Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 048
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
  • София

Е, стига бе - и бащи се мяркат чат-пат...

Бащите са на особена почит в този женски форум Grinning, ще те потупаме по рамото и теб Grinning

# 286
  • София-Младост
Дано не повтарям някого, но вече може да се проверяват резултатие от изпитите в НПМГ.

# 287
Здравейте мами!!!
Много рядко се включвам, но Ви чета отверме навреме. моето дете също сега е кандидат гимназист. Силно се впечатлих от това което си обяснявате и се питате докъм 4 страница в темата. Мили мами та на Вас елементарни неща не са ви ясни, къде отивате. Отговорността за децата ни си е предимно и само на нас родителите . Никой не се опитва да Ви я прехвърли, доброволно сте станали родители. Потресох се . Форума е интереснен и дава актуална информация, но моля Ви , не може майки да незнаят как става класирането. Но съм щастлива донякъде, ако детето ми наистина се състезава с Вашите деца .  

Въпреки че съм просто ученичка, уважаема госпожо, нито Ви имам годините, нито опита, но форумът е място за съвети, а не за отправяне на забележки. И не само този форум, разбира се. Всички трябва да имат представа за протичането на изпита и кандидатстването, но всеки подхожда с различен интерес и внимание към това, затова и няма нищо лошо, когато човек не разбере нещо да попита някой по-информиран. Никой не се ражда и няма да умре научен.

И следващият път, когато защитавате своята позиция малко повече я дооформете- в началото едва ли не се хвърляте върху майките, които не са наясно с някои неща, а после сте горди, че детето Ви ще се състезава с техните. Сама си противоречите.  Wink

Колкото за СМГ- хубава гимназия, но за жалост нямам възможността да уча в нея, София ми е доста далече. А и да, добрите училища дават наистина добро и на ниво образование, но това не значи, че тези в по-малките градове са по-лоши или пък че учителите са по-малко на "ти" с работата си. Зависи от ученика- дали има амбиции да научи нещо ново.

# 288
  • Варна
........ Защото, ако в момента това е факт за немската паралелка, то в английските, редом с истински състезатели по предмета , попадат и някои псевдоматематици, за които гимназията се е оказала спасителният пояс сред елитните. Thinking

Обаче тези "псевдоматематици" попадат там, защото местата в МГ са повече от броя на състезателите по математика. Аз не вярвам, че някой гений по математика няма да се класира в СМГ ако иска. Ако СМГ иска да си осигури само състезатели, да си направи допълнителен изпит и да намали бройките, тогава там ще попаднат наистина само топ математици. Или да се направи отделен изпит по математика само за една/две паралелки. Сигурно обаче ще е голяма бюрокрация докато се издейства това.

Освен желанието за немски език, според мен този наплив за немската паралелка е един вид отсяване на най-добрите, т.е. освен че се гони език, се търси и конкурентна среда, всички състезатели да са в един клас. Нямам поглед върху СМГ, но най-добрите математици там не са ли във въпросната паралелка?

Във варненската МГ доколкото знам децата, приети след 4 клас в МГ и продължаващи след 7-ми  се запазват като клас, именно за да се работи с тях по-задълбочено.

# 289
Ние сме с 4,85 по химия и 3,25 по биология  Joy Joy Joy.
Толкова беше убеден, че ще има поне 4 по биология, а аз толкова бях сигурна, че едва ще хване тройката  Joy. Кандидатствала съм с биология и знам, че с четене по диагонал в последните 2 дни не става! Като се има предвид и колко много 6-тици има по химия си знам, че трябва да забрави за тази си идея.
Сега остава да го оформят и с 5-тиципо БЕЛ и Мат и може да забрави и за испанската  Rolling Eyes. Така се получава като вечно се скатаваш в часовете и не проявяваш грам заинтересованост  Rolling Eyes.

# 290
  • София
........ Защото, ако в момента това е факт за немската паралелка, то в английските, редом с истински състезатели по предмета , попадат и някои псевдоматематици, за които гимназията се е оказала спасителният пояс сред елитните. Thinking

Обаче тези "псевдоматематици" попадат там, защото местата в МГ са повече от броя на състезателите по математика. Аз не вярвам, че някой гений по математика няма да се класира в СМГ ако иска. Ако СМГ иска да си осигури само състезатели, да си направи допълнителен изпит и да намали бройките, тогава там ще попаднат наистина само топ математици. Или да се направи отделен изпит по математика само за една/две паралелки. Сигурно обаче ще е голяма бюрокрация докато се издейства това.

Освен желанието за немски език, според мен този наплив за немската паралелка е един вид отсяване на най-добрите, т.е. освен че се гони език, се търси и конкурентна среда, всички състезатели да са в един клас. Нямам поглед върху СМГ, но най-добрите математици там не са ли във въпросната паралелка?

Във варненската МГ доколкото знам децата, приети след 4 клас в МГ и продължаващи след 7-ми  се запазват като клас, именно за да се работи с тях по-задълбочено.

Под псевдоматематици визирах не децата, които не са състезатели. Има много добри математици, които нямат състезателен дух и такава нагласа, но математиката пак им е страст и СМГ си е баш за тях. WinkИмах предвид деца дори без необходимата база по математика. През 2010 съученик на дъщеря ми влезе с доста посредствена оценка по математика за човек, имащ намерението 5 години да се занимава усилено с предмета. Компенсира с доста  висок БЕЛ и хвана минималния бал за английските паралелки.

По второто - състезателите са в английските паралелки . Peace

# 291
ДАМИ,
Хайде да престанем вече с острия тон. Даже и среща си бяхме заформили в неделя. Някой няма ли пак да подеме темата за срещата. Какво става?
Последно колко участника ще присъстват? В неделя в 13ч.  ли ще се проведе?

А на госпожата мога само да кажа:
Уважаема госпожо,
Ние /майките във форума/ не сме поверили грижата на децата на някой друг, както Вие се опитвате да ни вмените. От нас, сигурна съм в това няма по-грижовни майки. Ние сме тези, които денонощно треперим с децата, вълнуваме се повече от тях на изпитите, изчисляваме балове, правим прогнозни статистики. И ако ние не сме заинтересовани и компетентни, то просто не знам кой.
А това, че на някого нещо не му е ясно, то точно затова е този форум. Обмен на информация, споделяне на впечатление/положителни или отрицателни/ . Няма нищо лошо да се пита. И понеже информацията стана много и доста объркваща въпросите ни една към друга валят постоянно.

Великия философ Сократ е казал "АЗ ЗНАМ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ". А Вие щом знаете всичко сте еманация на българската седмокласна майка.
И много Ви моля, запазете добронамерен тон!

# 292
  • София
ДАМИ,
Хайде да престанем вече с острия тон. Даже и среща си бяхме заформили в неделя. Някой няма ли пак да подеме темата за срещата. Какво става?
Последно колко участника ще присъстват? В неделя в 13ч.  ли ще се проведе?

А на госпожата мога само да кажа:
Уважаема госпожо,
Ние /майките във форума/ не сме поверили грижата на децата на някой друг, както Вие се опитвате да ни вмените. От нас, сигурна съм в това няма по-грижовни майки. Ние сме тези, които денонощно треперим с децата, вълнуваме се повече от тях на изпитите, изчисляваме балове, правим прогнозни статистики. И ако ние не сме заинтересовани и компетентни, то просто не знам кой.
А това, че на някого нещо не му е ясно, то точно затова е този форум. Обмен на информация, споделяне на впечатление/положителни или отрицателни/ . Няма нищо лошо да се пита. И понеже информацията стана много и доста объркваща въпросите ни една към друга валят постоянно.

Великия философ Сократ е казал "АЗ ЗНАМ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ". А Вие щом знаете всичко сте еманация на българската седмокласна майка.
И много Ви моля, запазете добронамерен тон!

+1 Peace Форумът е точно с информативна цел. Не е просто да си чешем езиците. Peace
Съвсем естествено е човек нещо да не знае, да не е разбрал и съответно да попита.

# 293
  • София по рождение
Не зная дали сте забелязали, но вече може да си провелите резултатите от НПМГ!!!
https://admission.npmg.org/

Ние вчера бяхме на изпит, а днес вече знаем колко има преди нас!
Ей, затова трябваше НПМГ да си остане в отделно класиране. Страхотни са!

# 294
  • София

По второто - състезателите са в английските паралелки . Peace
[/quote]

Не само съм съгласна с това, но това е и истина.

# 295
  • София
  Хайде и аз малко spam2 , но къде да намеря толкова майки на 14 годишни?
Покрай цялата сага кандидатстване, май ще изпуснем срока за подаване на документи за лична карта. Та трябва бързичко да се организирам ... моля кажете какви документи  са нужни и дали е необходим баштатко  Wink таткото, за да ги подадем.   Laughing

# 296
  За всички ВАС - мили и загрижени, отзивчиви и изискващи!

Не съдете децата сурово!
Не натрапвайте своите цели!
Те не искат от Вас нагото...во
мъдростта на косите Ви бели!
Оставете ги! - Нека се учат
... сам-сами по земята да ходят!
Не ги спирайте в никакъв случай!
Днес, покорството не е на мода!
Не ги гледайте с немия укор,
който някога мразехте много!
... Не ги стреляйте гневно, от упор,
със родителска, сляпа тревога!
И дискретно, без думи излишни,
ги подкрепяйте с нежното рамо...
Тя, тревогата, нека е скришна!
Любовта си показвайте само!
/ Румяна Симова /

# 297
  • София
Покрай цялата сага кандидатстване, май ще изпуснем срока за подаване на документи за лична карта. Та трябва бързичко да се организирам ... моля кажете какви документи  са нужни и дали е необходим баштатко  Wink таткото, за да ги подадем.   Laughing
Неда, моята деветокласничка нали си е дребна на възраст, та скоро вадихме картата и имам пресни спомени.
Не ти трябва таткото, освен ако не вадите и задграничен паспорт  А за документите - довечера ще ти кажа на живо JoyИмай търпение. Я колко време статистика чакаме, та това ли. Mr. Green

dim_rosi, страхотно стихотворение! Благодаря!

# 298
Покрай цялата сага кандидатстване, май ще изпуснем срока за подаване на документи за лична карта. Та трябва бързичко да се организирам ... моля кажете какви документи  са нужни и дали е необходим баштатко  Wink таткото, за да ги подадем.   Laughing

Ако детето има издаден международен паспорт - само Вие с детето и акта за раждане;ако нямате  Вие, бащата и детето, акта за раждане  и една снимка!

# 299
  • София
До преди малко успокоявах една ревяща тийнейджърка. Химия - 5, Биология - 3.ххх , не разбрах защото хлипаше. Стреснала се от много високите оценки по химия. Мамини златни дечица, измъчиха се!  Heart Eyes Тя иска НПМГ и нищо друго. Чакаме класиране. (Говоря за племенницата ми)
Neda , април месец парвиха ЛК на племенницата. Присъствали са само тя и майка й. Необходим е документ от общината за постоянно местожителство. Това е. Фотосесията е безплатна  Wink

Общи условия

Активация на акаунт