Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 42 959
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
Благодаря много на Sunnynon  и Helli_sun за отговорите. Ние също се интересуваме предимно от 1 АЕГ и много се чудим Испанската дали да я пишем в желанията, т.к. и балът вероятно няма да ни стигне  newsm78 Та по тоя повод ми стана интересно.........

Ами тогава да ти предложа още нещо интересно.
Вчера отидохме да прегледаме работата по БЕЛ. В стаята имаше три много любезни жени, толкова любезни, че даже и теста провериха, основен разбор на тезата и преразказа направиха...и след като се поинтересуваха от бала му, попитаха къде ще кандидатства. Смотолевих, изброявайки езиковите...прекъснаха ме..."Ми той е за нас...пишете всички паралелки, всички"!!! Били от 1 АЕГ. А тъкмо сутринта стана гафа с пом. директора им. После влезе и един мъж, и той литератор от 1 АЕГ. И се оказа, че той и една от любезните жени, тази година ще преподават на 8 клас.
Викам си "Гледай кво нещо, къв зор..при нас, та при нас". И не разбирам заради делигираните бюджети ли е този бяс, или защото наистина всеки иска по-добрите ученици да са при тях? newsm78

И аз ходих да видя работата на дъщеря ми по БЕЛ, но онзи ден. Незнам в коя стая си попаднала, но в тази, в която бях аз също имаше две г-жи - изключително любезни и отзивчиви, които отговориха на всички мои въпроси  Simple Smile  А според мен е нормално за всяко у-ще да иска силни ученици. Реално те също градят авторитета му докато са там, а и след това. Но ние се интересуваме само от паралелките с испански и руски.

# 451
 [/quote]
Ами да попитаме тогава: какво мислите  - бал 30 или 32 (зависим още от годишните оценки в училище) - за кое училище имаме шансове? Момче, София.
[/quote]

Според мен най-грубо пресеметнато:

При бал 30 момче - 2АЕГ,  35 СОУ (трета немска), 133 СОУ - руската, 157 (втора испанска, ако не се лъжа)
При бал 31 - шанс за 9ФЕГ
При бал 32 - шанс за 1АЕГ (може би с руски втори език), 73 СОУ

Дори и в така дълго разискваното СМГ за миналата година има приети с  минимален бал малко под 32

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 01:16 от darinaa83

# 452
  • София по рождение
Благодаря много на Sunnynon  и Helli_sun за отговорите. Ние също се интересуваме предимно от 1 АЕГ и много се чудим Испанската дали да я пишем в желанията, т.к. и балът вероятно няма да ни стигне  newsm78 Та по тоя повод ми стана интересно.........

Ами тогава да ти предложа още нещо интересно.
Вчера отидохме да прегледаме работата по БЕЛ. В стаята имаше три много любезни жени, толкова любезни, че даже и теста провериха, основен разбор на тезата и преразказа направиха...и след като се поинтересуваха от бала му, попитаха къде ще кандидатства. Смотолевих, изброявайки езиковите...прекъснаха ме..."Ми той е за нас...пишете всички паралелки, всички"!!! Били от 1 АЕГ. А тъкмо сутринта стана гафа с пом. директора им. После влезе и един мъж, и той литератор от 1 АЕГ. И се оказа, че той и една от любезните жени, тази година ще преподават на 8 клас.
Викам си "Гледай кво нещо, къв зор..при нас, та при нас". И не разбирам заради делигираните бюджети ли е този бяс, или защото наистина всеки иска по-добрите ученици да са при тях? newsm78

И аз ходих да видя работата на дъщеря ми по БЕЛ, но онзи ден. Незнам в коя стая си попаднала, но в тази, в която бях аз също имаше две г-жи - изключително любезни и отзивчиви, които отговориха на всички мои въпроси  Simple Smile  А според мен е нормално за всяко у-ще да иска силни ученици. Реално те също градят авторитета му докато са там, а и след това. Но ние се интересуваме само от паралелките с испански и руски.

Имате богат избор, особено с испански.

# 453
Yonioni, нали ти писа, че си качила в пощата миналогодишните балове, те не ти ли дават някакъв отговор?

А по горещия дебат, ще кажа - и едните са прави, и другите, както и едните, и другите няма защо да се обвиняват взаимно.

Подкрепям напълно eine in Rente gegangene Nixe , че темата се върти около СМГ не защото някой иска да я изкара като най-важна и заглушава други теми, а защото други теми не се появяват. Ето например въпросът на Yonioni, ще се изясни, първо, когато тя е наясно за бал 30 или за бал 32 пита и, второ, когато стане известна статистиката за тази година. Преди това всичко, което може да се каже е тълкуване на миналогодишните резултати дали директно от файловете с приетите деца, дали от някакви справочници, все тая.

От друга страна, не звучат аргументирано щенията в изпита по математика да има задачи като за деца от математическите гимназии. Ако смятате, че сегашната система на оценяване на децата ощетява тези деца, не би трябвало да искате нещо, което ощетява другите деца. Някой беше писал, че СМГ и другите МГ по областните градове са общински и затова не можело да има отделен изпит. Нещо тази теза не звучи читаво и мисля, че това може да се промени със съвсем малка врътка в нормативните документи. Най-елементарно е към изпита да се добави трети модул и децата, които имат амбиции към математическите гимназии да решават допълнителни специални задачи, които ще им осигурят и допълнителна оценка. Не е пък чак кой знае колко сложно - става дума за кандидатите за 28 училища все пак и министерството може да се спретне да им съчини подходящи задачи. Идеята обаче, че всички деца трябва да се изправят лице в лице с непосилни за 90% от децата задачи е меко казана дискриминационна. Тази идея поражда необходимостта от още и още допълнителни уроци, които изискват още и още финансови потоци към школи и частни учители. Това ли ви е целта? Съмнявам се.

# 454
  • гр. София
Darinaa83, а с бал 33,14 какъв шанс имаме за 1 АЕГ с испански или руски? Момиче.  Simple Smile  

# 455
Само да кажа: Познавам дете, което е от първи клас в МГ в областен град, което е изкарало по-ниска оценка по МАТ от моето, което учи в ОУ в много малък град и е без никаква допълнителна подготовка, само в училище.. Така че който го може, го може. Който не може, какъвто и старт да му дадеш пак ще се провали.
/ Лично мнение./

Подкрепям изцяло това мнение. Моето дете учи в обикновено квартално училище. Без  каквато и да е допълнителна подготовка по БЕЛ има 5,518, по математика 5,464, а на вътрешен изпит по химия в НПМГ - 5,660.  Не знам дали е много или малко това и дали ще е достатъчно, за да влезе в желаното училище, но аз съм доволна от успеха на детето си и се гордея с него.

# 456
  • гр. София

За съжаление щерката за други езици не иска и да чуе.  Rolling Eyes

# 457
Ами да попитаме тогава: какво мислите  - бал 30 или 32 (зависим още от годишните оценки в училище) - за кое училище имаме шансове? Момче, София.
[/quote]

Според мен най-грубо пресеметнато:

При бал 30 момче - 2АЕГ,  35 СОУ (трета немска), 133 СОУ - руската
При бал 31 - шанс за 9ФЕГ
При бал 32 - шанс за 1АЕГ (може би с руски втори език), 73 СОУ

[/quote]

Звучи много обнадеждаващо!!!! Praynig Благодаря! Но не вярвам при високите балове тази година да се класираме за 1,2 АЕГ, 9 ФЕГ или 73.
Но пък НАДЕЖДАТА умира последна....ще се тормозим явно до края на второ класиране. Crossing Arms
Благодаря за отговора!

# 458
Darinaa83, а с бал 33,14 какъв шанс имаме за 1 АЕГ с испански или руски? Момиче.  Simple Smile  
Честно да ти кажа нямам наблюдения за момичетата. Всички майки около мен, които са ми по близки са с момчета. Виж минималните балове за момичета за  миналата година.
По това което чета тук и от споделяне с познати мисля, че не би трябвало да има сериозна разлика от резултатите от миналата година.

# 459
  • София
По-рано през деня в темата се бистреше СМГ. Няколко часа по-късно пак. Като не искате дискусията да се върти само около това училище, насочете разговора просто в друга посока. Не е е като да няма и други министерски безумия, които да се обсъдят. Mr. GreenПолучава се нещо като "хем боли, хем сърби".

А темата е  за случващото се с всички деца. Не би трябвало майките на седмокласници и с по-ниски резултати да се притесняват да пишат тук. Peace Но пък и никой не може да гадае какви са техните питания и терзания, ако те самите не ги споделят.

Подкрепям darinaa83 -във  всичките езикови има и добри преподаватели, и такива, при които нещата наистина минават лежерно, по допирателната. Дори, колкото и да е неприятен за чуване фактът, винаги има паралелки в 8 клас с доста по-добър преподавател по езика от останалите. И разликите си проличават..
Ами да попитаме тогава: какво мислите  - бал 30 или 32 (зависим още от годишните оценки в училище) - за кое училище имаме шансове? Момче, София.

Както всички, така и вие се налага да изчакате статистиката. Peace Доколкото разбирам, детето е с оценки около 5 на изпитите  и по двата предмета. Това далеч не са ниски оценки, къде се вмъкнахте в редиците на недобре представилите се?Ако има опция, борете се до последно за  2 шестици като годишни. Peace А после, ако везните клонят към езикови и балът е 32,вероятно бихте имали шансове за 9 ФЕГ, 2 АЕГ,  35 СОУ, 133 СОУ,  като естествено има значение какъв език предпочита да учи детето. Ако пък не става твърдо дума за  езикови гимназии или паралелки с интезнивно езиково обучение в СОУ, то варианти са и НТБГ и НФСГ. Thinking

# 460
  • София
ориентирам се единствено по миналогодишните балове, но прогнозирам с песимистичен уклон - предполагам, че тази година ще са по-високи и гледам отрязъка единица под бала на детето, за да има да се зарадвам на по-предно класиране и да не бъда разочарована, ако се сбъдне предвиждането ми. Но бих писала всичко наред - от най-желаната до последното училище.
С бал 30 може би има голям шанс за търговско-банковата, тя е хубаво училище.

# 461
Yonioni, нали ти писа, че си качила в пощата миналогодишните балове, те не ти ли дават някакъв отговор?

Да, дават ми някакъв отговор. Нещата ще се изяснат повече и след изнасянето на статистиката.
....Просто исках да направя опит да променя траекторията на водените дискусии..., за да бъдат полезни за повече мами.

# 462
Звучи много обнадеждаващо!!!! Praynig Благодаря! Но не вярвам при високите балове тази година да се класираме за 1,2 АЕГ, 9 ФЕГ или 73.
Но пък НАДЕЖДАТА умира последна....ще се тормозим явно до края на второ класиране. Crossing Arms
Благодаря за отговора!
[/quote]

По- високите балове са  на децата на майките във форума. Не всички са така.
И това си има обяснение. По-амбициозни майки - повече натискат децата си да учат. И аз съм от тези. Миналата година не се спрях да го тормозя да учи. Сега го давам доста по- леко.
Ще видиш.

# 463
ориентирам се единствено по миналогодишните балове, но прогнозирам с песимистичен уклон - предполагам, че тази година ще са по-високи и гледам отрязъка единица под бала на детето, за да има да се зарадвам на по-предно класиране и да не бъда разочарована, ако се сбъдне предвиждането ми. Но бих писала всичко наред - от най-желаната до последното училище.
С бал 30 може би има голям шанс за търговско-банковата, тя е хубаво училище.

Цяла единица! Абсурд! Разликата ще е много по-малка.
НТБГ - наистина много добра гимназия.

# 464
  • София
аз съм от песимистично настроените, с игра на много сигурно.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт