Интериорен стил по аматьорски 6

• 63 133
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Veniz какво ще кажеш за една пахира?

# 226
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Тих писък напира в гърдите ми! Дори ми идва да вия!  Rolling Eyes

# 227
Аз всъщност влизам за идеи за семпъл параван. Хрумна ми, че ще ми стои добре в бъдещия хол.
Нещо такова -
http://blog.gloria.bg/photos/2010/08/4-a.jpg
http://shopix.bg/img/p/165/product_6002146_218a0aefd1d1a4be65601cc6ddc1520e.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_q9RW6xX4gYw/S2V-hhs61mI/AAAAAAAAJKg/go … 1600/DSCN4817.jpg

O, Янтра, на една вълна сме. Simple Smile Аз от години мисля и премислям параван за едно ъгълче, където искам да скрия един радиатор.
Миналия месец прибрах от боклука един параван като от третата снимка, счупен тук-там, но още не съм започнала да решавам какво да го правя и да го реставрирам.

# 228
Дорис, много ми хареса тази пахира. Ти имаш ли такава? Чудя се дали
ще вирее у нас, стаята има прозорци от юг и запад, целогодишно е много топло.

# 229
Как съм ви изпуснала Hug. Присъединявам се.

# 230
Чувстава се перфектно на много топло

# 231
  • Варна
Подарих такава на приятелка миналата година, още е жива и здрава Simple Smile Не я държи близо до прозореца, а по-навътре в стаята е.

# 232
За Янтра, някои паравани от тези, които съм си отбелязала като идейна посока, от която може да се измисли нещо:

рисунка върху панели от естествен фурнир / шперплат;

със състарени огледала, но ти с 3 деца, едва ли Simple Smile)))))

семпло, в цвят;

класика в жанра, японски, тук цялата стая;

друг вариант с естествен фурнир;

стара карта (в случая на Париж), но става с всякаква подходяща графика;

с този няма да имаш нужда от коледна украса Laughing

# 233
  • Пловдив
Първия с рисунката върху панели и третия, семпло в цвят ме привличат. Холо-трапезарията е голяма стая, по дължина е 8,70м и си мисля, че понякога ще ми се ще да има възможност за някакво отделяне на холната от трапезарната част. Паравана ще е за тази цел. Постоянно ще стои сгънат, ще се вижда едната дъска, като картина или цветен акцент.

# 234
Боже, колко време съм търсила паравани (благодаря на форума, че ме подсети как е тази дума на български, а после казвали, че тук е само губене на време. Не, не е.. Grinning). Така и не можах да си харесам подходящ параван на подходяща цена. Aз залитах по азиатското звучене.

room divider

За съжаление нищо не си харесах. Confused Пфу.

# 235
Параваните ми стояха екзотични, префинени, елегантни..., докато не гледах онези мебели в Китай  Confused  От тогава и паравани не харесвам. Ох, лош спомен ми е този магазин, в интериорно отношение...

# 236
Моите стълби са най-близо до на Барба виждането по въпроса. В хола ще са, покрай стената, това, но в бяло. Исках да са до огромен прозорец, както на картинката, но милото каза "ва! и да не мога да слизам по гащи от спалнята в хола ли Crazy" и...

Барба като гледам параванът е тип "шоджи". Ако решиш да го правиш с оризова хартия или уаши можеш да направиш ефектни кръпки - малко като пач-уърк. Събираш интересни и подходящи парчета оризова хартия, листенца от червеният ти клен, гинко, изрезки от тъъънка хартия в различни форми и подлепваш тук-там по каретата. Това е стар традиционен начин за ремнт. Сега просто сменят цялото пано или продават пластмасова "хартия" със самозалепваща се лента. Ако ви снимам шоджите в къщи на какъв хал са  Sick Embarassed Sick Не намирам подходящи картинки, но ето едно видео , което е интересно. Предимствата на хартиените паравани са, че стоят много нешно и леко и пропускат светлина, а предметите зад тях придобивателегантно-загатнати очертания. Недостатъците - както всичко красиво японско - преходни и бързовехнещи, особенно с деца наоколо...

пина ама верно голям шок ти е нанесъл тоз магазин в Китай. Не снима ли там? Стана ми любопитно  Simple Smile Бях сигурна, че ти и Шанта ще харесате веселите стълби  Peace

ерна има ли кой да наднича през прозорците? Не може ли да се мине с нещо леко? Това с опънатата тел ми хареса. Аз...даже не бих слагала нищо, с тази зеленина дето се вижда отпред, ама знам, че мнозинството от хората не споделят ексхибиционистките ми наклонности към голи прозорци. Умрял някой баш мен да гледа, но споредмъжа ми - опашка ще се нареди  Laughing

# 237
Не съм снимала там, Самурайка, обаче рекох да гугълна и разбира се добри хора са го направили и снимки в нета са предложили. Ще покажа тях, но нека се има предвид, че тези неща на снимка стоят по един начин, на живо за мен доста по- различно  Thinking

1..  2..  3..  4..  5..  6..  

С уговорката, че това са много скъпи мебели, изработени ръчно, инкрустирани с истински нефрит и седеф, по традиционни исторически модели, но не са за всяко око. Вероятно съм прост  Blush и не мога да ги оценя, но такова нещо у нас не желая и да приближава дори.
Паравани колкото ви душа иска.

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 09:15 от pina

# 238
  • Австрия
Ще си позволя и аз да се включа тук, най-вече с личен опит (в къщата ми няма нито едно перде):

Заради това скрито осветление, което всъщност обожавам, сега се чудя как да си поставя пердетата.

Хубав дом  Simple Smile А последното, което липсва са пердета  Crazy Аз бих (и съм - вкъщи сме с външни и с вътрешни щори) поставила щори тип 'плисе' в светъл, ненатрапчив цвят - най-добре бял. По този начин ще се запази височината на стените/тавана т.е. леко ще се компенсира недостига й, същевременно ще даде лека приглушеност с нотка на уют, без да отнема много от светлината (снимките поне са тъмни) и най-важното, според мен, няма да привлича очите върху още нещо! - вместо това, погледът ще се задържа върху тавана и вътрешното обзавеждане. Един съвет от мен  Blush Ерна, внимавай да не претрупаш къщата си: всички ефекти ще се превърнат в дефекти.

# 239
Пина, рецептата ти четох с голямо удоволствие Grinning!
Но и аз като Татитт да попитам, какво против сините стени!? Laughing Wink

Ерна, мисля си, че ресните най-добре биха стояли. Най-ненатрапчиви ми изглеждат. А дали са модерни, според мен не е от значение. За един дом е важно да създава уют и комфорт на стопаните му, не на друг. Ако на теб ти допадат - слагай. Тя, модата, и без друго е толкова изменчива и непостоянна.
Възможно е да разсъждавам така и защото аз самата съм изключително демоде, знам ли Laughing.

Пина, мен магазинът не ме стресна Blush. Не бих обзавела с подобни мебели у нас, но откривам красота у някои, стига да не се прескачат.
Хартиените паравани, за които пише Самурайка намирам за много нежни Heart Eyes.
Но с дечица... Може би съдя по своето, което за части от секундата ще мине няколко пъти през хартията, след което ще я изяде Crazy. Но аз отглеждам истински разбойник, с други може да е по друг начин.
Наскоро попаднах на такава масичка у нас. Ако някой иска да заповяда. Ровя се периодично по подобни вехтошарски магазини. Излязла съм извън всякакви тенденции, както по-рано споделих Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт