Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 104
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Аз така и така ще ходя, защото точно това искам да преброя - по-високите оценки, от тази на племенницата.
Статистика с резултатите от приемните изпити в НПМГ

# 241
СМГ си е СМГ, но немската паралелка в СМГ е 1 - 28 деца. Разбираемо е защо е толкова висок бала за там. Вие сериозно ли мислите, че АЕ паралелки са с по-слаби ученици? Или, че в НЕГ, 1 АЕГ, Испанска или Френска, 73 СОУ учениците са по-слаби?

за СМГ - погледнете темата от миналата година и вижте дали има такава "истерия" за СМГ  Wink.

Ако едно дете иска да учи език  - кандидатства в ЕЗИКОВА. Едва ли в СМГ ще научи по-добре езика  Simple Smile, но си мисля, че не децата, а вие искате, вие сте с желанията (основно вие, не всички)

# 242

Peace  bouquet Hug

offtopic - предложение (на майтап) - в името на по-голямо спокойствие и добър тон може ли само Русалката, ganis, Ясмина и Carmela да оябсняват, а ние останалите само да питаме  Mr. Green
[/quote]

Твърдо подкрепям!

# 243
Леле, по химия какви оценки има! Май тази година там ще се влиза с оценка над 5,50.

# 244
  • София
Едва ли е само за престиж немската паралелка, а до това, че ако детето е добър математик и иска да научи немски, то не го устройва математика с АЕ.
Ако НЕГ приемаха само една паралелка и там щеше да бъде толкова висок бала и щеше да има също броене на хилядни и балове над 35,5.
А проблемът с некоректното прилагане на формулата не стои на дневен ред в никое друго училище. От примера, който дадох, и двете деца ще бъдат приети и то в началото на списъка.

dundi73според МОМН може 1т разлика да е 0,035, а може и 0,107.  Party

Не съм съгласна, че в никое друго училище не стои на дневен ред! Може същото да се случи на много деца, за които точно тези стотни ще се окажат Рубикона между желаната паралелка и гимназия. Принципът е един и същ, няма значение за коя паралелка, гизназия или дете го прилагаш.

На сайта на нпмг видях само статистиките, и то без физика и география. Някой вече индивидуален резултат гледал ли е?

# 245
  • София
Браво на НПМГ! Готови са, че и статистика са пуснали.
Andariel , разбрах те, но исках да те поразведря малко. Е, не ми се получи  Embarassed
До сега наистина изнасяха списъци с оценките. С тази статистика ме навеждат на мисълта, че може и да няма списъци  newsm78
Хайде, чакаме да се похвалите!  Hug

# 246
А в момента правят класно по БЕЛ  ooooh!.

Е това ако е нормално. Мислех си, че само нашето у-ще са ...... Вчера правиха контролно по МУЗИКА  Shocked Shocked
Пак привет от една ученичка. За жалост такава ни е образователната система- контролните не спират. В понеделник имах по физика и по английски, борихме се за нормативите по физическо... В сряда контролна по музика.  Simple Smile Утре имаме по химия, а и ще ме изпитват по биология и история.  newsm78
Малко нещата станаха от типа "вместо да поправяме, ние разваляме успеха си". Надяваме се все пак учителите да не бъдат толкова взискателни към нас в тези моменти, да пишат по-високи оценки... Не виждам защо не се поощряват хора за отличен успех, а се поощряват тези, които цяла година не са си седнали там, където трябва, за да научат нещо, но ще имат незаслужени тройки...  Wink

# 247
  • Пловдив
Тази разлика веднъж 0,035, друг път 0,107 е валидна само за най-високите оценки. За това се вълнуват най-много тези с много високи резултати т.е. с по 99 и 100 т. и ще е валидно за прием в най-желаните паралелки.

И защо само те / Русалката, ganis, Ясмина и Carmela/ да обясняват?  newsm78

# 248
  • София
До сега наистина изнасяха списъци с оценките. С тази статистика ме навеждат на мисълта, че може и да няма списъци  newsm78

Това съобщение на сайта:
Кандидатите ще могат да проверят резултатите си и в системата за кандидатстване online след посочване на входящ номер (за кампанията в НПМГ) и ЕГН
ме кара да мисля, че няма да има списъци.
Но с тази префектна статистика, която са изнесли + оценката на детето, долу-горе
може да се прецени какви са шансовете.

# 249
на мен лично ми е все  тая с това СМГ, оттук разбрах за тази митична паралелка, но не ми е от интерес. Явно е въпрос на някакъв вътрешен престиж за възпитаниците на основния курс в гимназията, да бъдат класирани точно там.

Драмите около тази паралелка ми направиха впечатление и миналата година. Тогава изпита по БЕЛ пък решаваше нещата и имаше отново недоволни. Замислех се защо толкова се напъва за тази точно паралелка и не само от възпитаници на СМГ, а и от външни ученици. Предполагам, че е заради убийственото съчетание между математика и немски език. Най-вероятно това са бъдещи кандидати за обучение в Германия, но непременно в инженерни или икономически специалности, където математиката е решаваща. Обучението в Германия е несравнимо по-евтино от другите възможности в Европа, а инженерните науки са на най-високо ниво. От друга страна 91 НЕГ, доколкото разбрах, не е конкурентна по отношение на математика, защото обучението по предмета не може да се сравнява с това в СМГ. Затова паралелката просто няма алтернатива. Кармела ще каже дали съм на прав път... Simple Smile

# 250
  • София
При нас по математика е по-висока от пробните, но по български е по-ниска.
И при нас така.

И при нас така

# 251
  • София
Възможно е, но на мен ми се вижда преувеличено всичко това, но щом за тях е важно, ок. Искам само да потретя, че това е един частен случай точно тази паралелка, а действително са засегнати много други деца, за които не е въпросът немската паралелка в СМГ, а някоя езикова паралелка във Варна или в Благоевград, но за тях никой не вдига толкова шум, колкото за тази прословута в СМГ.

# 252
# 253
# 254
  • Варна
Ако имах дете-математик, което е учило АЕ по школи от първи клас и аз щях да искам да го приемат в МГ с немски. Интересно обаче във Варна тенденциите не са такива, поне миналата година не бяха. Във Варненската МГ приемат 1 паралелка Мат/НЕ, която има мин.бал за 2011 31,178, мин.бал за Мат/АЕ (където са обаче 3 паралелки) е 31,25. Най-висок мин.бал в МГ има Информ/АЕ, но си го обяснявам с факта, че там отново е една паралелка. Като се има предвид и макс.балове и броя на приетите деца, все пак Мат/НЕ е след Мат/АЕ и Инф/АЕ по желания.
Най-вероятно в МГ Варна не могат да убедят деца и родители, че могат да предоставят качествена алтернатива на ЕГ с немски.

Общи условия

Активация на акаунт