Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 019
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
От МОМН отказали да отговарят на въпроси.  Whistling Не го очаквах.

Ами какво да отговорят като гафът е очеизбоден? Освен да си признаят.., след което ще има грандиозен скандал. Този министър си плаче за оставка и не само заради този гаф, ама понеже родителите си траем..  Confused
Ами недейте да траете.
Крайно време е да възпитаваме децата си в гражданска позиция.
Аз самата дори не исках да гледам работата на детето си.
Но след като тя настоя и с не обикаляхме по РИО МОМН се прибрахме и заедно започнахме да пишем до всички медии- за съжеление се отзоваха само Нова-въпреки водещите силни новини ни влючиха с един доста смислен и задълбочен репотаж.
Нека се включат повече родители и деца.
Не мога да се съглася с родители които казват " защо намесвате детето -пощадете го"-все пак то е на 14 години и са засегнати негови права.Трябва да покажем на децата си как да се борят срещу нарушаването на техните права защото те показаха отговорност дициплина и добра оганизация през тази учебна година и заслужават справедливо оценяване.

# 346
Бясна мама, сама виждаш каква е реакцията на медиите. Никак не ми харесват поправките в закона за образованието http://www.moreto.net/novini.php?n=175154, но какво може да се направи по въпроса? Медиите си траят, родителите преглъщат, а понеже няма да хване техните деца, махват с ръка и подминават. Утре обаче елита на България /същите тези деца/ ще продължават да "изтичат" в ЕС, защото тук просто не става за живеене. От кого зависи това да се промени?

# 347
  • София
Като си гледаме резултата, ни стига за влизане в НПМГ. Въпросът е, че и на нас ни е резервен вариант, но какво значи "резервен", след като се вписва в общия кюп. Така или си там или в някоя ЕГ. Затова се чудя дали не е доста ниско мястото на природното училище в нашия списък. newsm78

Имам въпрос...пак! По кое време са излизали резултатите при първо класиране през изминалите години? Пак ли ще ни държат на полусъединител? Mr. Green

да ти кажа, аз се чувствам леко гузна, че говоря за една такава авторитетна гимназия като за резервен вариант, но какво да се прави, детето си говори от години, че иска да учи в езикова гимназия! Не се съмнявам, че би се чувствала добре и в НМПГ, докато я чаках наблюдавах децата от гимназията, видяха ми се свестни и като облекло, и като поведение, нормално, кротко, интелигентно излъчване. Радвам се,че детето има възможност да се класира в тази гимназия, резултатите са до голяма степен и признание за труда и вниманието на учителите по тези предмети, които три години бяха до детето ми и очевидно са го научили достатъчно много, че с училищните знания и лек преговор да постигне такива оценки. По математика залуга има и допълнителната подготовка извън училище. Може би ще е по-справедливо всяко дете да си отиде по "първо желание" - това за моето дете е езикова гимназия, а за други деца желана паралелка в НПМГ, така че няма да има изгубили.

# 348
Бясна мама, сама виждаш каква е реакцията на медиите. Никак не ми харесват поправките в закона за образованието http://www.moreto.net/novini.php?n=175154, но какво може да се направи по въпроса? Медиите си траят, родителите преглъщат, а понеже няма да хване техните деца, махват с ръка и подминават. Утре обаче елита на България /същите тези деца/ ще продължават да "изтичат" в ЕС, защото тук просто не става за живеене. От кого зависи това да се промени?
Отговора е ясен-тези дето преглъщат просто да спрат да го правят и да не отминават.
Ако не са децата ще са внуците.
Наистина ли не ни пука? Или всичко ни смачка до такава степен, че не обръщаме внимание че системата на образованието убива всичко което родителите се опитваме да възпитаваме?

# 349
Изтървах го - споделете или дайте линк - къде да го видим

http://play.novatv.bg/program/novinitenanovatsentralnaemisiya

# 350
  • София
Да би мирно седяло, не би чудо видяло...И какво им пречеше да си приложат формулата +68/28, която си дава точно 6 за 100 точки и е с равна стъпка надолу. Тогава тройката щеше да е 16 точки, а не 18 и по-малко оценки под 3 щеше да има. Така и не схващам гениалния замисъл на новата формула. Щяло да има много отличници - ами да има. Явно въпросите са били по-лесни или пък учениците по-подготвени. Но това е вече друга тема.

# 351
  • Варна
Пак можеха да си заковат 3-ката на 18 т. и да направят всяка следваща точка по 0.036 и съответно половин точка 0.018. Така оценяването щеше да е справедливо.

# 352
Гледах репортажа по Нова ТВ. Защо никой не спомена, че всъщност 100-те точки по същата формула не дават оценка 6? Не може формулата да се прилага за едни, а за други да се приема по презумпция максималната оценка. С този аргумент съм сигурна, че майката ще спечели делото срещу МОН, защото това си е дискриминация в чист вид .

# 353
# 354
  • София по рождение
Като си гледаме резултата, ни стига за влизане в НПМГ. Въпросът е, че и на нас ни е резервен вариант, но какво значи "резервен", след като се вписва в общия кюп. Така или си там или в някоя ЕГ. Затова се чудя дали не е доста ниско мястото на природното училище в нашия списък. newsm78

Имам въпрос...пак! По кое време са излизали резултатите при първо класиране през изминалите години? Пак ли ще ни държат на полусъединител? Mr. Green

да ти кажа, аз се чувствам леко гузна, че говоря за една такава авторитетна гимназия като за резервен вариант, но какво да се прави, детето си говори от години, че иска да учи в езикова гимназия! Не се съмнявам, че би се чувствала добре и в НМПГ, докато я чаках наблюдавах децата от гимназията, видяха ми се свестни и като облекло, и като поведение, нормално, кротко, интелигентно излъчване. Радвам се,че детето има възможност да се класира в тази гимназия, резултатите са до голяма степен и признание за труда и вниманието на учителите по тези предмети, които три години бяха до детето ми и очевидно са го научили достатъчно много, че с училищните знания и лек преговор да постигне такива оценки. По математика залуга има и допълнителната подготовка извън училище. Може би ще е по-справедливо всяко дете да си отиде по "първо желание" - това за моето дете е езикова гимназия, а за други деца желана паралелка в НПМГ, така че няма да има изгубили.

Права си за всичко! И на мен ми направиха хубаво впечатление и децата, и днешната организация.
И аз се чувствам гузна... Embarassed

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 22:24 от helli_sun

# 355
Гледах репортажа по Нова ТВ. Защо никой не спомена, че всъщност 100-те точки по същата формула не дават оценка 6? Не може формулата да се прилага за едни, а за други да се приема по презумпция максималната оценка. С този аргумент съм сигурна, че майката ще спечели делото срещу МОН, защото това си е чист вид дискриминация.
Точно на това мисля да заложа!!!!

# 356
Гледах репортажа по Нова ТВ. Защо никой не спомена, че всъщност 100-те точки по същата формула не дават оценка 6? Не може формулата да се прилага за едни, а за други да се приема по презумпция максималната оценка. С този аргумент съм сигурна, че майката ще спечели делото срещу МОН, защото това си е чист вид дискриминация.

Успех ти желая, защото вярвам, че не бива децата да се учат да мълчат и да приемат несправедливото в живота.  Peace

Може би като се сменят няколко поколения ще има достатъчно много зрели хора с гражданска позиция. Само така ще се променят нещата.

# 357
Никак не ми харесват поправките в закона за образованието, но какво може да се направи по въпроса? Медиите си траят, родителите преглъщат, а понеже няма да хване техните деца, махват с ръка и подминават.
E, не е точно така. Доста хора, които подкрепят приема в математическите гимназии след 4 клас ( и по стечение на обстоятелствата пишат в любимия ни форум  Mr. Green ) направиха доста в защита на този прием още преди законът да стигне до Народното събрание. За съжаление - неуспешно. МОМН едно си знае едно си бае, а гафовете стават все повече и повече.

Имате ли представа къде точно е регламентирано кой определя скалата за преобразуване на точките в оценки?

# 358
Дидева, колко шум трябва да се вдигне, за да се съобразят с мнението на родителите и учителите от МОН? Направо съм отчаяна от нещата, които се случват пред очите ни, и нищо не е в състояние да ги спре.  ooooh!

# 359
  • Попово

Успех ти желая, защото вярвам, че не бива децата да се учат да мълчат и да приемат несправедливото в живота.  Peace

Може би като се сменят няколко поколения ще има достатъчно много зрели хора с гражданска позиция. Само така ще се променят нещата.

+1

Общи условия

Активация на акаунт