. Нали така открихме "Формулата" и някои странни ефекти от нея. Ако не се съмнявахме и не (се) питахме, това нямаше да се случи или щеше, ама на един твърде късен етап. ОТ МОНМ трябва медали да раздават тука, че търсим кусури в системата им и то съвсем безвъзмездно. Дето се вика, само за едната гола статистика го правим, ама и това няма...

# 279
  • София
Прочетох споровете ви и няма да взема отношение по тях, тъй като всеки, гледайки от собствената си камбанария, има известно право. Peace
За мен решението на проблема със СМГ е другаде. Как същото това училище, което аз много харесвам, може да направи изпит в истинския смисъл на думата за прием в 5 клас, а след 7-ми разчита на  двумодулния изпитен формат на МОМН? Както се вижда този изпит не е е в състояние да разграничи истинските математици, тези, които стават и лягат с мисълта за математика, от стандартните отличници по предмета от останалите училища.Имат ли си свой собствен изпит , нещата ще изглеждат съвсем другояче. В СМГ  ще влизат наистина хората с математически способности. Защото, ако в момента това е факт за немската паралелка, то в английските, редом с истински състезатели по предмета , попадат и някои псевдоматематици, за които гимназията се е оказала спасителният пояс сред елитните. Thinking
И нека развенчаем в интерес на истината един мит за баловете. Свестни деца има  и в СМГ, и в езиковите , и в други училища - да не изброяваме.Качествата им трудно ще сравним с проста съпоставка на балове, разликата между които понякога е стотни.Струва ми се нередно минималните баловете за СМГ , за НПМГ, за езикови и т.н да се сравняват на една плоскост.Пример за СМГ. В официалното 1 класиране минималният бал за СМГ с немски миналата година е 35,054. Минималният в НЕГ за момиче е  34,464. На пръв  поглед СМГ определено води. Но не се знае де факто, така ли е или не.Има си съвсем реална възможност дете, момиче, влязло с последния влак в немската паралелка на СМГ, да не се добере до НЕГ на 1 желание и да я делят милиметри от иначе подреденото второ в класацията по бал училище. Разликата идва , разбира се, от начините на балообразуване.
Пример - девойка, учила до 7 клас в СМГ е момичето с този бал от 35,054.. С лекота изкарва 5,95 по математика, в това трудно някой ще се усъмни. Просто й взимат точица-две за непълно разписване на геометричната задача. Е да де, но не е особен корифей по БЕЛ и съответно е изкарала на изпита приличното 5, 204.Колко й е балът за СМГ, за немската паралелка? - 12+5,204+3.5,95 = 17,204+17,850=35,054 Mr. Green

С тези оценки обаче не влиза в НЕГ Wink 12+2.5,204+2.5,95=12+10,408+11,900=34,308

Така че е хубаво нещата около СМГ да са малко по-изчистени, както като изпит, който няма да ощетява  математичетата, така и като неточно сравнение на минималните   балове за прием там  с тези в други училища. Просто не сравняваме еднакви неща.. Peace

Иначе за протокола - голям фен съм на СМГ. Simple Smile

# 280
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
 spam2
skukie, ще напиша само 1 изречение в отговор:
не приемам и няма да приема и в бъдеще оценка каква майка съм от човек, който е хвърлил 1 поглед по диагонал на няколко страници от темата. даже напротив, смятам, че тъкмо защото се интересуваме от бъдещето на децата си сме тук!

извинете ме за спама

# 281
Не трябва да се обръща внимание на злобни коментари. Особено от сорта: как може майки да не знаят еди какво си. Форума е прекрасен и много информативен. И аз питах нещо азбучно преди ден-два и ми се отговори много мило от няколко потебителки, за което благодаря на Росито, Русалката и Аса. Питах въпреки, че не съм родната майка на детето, за което са полезни отговоите на въпросите. В крайна сметка ми се помогна и това е, което най-много обичам във форума   bouquet Честно казано нямам много публикации, защото най-често намирам отговори на въпросите си преди да съм ги задала. А в тази тема се очакваше вече някоя провокация, но като цяло тона е добър и въпреки тревогите има позитивизъм  Peace

# 282
Здравейте мами!!!
Много рядко се включвам, но Ви чета отверме навреме. моето дете също сега е кандидат гимназист. Силно се впечатлих от това което си обяснявате и се питате докъм 4 страница в темата. Мили мами та на Вас елементарни неща не са ви ясни, къде отивате. Отговорността за децата ни си е предимно и само на нас родителите . Никой не се опитва да Ви я прехвърли, доброволно сте станали родители. Потресох се . Форума е интереснен и дава актуална информация, но моля Ви , не може майки да незнаят как става класирането. Но съм щастлива донякъде, ако детето ми наистина се състезава с Вашите деца .  

Мила мамо с претенции,
мила Skukie,
Ако смятате да се заяждате - първо си проверявайте правописа и пунктуацията. Благодаря за вниманието!

# 283
  • София
skukie, хайде на които не му харесва, да не влиза, да не чете и най-вече да не коментира! Аз също рядко пиша, но съм изчела всичко/и това, с което съм съгласна и това, с което не съм/. Форумът и пишещите в него са невероятни, най-вече защото всички тук сме майки с общ казус. За неговото решаване разчитаме една на друга, а не на заядливост и надцакване.

Мили дами, аз искам да ви кажа честно и отговорно, че рядко разчитам на женската съпричастност, но събрани тук от много градове и различни възрасти си давам сметка, че повече са свестните хора   bouquet smile3501

Е, стига бе - и бащи се мяркат чат-пат...

# 284
  • София
eine in Rente gegangene Nixe , СМГ е общинско училище и няма право да налага друг изпит по математика, освен матурата. Единствено може да реши каква да е формулата за бала, но задължителните и параметри са матурите.

И мен ме озадачава, че с БЕЛ влияе на бала, но такъв е законът.

Общи условия

Активация на акаунт