Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 027
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мерси, но не ни е проблем таткото-може да го вземем като шофьор, има задграничен паспорт и не е сменяла адресна регистрация. При това положение би трябвало с "гол" акт за раждане и едно дете да свършим работа, нали?
Иначе от сайта на МВР почнах да чета, но там пиши и доста глупости като необходими документи и въобще не е адаптиран текста за възрастта, че вие повече знаете и вас питам от опит.

# 316
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Изчезвам да взема дребната от ясла ... По повод предния ми пост - молбата е от името на човек, занимаващ се с подготовката на репортажа. Искат да има една или две майки, който да се изкажат по въпроса за разликите при 100 и 99 точки. Ще се прибера след о/о 30 минути, ако имам изпратен тел. от вас ще го предам, за да ви се обадят ... Ако нямам ... Здраве да е ... Ще си направят репортажа, но ...

# 317
  • София
Мерси, но не ни е проблем таткото-може да го вземем като шофьор, има задграничен паспорт и не е сменяла адресна регистрация. При това положение би трябвало с "гол" акт за раждане и едно дете да свършим работа, нали?
Иначе от сайта на МВР почнах да чета, но там пиши и доста глупости като необходими документи и въобще не е адаптиран текста за възрастта, че вие повече знаете и вас питам от опит.
Неда, съветвам те да си извадиш документ от общината за адресна регистрация, за да си спестиш още едно разкарване. Всяко РПУ си е бам-башка.  Peace Това е факт.

# 318
  • София
Хора, за жалост и по темата вадене на първа лична карта служители си правят свободни съчинения и интерпретации на закона. Confused Едни искат формуляра за адресната регистрация, други - не. Подавах документите  за личната карта на девойката заедно с моя приятелка и 14-годишния й син, в едно РПУ, последователно в една и съща стая. На мен ми поискаха жълтия формуляр, на нея не, а и при двете това е постоянен адрес от раждането ни досега, както и на децата.

Аз закъснях като срок Embarassed, но въобще не отвориха дума за глоба. Познавам дете, майката на което е била глобена за един ден просрочване.

Та, нашенското си е нашенско, носете всичко, за да не ви върнат.

# 319
Браво и на децата/и на майките/ за добрите резултати от изпитите в НПМГ, а тези, които смятат, че децата им не са се представили добре - да прочетат пак стихотворението - радвам се, че ви хареса!

# 320
  • София по рождение
Като си гледаме резултата, ни стига за влизане в НПМГ. Въпросът е, че и на нас ни е резервен вариант, но какво значи "резервен", след като се вписва в общия кюп. Така или си там или в някоя ЕГ. Затова се чудя дали не е доста ниско мястото на природното училище в нашия списък. newsm78

Имам въпрос...пак! По кое време са излизали резултатите при първо класиране през изминалите години? Пак ли ще ни държат на полусъединител? Mr. Green

# 321
  • София

Той и формуляра не е адаптиран и трябваше 100 пъти да питам служителката за някои работи. Накрая се справихме всички заедно къде с преписване, къде със забелване и малко задраскване. Аз затова не обичам да попълвам такива документи на крак и не ми се иска така да се получи и със заявлението за класирането.

# 322
  • София
Като си гледаме резултата, ни стига за влизане в НПМГ. Въпросът е, че и на нас ни е резервен вариант, но какво значи "резервен", след като се вписва в общия кюп. Така или си там или в някоя ЕГ. Затова се чудя дали не е доста ниско мястото на природното училище в нашия списък. newsm78

Имам въпрос...пак! По кое време са излизали резултатите при първо класиране през изминалите години? Пак ли ще ни държат на полусъединител? Mr. Green

Пак в "ранния" следобяд, тоест към 16-17 часа. Peace

# 323
Изчезвам да взема дребната от ясла ... По повод предния ми пост - молбата е от името на човек, занимаващ се с подготовката на репортажа. Искат да има една или две майки, който да се изкажат по въпроса за разликите при 100 и 99 точки. Ще се прибера след о/о 30 минути, ако имам изпратен тел. от вас ще го предам, за да ви се обадят ... Ако нямам ... Здраве да е ... Ще си направят репортажа, но ...
По коя телевизия ще е репортажа?

# 324
  • София
Неда, съветвам те да си извадиш документ от общината за адресна регистрация, за да си спестиш още едно разкарване. Всяко РПУ си е бам-башка.  Peace Това е факт.

Че те тия РПУ-та досущ като РИО-тата!!! Дано да няма проблеми и при "гнезденето", в смисъл едни да искат заявлението да се попълва на ръка на място, други да приемат на компютър и т.н.

# 325
ОТГОВОР на въпроса:
........Точно същия въпрос щях да задам. Няма ли да може да се попълни на компа (вече дори го направих) и само да се добавят на ръка дати, подписи и съответно кодовете при приемане на заявлението? Ако трябва на ръка и на коляно да се преписва, е много глупаво. И предполагам точните наименования на училищата и паралелките със съответните профили трябва да се препишат от таблицата за приема в сайта на РИО, където по презумпция не би трябвало да има грешки. Е, имаше една, ама я оправихме....
[/quote]

Честито и поздравления на децата за успехите им.

Разбира се че може да се попълни в къщи на компа и на място човек да си провери. Казвам го от личен опит. Така направих преди години и ми приеха заявлението /при питане... казват НЕ не може. Застраховат се за да не се допускат грешки и те да са отговорни после./

# 326
  • София
  За всички ВАС - мили и загрижени, отзивчиви и изискващи!

Не съдете децата сурово!
Не натрапвайте своите цели!
Те не искат от Вас нагото...во
мъдростта на косите Ви бели!
Оставете ги! - Нека се учат
... сам-сами по земята да ходят!
Не ги спирайте в никакъв случай!
Днес, покорството не е на мода!
Не ги гледайте с немия укор,
който някога мразехте много!
... Не ги стреляйте гневно, от упор,
със родителска, сляпа тревога!
И дискретно, без думи излишни,
ги подкрепяйте с нежното рамо...
Тя, тревогата, нека е скришна!
Любовта си показвайте само!
/ Румяна Симова /

Супер стих!!!

# 327
  • София
В СМГ има ли разлепени списъци? След като са решили да щурмуват НЕГ искам да хвърля едно око на баловете. Днес броих в 73то. ooooh!

# 328
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
По коя телевизия ще е репортажа?
По БНТ2. За сега съм изпратила 1 телефон ... Благодаря на дамата  Hug (тя си знае Simple Smile)

# 329
Подадох заявление за полу4аване на Удостоверение за завършен 7 клас , в нашето у-ще. Отговориха ми, 4е Удостоверението ще бъде готово на 18 юни.
Има ли срок, в който са длъжни да го издадат; четох Наредбата за документацията в МОН, но такъв срок не намерих.
Успех на вси4ки и хубава ве4ер!

Общи условия

Активация на акаунт