Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 007
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
Дидева, колко шум трябва да се вдигне, за да се съобразят с мнението на родителите и учителите от МОН? Направо съм отчаяна от нещата, които се случват пред очите ни, и нищо не е в състояние да ги спре.  ooooh!
Аз вече се убедих, че нищо не е в състояние да отклони МОМН от линията на партията. Преди време имаше друга една партия и друго едно министерство на просветата, благодарение на които имах " щастието и късмета" да уча в УПК. Не съм очаквала, че някой ще задмине техния идиотизъм, но ето че се случва.
Надявам се да има стотици дела срещу МОМН, защото дори те да не бъдат спечелени в България ще се вдигне достатъчно шум.

# 361
Надявам се да има стотици дела срещу МОМН, защото дори те да не бъдат спечелени в България ще се вдигне достатъчно шум.
+1  Peace

# 362
  • София
Пак можеха да си заковат 3-ката на 18 т. и да направят всяка следваща точка по 0.036 и съответно половин точка 0.018. Така оценяването щеше да е справедливо.

Да, и така можеше.

# 363
Дидева, колко шум трябва да се вдигне, за да се съобразят с мнението на родителите и учителите от МОН? Направо съм отчаяна от нещата, които се случват пред очите ни, и нищо не е в състояние да ги спре.  ooooh!
Аз вече се убедих, че нищо не е в състояние да отклони МОМН от линията на партията. Преди време имаше друга една партия и друго едно министерство на просветата, благодарение на които имах " щастието и късмета" да уча в УПК. Не съм очаквала, че някой ще задмине техния идиотизъм, но ето че се случва.
Искрено се зарадвах на твоя коментар защото се сетих как точно както сега дъщеря ми се тресе заради поредното малоумие, така аз преди почти 30 години се тресях заради УПК което ми загуби времето 1година.Честно казано дори се развеселих.

# 364
  • София
Гледах репортажа по Нова ТВ. Защо никой не спомена, че всъщност 100-те точки по същата формула не дават оценка 6? Не може формулата да се прилага за едни, а за други да се приема по презумпция максималната оценка. С този аргумент съм сигурна, че майката ще спечели делото срещу МОН, защото това си е дискриминация в чист вид .

А не е ли по-добре още сега да си признаят грешката и за нула време да преизчислят всички оценки. Ако трябва, могат малко да удължат някои срокове.

# 365
Пак можеха да си заковат 3-ката на 18 т. и да направят всяка следваща точка по 0.036 и съответно половин точка 0.018. Така оценяването щеше да е справедливо.

Да, и така можеше.
Ами на практика все още е възможно да се поправят нещата.
Точките са ясни и окончателни по регламента./справедливи или не няма механизъм за корекция/
Вкарани са в база данни.
Просто трябва да се оправи алгоритъма за преобразуване/не особено сложно дори и за начинаещ програмист/
Все още има време да изкарат нови оценки и да издадат коректни бележки за участие в класирането-все пак учат до 15.06.2012

# 366
 Дали изобщо някой би преизчислил баловете, при това положение... или това ще е поредния шум.

# 367
bganio, не знам кое е добре. Този министър има достатъчно много гафове и сигурно го е страх, че при възникване на скандал ще се наложи да си подаде оставката. Ще му изкарат наяве всичките кирливи ризи, които така услужливо и сервилно се покриват от медиите.

Как пък никоя от другите телевизии не отрази събитието?  Shocked

# 368
Дали изобщо някой би преизчислил баловете, при това положение... или това ще е поредния шум.
Балове все още не са смятани!

# 369
Аз все още се опитвам да открия документа регламентиращ начина на оценяване в точки и определянето на скалата. Помагайте, де!  Grinning

# 370
Ама нали е засекретен?  Mr. Green
Не вярвам в наредба някоя да го има, къде търсиш?

ПП. Много е вероятно някъде да пише, че методиката се определя от министъра на образованието.

# 371
Е, тя формулата е секретна.  Joy
Все някъде трябва да пише - този и този министър, зам. министър, началник, чистачка и прочее в срок от толкоз и толкоз дни определя скалата за преобразуване. Така поне ще знаем кого да сочим с пръст.

За сега прегледах наредбата за приема и наредбата за оценяване, ама нъцки ( дето вика баба ми  Mr. Green ).

# 372
Нищо чудно и изобщо да няма такъв текст.., като гледам как се справят в министерството. Защо не ги попиташ лично по телефона?  Mr. Green

# 373
  • в семейството
Това с формулата, която е различна всяка година и става известна след като се проверят работите и се разберат точките, прилича на това да сключиш договор, но условията ще ти ги кажат след като подпишеш. Или пък да участваш в състезание без да знаеш правилата.

# 374
Да и веднага любезно ще ми отговорят и даже ще ми поискат мейла да ми изпратят въпросния текст.  Joy
Но наистина е възможно да няма такъв текст. За приема в четвърти клас по закон трябва да има наредба, одобрена от министъра. Такава никога не е имало, но МГ си приемат успешно деца сума ти години вече.

Общи условия

Активация на акаунт